På årets tur til de thailandske øer besøgte vi igen Koh Samui. Maria og jeg var her på vores bryllupsrejse for 7 år siden. Men øen er ikke længere den samme.

Allerede ved ankomsten til øen anede vi uråd; den store betonmole, de mange, store skibe, duften af olie og havn var ikke som de minder, vi havde fra den dejlige ø.

Straks gik mine tanker tilbage til færgeoverfarten, hvor de havde vist reklamer for skydebaner og vandlande på Koh Samui – jeg tænkte ikke nærmere over det der, men det burde jeg nok have gjort.

På vej til vores hotel snakkede vi bemærkelsesværdigt lidt sammen. Vi havde regnet med at blive 4 dage på øen, men den idé forsvandt i takt med vores erkendelse af den udvikling, øen har gennemgået de seneste år.

Da vi kom til vores hotel, som faktisk var et resort, så vi, at de andre gæster her var pakketurister fra blandt andet Rusland og Tyskland. Det er der jo småmænd intet galt i – men … det er jo slet ikke os!

Hvad var der dog sket med Koh Samui?

Svaret er ganske enkelt: Koh Samui har udviklet sig i en retning, der med stor sandsynlighed er positiv for øen som helhed. Udviklingen er cirka den samme, som ramte mange europæiske feriedestinationer for nu mange år siden.

Med flere turister kommer flere penge, og det er desværre ofte på bekostning af stedernes sjæl og autenticitet. Sådan oplevede vi det også på vores korte besøg på Samui, der ellers stadig forsøgte at lokke os med svajende palmer, dejlige strande og sin flotte natur.

For os blev dette besøg på Koh Samui et kort besøg (1 overnatning i stedet for 4), der var gået for meget Mallorca i Koh Samui for vores vedkommende.

Og det er helt sikkert super for de fleste, men ikke for os.

Har du været på Koh Samui for nyligt, så skriv gerne en kommentar om dit indtryk af øen. På forhånd tak :0)

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account