Disen har lagt sig over havet, og vi kan kun svagt skimte de berømte, grønne limstensklipper, det rejser sig som tårne op af vandet. Skuffelsen over det manglende solskinsvejr er tydelig, da vi står på kajen og venter på at komme ombord på vores krydstogtskib; men det kommer heldigvis til at ændre sig!

På vores rejse i det nordlige Vietnam er Maria og jeg nået til Halong-bugten (Halong Bay), der af mange betragtes som det absolutte højdepunkt på en rejse til Vietnam.

Kahytten og skibet
Fra kajen fragtes vi i transportbåde til skibet, der skal være vores hjem under opholdet i Halong Bay. Vel ankommet glæder vi os til at se nærmere på skibet, og det ser intet mindre end fantastisk ud – skibet minder lidt om et skønt, fransk hus fra kolonitiden, bare i flydende form. Vi får anvist vores kahyt – og også kahytten er super dejlig, og så er den lige en tak eller to op i standard i forhold til vores normale backpacker-hotelværelser. Det er en fantastisk oplevelse at kunne ligge i sengen og kigge ud på de kæmpestore klipper, vi nærmest lydløst sejler forbi.

De nedstigende dragers bugt
Halong betyder “den nedstigende drage” på vietnamesisk. Og Halong-bugten er opkaldt efter en gammel myte, hvor en dragefamilie hjalp vietnameserne i et slag mod mod kineserne. For at skabe et forsvarsværk spyttede dragerne juveler, og da juvelerne ramte vandet, blev de til små de klippeøer, der ligger spredt rundt i bugten. Mange af kinesernes krigsskibe gik på grund, og vietnameserne vandt slaget. Dragerne valgte efterfølgende at blive boende i bugten, så hold et vågent øje med dem 🙂

Udflugter fra skibet
De forskellige krydstogtsskibe i Halong-bugten tilbyder turprogrammer. Programmet på de forskellige skibe er meget spændende, og de ligner meget hinanden, så du går ikke glip af noget, uanset hvilket skib du vælger at bo på.
Vores program på skibet så således ud:
1) Besøge flydende landsbyer fra en bambus-robåd eller selv sejle i havkajak (her vil vi anbefale, at du prøver havkajak, også selvom du ikke har prøvet det før).
2) Besøge Titop-øen, som er opkaldt efter en sovjetisk kosmonaut. Her kan man slappe af ved stranden eller tage de 421 trin op til toppen af øen, for at nyde den pragtfulde udsigt over bugten.
3) Besøge og vandre rundt i kæmpe drypstenshuler, hvor du kan se de utroligt flotte såkaldte stalagmitter (der “vokser” opad) og stalaktitter (der “vokser” nedad).

Fabelagtige udsigter
Der er dog ingen tvivl om, at den største seværdighed i Halong-bugten er selve landskabet her. Det oplever vi for alvor om eftermiddagen, da vi sejler rundt mellem de mange øer, og hvor den først udskældte dis nu giver vores udsigt fra skibets dæk en aura af mystik og eventyr. Det er en fantastisk syn. Og synet bliver bare endnu bedre, da vi om aftenen når til solnedgangen, hvor de store klippeøer danner en fabelagtig forgrund for den nedgående sol. Vi bliver lang tid på dækket og nyder solnedgangen.

Det gode selskab og sæsonen
Om aftenen bliver det for alvor tid til at mødes med og snakke med de andre gæster på skibet. Vi er så heldige at rejse udenfor sæsonen, så vi er kun 20 gæster på skibet, hvor der ellers er plads til 40.
Stemningen er rigtig god. Der er happy hour i baren, og vi snakker med en japansk bluesmusiker og hans australske kone, samt en pensioneret forretningsmand, to australske piger og tre amerikanske IT-folk, der til dagligt arbejder i Hong Kong. Sidst på aftenen vælger vi at gå for os selv, sætte os på et par stole ved rælingen med en romantisk Singapore Sling i glassene og nyde roen i selskab med de omkringliggende klipper. Det er helt utroligt hyggeligt, ogdet  faktisk lige hvad vi havde brug for, efter at vi har tilbragt et par dage i Hanois hektiske atmosfære.

Farvel med sol over dragernes bugt
Da vi vågner næste morgen, har vejret ændret sig. Disen er forsvundet, og nu er de mange klipper i stedet farverigt iklædt solens stråler, hvilket gør, at det er en helt anden oplevelse at være gæst i Halong bugten. Igen tager vi plads på krydstogtskibets dæk, og vi nyder udsigten, mens vi glider rundt mellem de mange klipper.
Pludselig er skibet ankommet til havnen, og vi skal tilbage på kajen og væk fra dragernes bugt.
Vi var så heldige både at opleve Halong-bugten i både dis og sol, og det vil vi aldrig nogensinde bytte for to dage i solskin.

Fakta
Enhver rejse til Vietnam bør inkludere et besøg i Halong-bugten, som helt fortjent betragtes som landets største turistattraktion.
De fleste besøger Halong Bay, eller Halong-bugten, på en arrangeret tur fra Vietnams hovedstad Hanoi. Vores tur er arrangeret af Vietnam Rejser, som er et dansk rejsebureau i Vietnam.
Vi valgte en tur med én overnatning, og derfor syntes vi, at vi godt kunne tillade os lidt ekstra luksus.
Ture til Halong-bugten kan være af forskellig varighed, så der er noget for enhver smag.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Maria Erica Jensen.
Foto er leveret af AClass Cruises

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account