Et besøg ved en indisk ven gav et anderledes billede af Indien

Under en bustur faldt min kammerat Torben i snak med en inder ved navn Pankaj Talati, og aftalte at vi skulle besøge ham nogle dage senere. På denne måde fik vi set en helt anden side af Indien og fik et pat sjove samtaler om forskelle og ligheder mellem os.

Vores ven fra bussen boede i en industri by ved navn Mahuva. Efter at have forladt bussen og havde tjekket ind på det eneste hotel i byen gik turen til Pankajs kontor. Pankaj var revisor og havde fornylig startet sin egen forretning. Han havde to pc´ere, hvilket gjorde ham til noget specielt i kontorbygningen.

Vi blev modtaget som konger, da det sikkert var usædvanligt at have besøg af to europæere. Inden længe havde Pankaj samlet alle hans venner og hans tidligere arbejdsgiver. Efter en lang præsentationsrunde, en masse the og en indledende snak om computere og revisionssoftware kom samtalen rigtigt i gang. Der var ikke gået mange sekunder før samtalen faldt på danske lyshårede piger. Indiske kvinder går almindeligvis tildækket, så når Hollywoodfilm, Tv og forskellige magasiner udstiller vestlige kvinder næsten nøgne, sætter det fantasien i gang hos inderne.

Vijay var ude at kigge på koner
Dette førte til en lang samtale om, hvornår kvinder var ærbare og hvornår de ikke var. Forskellen i vores kulturer på dette område er meget stor. Igen af inderne ville giftes med en kvinde der ikke var jomfru, men de kan sagtens selv have sex før ægteskabet. En anden episode fortæller også om forskellen på kønnene i Indien, Pankajs lillebror Vijay var samme dag ude og kigge på koner, men han fandt hvis ikke noget attraktivt.

Hvide indere
En anden af Pankajs venner var heller ikke gift, og han ville specielt gerne have en lyshåret dansk pige. Det skyldtes dig ikke, at han var værre end de andre. Det skyldtes, at han havde en pigment sygdom, der resulterede i at han havde hel lys hud og lyst hår. Jeg fik aldrig hans navn, da han hele tiden var kendt som “Den hvide mand” eller “Spøgelset”. Spøgelset havde ikke udsigt til at få en kone, da en mand i hans situation er en dårlig vare.

Vandretur i byen Pankaj
tog os på en rundvisning i byen, der ikke bød på de store seværdigheder. Pankaj fungere som tolk, så til gengæld var det fantastisk at kunne tale med en masse indere uden at være betragtet som turistbytte. Vi fik syet shorts og fik et indblik i hvordan en indisk by fungerer. Da vi kom forbi fotografen hev han os ind i forretningen, han ville have et billede af to europæere til hans vinduesudstilling. Så kommer i forbi må i endelig kigge efter billedet.

Guidet tur rundt i området
En af dagene i Mahuva var afsat til en guidet tur rundt i området. Det var en stor og speciel oplevelse. Turen gik først til et lokalt tempel, hvor den lokale munk viste os rundt og vi drak af templets hellige kilde. Templet var ikke verdens flotteste, men det betød meget klart meget for Pankaj og hans venner og det gav en helt speciel stemning. Frokosten blev indtaget i et lille skur. Kokken var en fed mand med brændemærker overalt på hænder og arme. Faktisk var alle omgivelserne temmelig ulækre, men maden var fantastisk.

På besøg hos en Maharaja
Rygtet om vores tilstedeværen i byen var nået den lokale maharaja, som havde bedt om at møde os. Pankaj var tydeligvis nervøs, og sagde mange gange “Very Important Man”. Så turen gik til et stort hus i udkanten i byen. Der var ikke meget palads over huset, men da vi kom indenfor opdagede vi snart at manden havde masser af penge. Alt var flot og meget dyrt indrettet. Maharajaen ernærede sig som entreprenør og havde gang i masser af byggerier. Vi mødte også hans søn, som tydeligvis var godt uddannet, så vi fik en lang snak om økonomi og turisme i Indien og generelt.

Græshopper og insekter i køkkenet
Den sidste aften i byen tilbragte vi i Pankajs hus i udkanten i byen. Pankajs familie tilhørte den øvre middelklasse i Indien, så vi havde nok forventet at se et rimeligt stort. Vi blev overraskede. Huset var på omkring 60 km2, men alligevel boede Pankaj der med sin kone og børn og hans mor & far. Et ophold i køkkenet var en speciel oplevelse, på en af hylderne sad en stor græshoppe og da jeg rakte ud efter den fors

1 Kommentar
  1. Kenneth Karl Nielsen
    Rasmus Hansen 5 år siden

    Det minder meget om de oplevelser jeg selv havde i Indien. Både med hensyn til de gæstfrie indere som tog sig god tid til at vise os rundt, inviterede os hjem og bød på mad når vi mødte dem på gaden. Og det med at der er status i hvide “venner” er udbredt, hvilket åbner en masse døre og vi fandt det relativt nemt at blive venner med folk fra overklassen, som aldrig lod en chance gå fra sig til at fortælle deres venner at de havde besøg fra Europa.

    Jeg prøvede sågar at besøge en mand jeg havde mødt på gaden 1 måned tidligere, hvor han havde spurgt om han måtte blive fotograferet med ham. Da jeg besøgte ham viste han os familiens fotoalbum, på første side var hans forældre, på næste side ham og hans kone, og på tredje side min kæreste og jeg, derefter kom siderne med hans brødre. Det grinte vi en del af efterfølgende.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account