Kaj og Nicklas, som lige nu er på vej jorden rundt, havde et supertrek til den legendariske Everest Basecamp.
Trekket bød på fantastiske udsigter, hængebroer, yakokser, klostre, bedeflag, fantastiske bjerge og dejlige mennesker fra hele verden.

Trekket til Mount Everest Basecamp starter i den lille by Lukla (2840m). Lukla er mest kendt for byens ekstreme lufthavn, hvor landingsbanen på 527 meter slutter med et brat fald ned i afgrunden.

Luklas lufthavn

Namche Bazaar (3440m) er den største by, som man passerer på trekket til Everest Basecamp. Der ligger mere end 40 gæstehuse og adskillige caféer i byen. Namche Bazaar er rent paradis for vandrere, da det er det sidste sted, at der er en smule luksus på vejen til toppen.

Namche Bazaar

Vi skulle krydse mange broer på vejen op til Everest Basecamp. Selvom nogle af dem virkede lidt usikre, når man står på midten af dem, så er de helt sikre. Broerne er lavet grundigt og kan sagtens bære en karavane af muldyr.

Læs også: Trekking i Nepal – Gode råd til vandreturen i Nepal

Hængebro på EBC trekket

Byen Tengboche er kendt for sine panoramaudsigter over Himalayabjergene. På billedet ses Mount Everest i midten og Ama Dablam til højre.

Udsigt fra Tengboche

Klostret i byen Tengboche (3860m) er det største kloster i området. Det blev bygget i 1916 og er blevet ødelagt og genopbygget 2 gange siden.

Kloster i Tengboche

Muldyr, kvæg og yakokser er de mest almindelige måder at transportere varer og andre ting op ad stierne på Everest Basecampruten. Man bruger også en krydsning mellem kvæg og yakokser, her kaldes hannen for en dzo og hunnen for en dzomo.

Yakokse nær Everest

Vi nåede toppen at Everest Basecamp (5.364m) den første oktober 2018. Basecamps præcise position skifter fra år til år, da den ligger på et gletsher. Der var kun en ekspedition på bjerget, da vi var der. Ankommer du i april eller maj vil der være mange flere.

Everest Basecamp 2018 - toppen er nået

Toppen af bjerget Kala Patthar (5545m) er det bedste sted til at se solopgangen bag bjerget Lhotse (til højre) og for en flot udsigt til toppen af Mount Everest (i midten) – toppen af Mount Everest kan ikke ses fra Everest Basecamp. Selvom trekket til toppen af Kala Patthar kan gøres på under 2 timer er det meget hårdt, men udsigten på toppen er hele besværet værd. Udsigten var, med afstand, det mest fantastiske på hele trekket.

Udsigt til bla. Everest fra Kala Patthar

Undervejs på trekket er det meget almindeligt at se tibetanske bedeflag. Tibetanerne tror, at bønnerne på bedeflagene, bliver taget med af vinden og spreder medfølelse og venlighed over hele verden.

Tibetanske bedeflag nær Everest

Vores trek til Everest Basecamp var på en gruppetur med 13 andre rejsende. På turen var vi trekkere fra England, Israel, Canada, Australien, USA, Kina og Danmark. Til trods for at vi kom fra mange lande var det en fantastisk gruppe. Vi have det fantastisk med alle i gruppen, og den gode stemning i gruppen gjorde vores trek 1000 gange bedre.

Trekkere på Everest basecamp trekket

Læs også: Trekkingruter i Nepal – find den tur, der passer til dig

En absurd del af ruten til Everest Basecamp er Thokla-passet. Passet bruges til at ære og huske alle dem, der ikke kom tilbage fra deres rejse til en af de mange bjergtoppe i området. Mindestenene, her for danske Michael Knakkergaard, er både en grum og opløftende oplevelse. Til trods for at personerne ikke kom tilbage, så lever deres ånder videre i om omkring de høje bjerge.

Mindesmærke Michael Knakkergaard

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account