Alle der drager ud på den første store rejse kommer til at lære en masse undervejs. Og alle kommer til at begå en række fejl. Her er nogle af de typiske fejl, som førstegangsrejsende ofte begår.

1. Du planlægger for meget

Den store verden kan virke skræmmende og uoverskuelig, og derfor er der mange førstegangsrejsende, der planlægger alt for meget hjemmefra. Det kan være fristende at have booket alle flybilletter, ture, oplevelser og måske også hoteller hjemmefra. Men hvis du booker for meget i forvejen, så ødelægger du dine muligheder for at være spontan og fleksibel undervejs.

2. Du bliver snydt undervejs

Vi har alle sammen prøvet at blive snydt undervejs på vores rejser – og det mere end engang. Så forbered dig på, at det også vil ske for dig. Hvis du vil snydes lidt sjældnere, så læs min artikel med de mest almindelige snydetricks, og forbered på specifikke snydetricks på de rejsemål du rejser til.

3. Du er bange for de lokale

Mange førstegangsrejsende er så bange for at blive snydt, at de også bliver bange, hver gang lokale indbyggere tager kontakt til dem. Lad være med det. Langt de fleste lokale er bare skønne venlige mennesker, som gerne vil i kontakt med dig.

4. Du spiser ikke gademad

At spise gademad er noget af det, som jeg elsker mest på mine rejser. Du får fantastisk god mad til meget billige penge og du sidder ofte og spiser sammen med de lokale. Du skal ikke være bange for at spise gademad – læs mere i min artikel om gademad her.

5. Du vil se alt for meget

Det kan være fristende at fylde alle dine dage op med masser af oplevelser. Det er efter min mening en dårlig idé. Tag dig i stedet god tid til at opleve de forskellige steder, og du vil oftest komme derfra med meget mere meningsfyldte oplevelser, som du husker meget bedre.

6. Du bruger flere penge end forventet

Langt de fleste førstegangsrejsende løber tør for penge undervejs, fordi de har undervurderet rejsens pris. Det koster nemlig næsten altid mere at rejse, end man lige har forestillet dig. En god idé er, at tage 10-20% af dit rejsebudget og have det som reserve. Overholder du budgettet, så kan du leve i luksus i den sidste del af din rejse med reservebudgettet.

7. Din rygsæk er for stor og for fyldt

Når man sidder hjemme i Danmark, så kan det være svært at forestille sig, at skulle rejse rundt i flere måneder – kun med en lille rygsæk. Undervejs er det til gengæld en forbandelse at bære rundt på en tung rygsæk fyldt med ting, som du alligevel ikke bruger. Læs gerne min guide til rygsæksstørrelser her.

8. Du ser kun det der står i guidebogen

Man taler om ”the Lonely Planet trail” – altså om den rute, som anbefales i Lonely Planet guidebøgerne. Følger du denne rute, så vil du møde tusindvis af andre rejsende, men sjældent se noget unikt. Gem guidebogen væk en gang imellem. Gør noget spontant, lad tilfældighederne råde – eller spørg andre rejsende. Spørg gerne om gode råd i Facebookgruppen ”Spørg en rejseblogger”.

Læs også: 5 gode grunde til at rejse med guidebog
Læs også: 5 gode grunde til at rejse uden guidebog

9. Du booker hele rejsen ved et rejsebureau inden afrejse

For førstegangsrejsende kan det være en god idé at snakke med et rejsebureau og få dem til at arrangere dele af rejsen. Så har du en ekspert ved hånden, som du kan stole på. Mange oplevelser er dog bedre at købe undervejs. Så har du for eksempel frihed til at tage på turer med rejsende, som vi har mødt undervejs. Det er ofte billigere at købe lokalt. Og igen giver du plads til at være spontan og fleksibel på din rejse.

10. Du sparer rejseforsikring og vaccinationer væk

Langt de fleste førstegangsrejsende sørger heldigvis for at tegne en god rejseforsikring og få de rigtige vaccinationer. Men nogen sparer det desværre væk. Det er simpelthen for dumt! De penge som du giver til rejseforsikring og vaccinationer er bare helt nødvendige.

Læs også: Husk rejseforsikring – ellers kan det gå rigtigt galt for dig

Få 3 gratis tilbud på rejseforsikring her – klik her

(Reklamelink)

Vær forberedt på, at noget kommer til at gå galt

En af de fantastiske ting ved at rejse rundt i verden er, at tingene aldrig går helt som man har planlagt. Fly bliver forsinkede eller aflyste, tog bliver meget forsinkede, du bliver snydt eller noget helt andet. Hvis dette sker, så lad være med at gå i panik. Tag den med ro. Uanset hvor slemt det er, så er det bedst, hvis du er fattet og tænker klart.

Alt skal ikke gå efter planen på din rejse

Sidst vil jeg gerne sige, at det er helt ok, at begå fejl undervejs på sine rejser. Selvom jeg har rejst rigtigt mange gange, så er mine rejser aldrig optimale. OG DET ER OGSÅ MENINGEN.

At rejse handler også om at slippe grebet og lade sig opsluge af øjeblikket og ikke tænke på, hvad der kan gå galt. Ganske få ting går galt – og du skal først og fremmest bare nyde, at du er ude og opleve verden.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account