Hvis du ønsker at tage en pause fra den tropiske varme på din rejse i Sydøstasien, så er et besøg i Cameron Highlands i Malaysia et oplagt bud.

Cameron Highlands har været på min bucketlist i over 10 år, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til at tage dertil. Det har jeg fortrudt efter mit første besøg – mødet med Cameron Highlands var en stor oplevelse.

Mit ønske om at komme til Cameron Highlands stammer fra en tidligere rejsekammerat, som besøgte området i 90´erne og som har anbefalet det til mig flere gange for områdets skønhed.

Meget har ændret sig i Cameron Highlands siden 90´erne og min gamle rejsekammerat vil sikkert ikke kunne godkende området i dag, men en ting er helt sikkert det samme. Cameron Highlands er stadig et skønt og meget flot område.

Rejsen op i højderne
Min egen rejse startede til Cameron Highlands startede i Malaysias hektiske og varme hovedstad Kuala Lumpur, hvor min kæreste og jeg storsvedte i tropevarmen inden vi satte os ind i vores bus med aircon fyldt med forventninger om nogle dejlige dage i højderne.

Det første vi mærkede, da vi stod ud af bussen i Tanah Rata, der er hovedbyen i Cameron Highlands var, at klimaet var et helt andet. I stedet for den trykkende tropevarme stod vi pludseligt i et klima, der nærmest mindede om en dansk sommerdag.

De meget venlige værter
Vi havde på forhånd booket et værelse på et lokalt Bed and Breakfast – et B&B med en utrolig høj rating på Hotels.com og som var meget billigt. Vi tænkte, at det måske var for godt til at være sandt.

Vi tog en taxa fra busholdepladsen op til Gerards Place, som var navnet på vores overnatningssted de næste fire nætter, og vi blev positivt overrasket.

Intet andet sted har vi oplevet så god service, som vi fik af Jay, Anna og Joshua på Gerards Place. Specielt Jay, der er hovedansvarlig er helt fantastisk. Hun hjælper gerne med alt og er altid klar med et godt råd eller en hjælpende hånd.

Du kan roligt stole på Jays anbefaling af guider, restauranter i Cameron Highlands, og vi skal helt sikkert bo samme sted, når vi vender tilbage til Cameron Highlands næste gang.

Tre ting du skal opleve
De fleste kommer til Cameron Highlands for at trekke i junglen, og det skal absolut også opleves. Der findes forskellige stier, som man kan følge, og hver især byder de på forskellige oplevelser og er af forskellige sværhedsgrader.

Vandring i mosskoven - Mossy Forest

Hvis du bevæger dig ind på nogle de sværere stier anbefales det, at du tager en guide med. Med en guide i junglen ser du også mange ting, som du sandsynligvis ikke ville se, hvis du går afsted selv. Tjek altid med de lokale omkring sikkerhed på de forskellige stier.

Man kan heller ikke rigtigt besøge Cameron Highlands uden at besøge en teplantage. Der er forskellige teplantager i området og de kan nemt besøges. At stå og kigge ud over de grønne temarker et et smukt og fantastisk lyn – Husk også at smage teen.

Afslutningsvis kan du vælge nogle af de andre små oplevelser i Cameron Highlands – jordbær er et kæmpehit, du kan vandre rundt og se den by som du bor i, spise på nogle af de små restauranter eller opleve en af de mange andre aktiviteter, som der udbydes i området.

Farvel til Cameron Highlands
Efter 5 dage i Malaysias højland valgte vi at drage videre, men det gjorde vi kun på grund af vores stramme tidsplan, for vi ville meget gerne være blevet længere.

Foruden de gode vandringsmuligheder, teplantagerne, vores venlige værter og de mange andre muligheder for aktiviteter, så bød højlandet på noget helt andet: ro og afslapning.

Her kom vi helt ned i gear, fik slappet helt af og til sidst nød vi bare hver eneste time.

Hvis du skal rejse gennem Malaysia, så kan jeg varmt anbefale at tage et smut op i kulden i Cameron Highlands – og at bo hos Jay i Gerards Place.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account