Det højeste bungyjump i verden findes i det moderne bungyjumps hjemland New Zealand, og er et spring fra en helikopter, der svæver i 300 meters højde.

Det var hundekoldt om morgenen, da jeg spadserede ned til A.J Hacketts bungycenter i Queenstowns centrum. Jeg var egentlig ikke særlig nervøs. Vejrhanen ved vores hostel viste at der blæste en rimelig god vind, så jeg regnede med at springet ville blive aflyst. Det var først da jeg ankom til Bungy Centret, og så at de andre hoppere var ved at tage “airsuits” på, at det gik op for mig, at det var NU det skulle ske.

Der blev ikke vekslet mange ord mellem os springere, folk talte typisk stille sammen to og to. Det var ligesom stilheden før stormen. Fra stationen gik vi ned til en vandtaxi, der skulle føre os ud til det sted, hvor vi skulle hoppe fra, og hvor helikopteren ventede på os.

Hvad skal jeg ud i ?
I vandtaxaen begyndte jeg at tænke på, hvad det egentlig var jeg snart skulle kaste mig ud i. Jeg tænkte på alle de ting, som jeg skulle råbe når jeg var på vej nedad i rebet. Jeg ville være så godt forberedt som muligt. Hvordan det egentlig skulle foregå ? Hvor lang var elastikken ? Hvor mange skulle vi være i helikopteren ad gangen m.m.

Efter kort tids sejltur ankom vi til det sted, hvor springet skulle foregå. Fra jorden kunne vi se bjergene i horisonten, søen var blå, himlen var helt skyfri og det blæste heller ikke længere. Det var nu helt perfekt vejr til at foretage et helikopter elastikspring.

Here we go
Efter en kort vejledning og sikkerhedsinstruktion blev den første springer gjort klar, og kort tid efter hævede helikopteren sig fra jorden og begyndte langsomt at stige til de 300 meters højde. Jeg kunne mærke at adrenalinet begyndte at pumpe rundt i kroppen på mig, og da jeg kiggede op igen havde helikopteren nået højden på de 300 meter. Da hopperen lod sig falde ud af helikopteren, var jeg klar og kort efter sad jeg selv i helikopteren.

Jeg forsøgte, at være helt cool og tage det hele roligt, men alle forberedelser var spildte nu. Jeg var ør i hovedet og sommerfuglene sværmede helt vildt i min mave. Jeg kiggede ned og så personerne på jorden blive til små legetøjsmænd. Jeg havde aldrig troet, at 300 meter var SÅ højt oppe. Jeg kunne mærke vægten af bungysnoren i mine ben og kiggede over på jumpmasteren der smilte og var helt rolig. Men han skulle jo også bare blive i helikopteren.

Mit hjerte hamrede med hastigheder jeg ikke troede det kunne, og jeg tænkte instruktionerne igennem igen og igen. Jumpmasteren løsnede sikkerhedsselen, pegede på kameraet “Husk nu det rolige smil”; havde han sagt nede på jorden. På dette tidspunkt var det, at fremskaffe et roligt smil blandt de sværeste ting i verden. Derefter rakte han sin hånd ud og talte ned. Fem – fire – tre – to – en, og jeg lod mig falde forover ud i den tomme luft.

UUUUUUUAAAAAAAAAAHHHHHH
Jeg havde egentligt planlagt at råbe noget specielt på vejen ned, men det eneste der kom over mine læber var et langt “UUUUUUUAAAAAAAAAAHHHHHH”. Jeg ænsede kanp nok, at elastikken spændtes og jeg blev kastet op ad igen. Det her var bare for vildt. Nogle få sekunder efter var det forbi, og jeg sænkede min livslinie ned til folkene på jorden. Helikopteren sænkede sig og folkene på jorden greb mig og lagde mig på den gode faste jord. Da helikopteren var landet kom jumpmasteren hen og spurgte mig om hvordan det var gået, jeg svarede ham at det var rigtigt godt og at nu var det tid til også at prøve det almindelige bungyjump fra en bro.

Efter jeg er kommet hjem til Danmark har flere af mine venner har senere spurgt mig, om jeg ikke har fortrudt at jeg brugte over 1.000 kr. på de få minutters oplevelse. De kan heller ikke forstå, hvor fantastisk det er er gøre noget så grænskeoverskridende. Til dem svarer jeg hver gang: “Det var absolut pengene værd, tag og prøv det selv engang.”

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account