For backpackeren på jordomrejsen kan en rejse med besparelser betyde, at du kan rejse i længere tid. For backpackeren på den korte rejse gælder det om at holde sit rejsebudget.

For mig selv er det lidt blevet en livsstil at leve efter de nedenstående råd.

VÆLG DE RIGTIGE REJSEMÅL


Valget af rejsedestination kan have stor betydning for, hvor meget din rejse kommer til at koste. Prisen på flybilletten bør ikke være altafgørende for dit valg af rejsemål, men den er ofte en meget væsentlig faktor.

Rejs i de billigste lande
Det siger naturligvis sig selv, at nogle lande er betydeligt billigere at rejse i end andre. Hvis du ønsker at rejse så billigt som muligt eller rejse i længst muligt tid, skal du vælge at rejse i billige lande. Læs min artikel om billige rejselande her.

Rejs “off the beaten track”
Når du først er kommet afsted, vil du hurtigt opdage, at priserne generelt er højere i turistområderne, end de er “off the beaten track”. Hvis du vil spare penge, er det billigere at rejse væk fra turistområderne – her kan du også ofte vente mere autentiske oplevelser.

Rejs i lavsæsonen
Priserne på både flybilletter og hoteller svinger meget på grund af årets rejsesæsoner. Der kan ofte være meget at spare, hvis du kan rejse i andre perioder end i sommerferien og udenfor de store højtider.

KÆMP FOR DEN BILLIGSTE PRIS


Ved at gøre en ekstra indsats kan der ofte være mange penge at spare. Du bliver nødt til at gøre tingene anderledes og måske være mere pågående, end du er derhjemme. Det kan være svært i starten, men med tiden bliver det helt naturligt at gøre det for de fleste.

Prut om prisen
Det falder ikke naturligt for alle, men der kan være mange penge at spare ved at prutte om prisen på ting i lokale butikker og ved markedsboder.
Forhør dig om priser blandt andre backpackere for at finde ud af, hvor meget du skal byde til at starte med. Læs min artikel om at prutte om prisen her.

Tjek hotelpriser flere steder
En af de største udgifter på rejsen er overnatning, og det kan næsten altid betale sig at gå rundt og spørge om priser på de forskellige hostels og hoteller, når du kommer frem. Ligeledes kan det betale sig at bruge både en hotelsøgemaskine samt hostelsøgemaskiner, som Hostels Club og Hostelworld, til at finde en fornuftig pris.

Tjek altid flere forskellige butikker
Det er ikke bare hoteller, der svinger meget i pris. Souvenirs, tøj og alt muligt andet kan svinge utroligt meget i pris fra butik til butik. Tjek altid flere butikker, inden du køber noget, da der kan være meget at spare.

FORSKELLIGE RÅD TIL DAGLIGDAGEN


I dagligdagen på rejsen er der en masse små ting, som du kan gøre anderledes og dermed spare penge. Det betyder ikke, at du får en mindre god rejse, tværtimod. Det kan vise sig at give dig uforudsete fordele.

Spis på gaden
Det er superfristende at spise mange måltider på restauranter, men gademad er næsten altid det absolut billigste. Maden på gaden er desuden ofte mere autentisk og smager faktisk ofte bedre, end maden på turistrestauranter gør. For nogen er det en overvindelse at skulle købe gademad – Her er der kun ét råd: Kast dig ud i det. Du vil ikke fortryde det.

Drik færre øl
Ja, det lyder ret kedeligt, men øl, drinks og andre festudgifter fylder rigtigt meget i mange backpacker-budgetter (også i mit). Du skal naturligvis sørge for at feste og hygge dig på din rejse, men gør dig selv den tjeneste en gang imellem at tænke på, hvad du kunne have fået i stedet.

Find de gratis glæder
I mange byer har museer og andre attraktioner perioder, hvor der er gratis entre. Det kan være en dag om ugen, eller nogle få timer hver eftermiddag. Lav din research på nettet, inden du kommer frem. Noget helt andet er, at besøg i parker og lignende steder kan være fantastiske oplevelser, og disse er også helt gratis.

Brug offentlig transport
Specielt i den vestlige verden kan der været meget at spare ved at bruge offentlig transport. Det er fristende at tage en taxa, men det er altså meget dyrt. Rådet er også gældende i billigere lande, hvor besparelsen dog er mindre. Du får endnu en bonus med, da det er let at komme i snak med lokale på offentlige transportmidler.

ALT MED MÅDE …


At leve billigst muligt må aldrig komme til at overskygge det mest væsentlige ved rejsen: Alle de fede oplevelser. Sørg derfor for, at du bruge ovenstående råd, så de passer helt til dig. Langt de fleste vil dog opleve, at det at rejse billigt bliver helt naturligt for dem.

1 Kommentar
  1. Kenneth Karl Nielsen
    Anders 6 år siden

    Der findes også denne side, som viser “cost of living” http://www.numbeo.com/cost-of-living/ det er super smart sammenligningsværktøj, selvom det ikke er helt optimalt.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account