Billedet er taget i Alghero, Sardinien, Italien af Peter Vejrum Terp

Er du nybagt mor og skal ud at rejse? – Her kommer nogle gode råd, som du kan bruge inden du tager afsted. En kort guide til hvordan man rejser som mor med spædbarn.

To go at all?
Inden du rejser udenlands, er det godt at konsultere dig med din læge eller sundhedsplejerske, for at tjekke om der er noget i forhold til din krop eller din nyfødte baby som du skal være obs på.

Hvor vil du rejse hen?
Det næste er at finde ud af hvor du har lyst til at rejse hen nu du har en lille baby med på armen. Dine behov har sikkert forandret sig og du har måske ændret dine vaner under graviditeten og efter fødslen. Lysten til at være i solen kan have ændret sig, og du har måske mindre lyst til at holde ferie i storbyen. Måske er det lige omvendt.

Hvad skal du undersøge mht. rejsen?
Når du har fundet de steder du har lyst og råd til at rejse til er det nu du skal undersøge om der er særlige forhold i skal tage hensyn til. Hvilke vaccinationer skal i have til de enkelte lande?

Du kan måske have lyst til at undersøge hvordan læge og hospitalsforhold er I landet, – er det nemt at komme I kontakt med lægen og kan I kommunikere med sprog hvis det bliver nødvendigt? Du kan evt. søge på nettet og lave en liste med telefonnumre til læge, hospitaler og nødopkald. Det kan en tryghed at vide hvad du kan gøre i tilfælde af sygdom eller ulykk.

Transport
Hvert enkelt flyselskab har deres egne individuelle regler for det at rejse med et spædbarn. Undersøg på nettet hvordan de forholder sig til bla. Billetpriser, sæder, lift og evt. puslepladser. Der er også individuelle regler for hvor meget bagage en baby kan have med gratis.

Lufttrykket i flyet ændres når man letter og lander. Det kan i nogle tilfælde mærkes i ørerne og gøre lidt ondt. Spædbørn har ikke evnen til selv at udligne trykket i ørerne og derfor kan det gøre ondt. En god ide er derfor at amme babyen når i letter og lander.

Overnatning
Rejser I til et varmt land er det værd at overveje at finde et sted med aircon. Babyen kan have brug for at køle ned i løbet af dagen og også om natten. Desuden kan det være nemmere at få det til at sove i kølig luft end i varm luft.

Hvor skal i bo? I skal overveje om i får brug for at koge sutter og sutteflasker, og om i har brug for at kunne vaske tøj selv eller få evt. hotelservice til at vaske. Der går mange stofbleer til.

Gode links:
Netsundhedsplejersken 

 

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account