Thailand er et meget billigt land at rejse i som backpacker, og rejser du ultrabilligt er det stadig muligt at rejse rundt i Thailand for cirka kr. 100 om dagen.

Du kan bo på billige hostels fra cirka kr. 20 per nat, spise street food for kr. 10 per ret og så kan der stadig være en lille smule penge tilbage til sjov og transport.

Langt de fleste backpackere bruger dog noget mere på deres rejser i Thailand. Men med et budget på kr. 200 per dag er du rigtigt godt kørende.

Der er sponsorerede links i denne artikel (Det betyder, at vi får provision eller en klikpris, hvis du klikker på dem. Men det bliver ikke dyrere for dig.)

Flybilletter til Thailand

Flybilletter til Thailand koster normalt fra kr. 3.500 til kr. 4.500 for en returbillet. Indenrigsflybilletter i Thailand kan nogle gange fås for nogle få hundrede kroner, men regn med cirka kr. 400-700 for en indenrigsflybillet.

Er Thailand det første stop på en længere backpackerrejse, så tjek enkeltbilletter fra Norwegian til Thailand. Af og til kan disse fås fra kr. 998 (kun med håndbagage, uden mad og uden sædereservation).

Det er en rigtig god idé, at bruge en flysøgemaskine til at tjekke priser på flybilletter. Se vores oversigt over rejsesøgemaskiner her.

Overnatning i Thailand

Når du rejser til Thailand kan du få overnatning i mange forskellige prisklasser. Helt generelt får du meget mere for penge i Thailand end du får i Danmark.

Hvad koster overnatning i Thailand

Hvis du booker hotellet online, så tjek andres anmeldelser. Ofte kan det godt betale sig at betale lidt mere for at få en lidt bedre kvalitet. Booker du hotellet, når du kommer frem. Så tjek dit værelse inden du booker. Her kommer nogle eksempler på priser på overnatning i Thailand.

Bangkok
– Hostel fra kr. 18 per person
– 2 stjernet hotel fra kr. 27 per person
– 3 stjernet hotel fra kr. 30 per person
– 4 stjernet hotel fra kr. 76 per person

Bangkok (I backpackerområdet Khao San Road)
– Hostel fra kr. 18 per person
– 2 stjernet hotel fra kr. 48 per person
– 3 stjernet hotel fra kr. 68 per person
– 4 stjernet hotel fra kr. 189 per person

Koh Phi Phi (Populær paradisø)
– 2 stjernet hotel fra kr. 38 per person
– 3 stjernet hotel fra kr. 80 per person
– 4 stjernet hotel fra kr. 479 per person

Chiang Mai i Nordthailand
– Hostel fra kr. 19 per person
– 2 stjernet hotel fra kr. 28 per person
– 3 stjernet hotel fra kr. 35 per person
– 4 stjernet hotel fra kr. 62 per person

Book din overnatning i Thailand på disse sider – Hostelworld.com for hostels og Hotels.com for hoteller.

Transport i Thailand

Din rejse rundt i Thailand er også meget billigere end at rejse i rundt i Danmark. Den allerbilligste metode er at komme rundt på er at rejse med lokale busser, men mange backpacker vælger i stedet “backpacker-busser”, som kører rundt mellem de forskellige turiststeder.

Det er en god idé både at tjekke priser online samt at tjekke priserne offline undervejs på din rejse. Her kommer nogle priseksempler:

Fra Bangkok til Chiang Mai i Nordthailand
– Cirka kr. 100 med bus
– Cirka kr. 160 med tog

Fra Bangkok til paradisøen Koh Phangan
– Cirka kr. 300 med tog, bus og færge
– Cirka kr. 275 med bus og færge

Nogle gange kan det godt betale sig at flyve rundt i Thailand. Det er ikke den billigste løsning, men en 2 timers flyvetur er nogle gange mere eftertragtet end en 12 timers bustur. Du kan søge og sammenligne priser på flybilletter hos forskellige rejsesøgemaskiner (NY SIDE LAVES INTERNT).
Du kan selv tjekke flere priser og booke transport rundt i Thailand på rejsesøgemaskinen 12go.asia. På 12go.asia kan du sammenligne priser på bus og tog med priser på flybilletter.

Mad og restauranter i Thailand

Den absolut billigste måde at spise på i Thailand er ved at spise street food. Overordnet set er street food også noget af den bedste mad, som du kan få i Thailand. Ofte smager det fantastisk og kvaliteten er god.

Streetfood er billigt i Thailand

Alternativt finder der, specielt i turistområderne, masser af forholdsvis billige restauranter. Her får man lidt mere komfort og lidt mere tryghed.
Her er priserne på nogle af de mest almindelige udgifter, som du har på et tur til Thailand.

* Et måltid med street food kr. 8-20
* Et måltid på en turistrestaurant kr. 40-100
* En menu på McDonalds kr. 30-50
* En øl på en restaurant kr. 10-20
* En cappucino/Latte kr. 10-20
* En flaske vand kr. 2-3

Læs mere om street food i Bangkok i denne guide på Globetrotters.dk

Andre udgifter

Alle de ovenstående udgifter er udgifter, som du ikke undgår på rejsen til på rejsen. Udover dem er der en række udgifter, som du højst sandsynligt også kommer til at betale.

Hvis du skal besøge store templer, forskellige museer og lignende, så kommer det til at koste dig nogle penge løbende. Dyrest er nok Grand Palace i Bangkok, hvor det koster cirka kr. 100 at komme ind. Langt de fleste steder er meget billigere.

Mange vælger at tage et dykkercertifikat i Thailand (Cirka kr. 2.500), tage på arrangeret trekking i det nordlige Thailand (Cirka kr. 1.000 for 3 dage) eller på andre arrangerede ture.

Tag dykkercertifikat i Thailand

Dertil kommer, at selvom du vælger at leve som en billig backpacker, så får de flest lyst til at give sig selv lidt luksus undervejs. Det kan være at bo på et luksushotel i et par dage eller at tage på en af Thailands mange finere restauranter.

Regn også med, at der altid kommer uventede udgifter undervejs.

Men hvad koster det så samlet?

Som vi skrev i starten af guiden, så er det stadig muligt at rejse ultrabilligt i Thailand. Men det er de færreste der gør det. De fleste vælger lidt mere luksus på rejsen. Her kommer dagsbudgettet for forskellige rejsetyper.

Den ultrabillige backpacker
(bor altid på hostels, spiser kun streetfood, køber ingen ture / entreer, drikker meget sjældent øl, rejser kun lidt rundt).
Kr. 100 per dag.

Den mere almindelige backpacker
(bor på hostels og mindre hoteller, spiser ofte street food – men også på restauranter, en pengebevidst med bruger også penge på entreer, rejse rundt i Thailand af og til med fly)
Kr. 250 per dag.

Luksusbackpackeren
(Bor på hoteller, spiser den mad han/hun ønsker, skal bare se og opleve det hele, rejser bekvemt rundt i Thailand – ofte med fly)
Kr. 400-1.000 per dag.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account