Jeg dårligt forestille mig andre lande end Indien, hvor dagligdagen alene gør opholdet til en oplevelse, fornøjelse og forfærdelse. Her kommer et udpluk af spændende oplevelser fra Indien.

Indien var det første land jeg besøgte i Asien, så da jeg tog det første skridt ud fra lufthavnen i Bombay midt om natten var jeg totalt overvældet. Cikaderne forsøgte forgæves at overdøve et hav af mennesker og sort gule taxier. Forskellige folk forsøgte at sælge ting og tigge, så da en politibetjent jagede dem væk og fik os ind i en taxa væk var jeg lettet. Lettelsen forsvandt da det viste sig, at det var bare fordi han ville have pengene selv.

Det første hotel
På vejen til hotellet så vi Bombays slumkvarter “fattigdommen føles noget mere virkelig, når den er så tæt på”. I virkeligheden var de der boede i slummet heldige, da mange måtte sove på gaden. Efter at have kørt Bombay tyndt nåede noget omtumlede og forvirrede frem til vores første hotel. Trappen var fyldt med røde klatter, som vi i vores tilstand troede kunne være blod. Det var naturligvis betelnød, som mange asiater tygger og spytter ud. Vores første hotel værelse var også det mindste jeg nogensinde har haft (se bredden nedenfor). Vi måtte endvidere sove med lyset tændt, da ventilator og lys brugte samme kontakt.

Bombays gader
Det første ord jeg tænkte på var Kaos. Men byen har også alt, hvad man forventer af Indien: Markeder, Dansende kobraer og meget andet. Den gang syntes jeg, at trafikken var forfærdelig. Bilisterne syntes at bruge hornet i stedet for bremsen når der er noget foran dem på vejen. Det var en stor mundfuld for en uerfaren backpacker. Så vi stak af med båd til “Elephant Island”, som var beroligende med ren luft, flotte huler, udhugninger og vilde aber. Det var her vi betalte de første og sidste lærepenge for at betale en guide uden at kende til varen. En anden mulighed for afslapning er Bombays caféer, hvor backpackers kan mødes og udveksle råd.

Hellige køer
Spørger man en dansker, hvad han tænker på når man siger Indien, vil mange sige hellige køer. Derfor var det også en oplevelse for os, at se den første ko vandre veltilfreds rundt i gaderne. Koen kiggede dovent på os og tyggede videre, det er vel det køer gør og vi gik videre med det billede vi skulle tage.

Den billige barbering
Jeg var ikke meget for det første gang. Men efter en barbering hos en indisk barber var jeg solgt, det er en fantastisk behagelig oplevelse. Inderne syntes desuden det er sjovt at have en europæer i stolen. PRØV DET, barberen bruger normalt altid et nyt blad. Men tjek det lige. Desuden er barberingen utrolig billig.

Spedalskhed kan kureres
Dette skilt sætter forskellene mellem Indien og Danmark i perspektiv. Mens vi i Danmark jamrer over vores forkølelser og influenza, har inderne problemer med spedalskhed.

Det at få fat på en togbillet
Bortset fra Bombay, hvor vi rodede rundt på to togstationer og flere billetluer var det utrolig nemt at købe billetter. Vi havde ikke stået mere end nogle sekunder og det fortabte ud før der stod indere parat til at hjælpe os uden at forlange andet end en snak til gengæld. Dette er stik imod mange andre jeg kender har fortalt, jeg tror det hænger sammen med at viste rejste uden om de mest turistede områder.

Togturene
Vores første togtur var med et førsteklasses tog, og vi havde nok forventet os lidt mere. Kvaliteten svarede til en af de kasserede busser, som jeg havde leget i som barn. Nej så er det meget bedre, at køre på anden klasse. Det er en oplevelse i Indien, og man kan ikke undgå at komme i kontakt med indere, for man er pakket sammen som sild i en tønde. Folk sidder ned, står op og nogle ligger på bagagehylderne.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

eller

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

eller

Create Account