Chitwan National park byder på mulighed for at se masser af forskellige dyr for eksempel næsehorn, elefanter, tigre, leoparder, læbebjørne, kongekobraer, vildsvin og languraber.Samt forskellige hjortearter, et hav af sommerfugle samt et varieret fugleliv blandt andet flere ørne, påfugle, næsehornsfugle og papegøjer.

Vores udgangspunkt for udforskningen af parken, var byen Sauraha. Der er flere forskellige måder at se parken på. Den bedste er efter min mening et jungletrek. Man kan tage på jungletrek i alt fra nogle få timer til flere dage. Vi hyrede en guide “Man” og bookede et trek med en enkelt overnatning.

Et jungletrek i Nepal er ikke ufarligt
Næste morgen startede vi trekket, men først gennemgik vores guide alle sikkerhedsforanstaltningerne med os. Sikkerhedsforanstaltningerne i dette tilfælde er instrukser om, hvad man skal gøre hvis man møder bjørne, tigre eller næsehorn. Næsehornene i parken har dræbt og såret flere turister og lokale.

Ind i junglen
Vi gik ikke særligt langt inden vi nåede junglen før vi så de første dyr. Hovedsageligt aber, hjorte, fugle og sommerfugle. Selvom disse dyr var flotte, var der inden tvivl om, at vi først og fremmest var taget på trekking for at se næsehorn, tigre, bjørne og krokodiller. Vi fik ikke set alle disse dyr, men vi fik da set nogle af dem.

Vi så en tiger – næsten
Man skal være utrolig heldig for at se en af parkens tigre, men vi mødte næsten en. Nej, vi var egentlig langt fra, selvom vores guides hele tiden hævdede at kunne lugte tigre, så vi aldrig så meget som en gul stribe. Til gengæld så vi sporene fra en tiger, sporenes størrelse gav et godt indtryk af hvor store tigrene egentlig er. Mønten på billedet er på størrelse med en 2-krone.

Løb efter næsehorn
Efter nogle få timers gang, så vi det første næsehorn. Det stod nede i floden, men det var rigeligt for at få et godt billede. Og så ved jeg ikke hvad, der gik af os. Man begyndte at løbe efter næsehornet og vi andre fulgte efter ned i den lavvandede flodseng. Jeg kiggede til siden og den eneste flugt op ad flodsengen var via nogle våde rødder. Heldigvis var næsehornet hurtigere end os, så vi nåede ikke nærmere, og endnu mere heldigt vendte næsehornet ikke om og løb mod os.

Elefanter på arbejde
Vilde elefanter er en sjældenhed i Chitwan, de lever i en anden nationalpark og besøger kun sjældent Chitwan. Til gengæld er der masser at tamme elefanter, der bruges til landbrugs- og skovarbejde og selvfølgelig til at slæbe turister rundt. For danskerne er det en speciel oplevelse at se elefanter, for de lokale er det selvfølgelig lige så almindeligt som at bruge en traktor.

Forbandede blodsugere
Jeg havde hørt, at igler var et problem i parken. Og straks tænkte jeg på Bogart i “Afrikas Dronning”, hvor han næsten bliver ædt af igler. Vi kom gående, og oplevede pludselig at en i gruppen havde blod over hele trøjen. En igle havde bidt og sluppet taget igen.

Næsehorn i floden
Mod slutningen på trekkets første dag nåede vi til en af parkens floder. Floderne er gode steder til at se vilde dyr og vi havde da også heldet med os. Efter at have flyttet nogle siv, kunne vi se et næsehorn der tog bad nær flodens anden bred (15 meter væk). Det er imponerende at se så store dyr så tæt på i deres naturlige element.

Dal Bhat
Vi sluttede dagen med krydsning af en flod. Vi mente at strømmen var stærk og var temmeligt nervøse for krydsningen. Som afslutning på dagen fik vi serveret Nepals nationalret Dal Bhat (ris med linsesuppe), jeg kan normalt ikke lide Dal Bhat, men denne aften smagte det faktisk godt.

Næste dag gik turen tilbage til vores hotel. Jeg kan kun anbefale andre at bruge bedre tid på jungletrek i Nepal, så man har større chancer for at se de dyr man ønsker at se.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account