Overnatning er ofte en af de største udgiftsposter på en backpackerrejse. Men heldigvis kan man spare en masse penge ved at kende nogle gode spareråd. Her får du 18 spareråd, som vil sikre dig billigere overnatning og flere penge til oplevelser på din rejse.

1. Vælg hostels fremfor hoteller
Hostels tilbyder i dag mange forskellige former for overnatning, det er ikke længere kun sovesale, men også enkeltværelser og dobbeltværelser.

Hostels er ofte billigere end hoteller, og så er det her, du møder en masse sociale mennesker, der vil elske at hænge ud og snakke med dig.

Tjek http://www.hostelworld.com/ og http://dk.hostelbookers.com/ for at finde de billige hostels.

Hvis du vil bo på lidt mere specielle hostels, kan du hente bogen ”Luxury Hostels in Europe”, der er skrevet af den prisvindende rejseblogger Kash Bhattacharya, og den er fyldt med god inspiration – bogen er gratis.

2. . Bo på sovesal
Oftest er den suverænt billigste måde at overnatte på ved at bo på en sovesal. Det er måske ikke så let at have et privatliv, når du er i blandt dine 9 sovesalskammerater, men til gengæld er det et oplagt sted at komme i snak med andre backpackers.

3. Slå dig sammen med andre, og bo biligere
Uanset om du rejser alene eller sammen med en anden, så kan det være en fordel at slå jer sammen med endnu flere.
Det er nemlig sådan, at 3- og 4 personers værelser på hostels og hoteller ofte er meget billige per person, så der er der gode penge at spare, fremfor at du bor alene eller at I kun er to.

4. Book kun én nat i forvejen
Det kan være rart at have booket et værelse til den første nat, du skal tilbringe på en ny destination.
Når du først er ankommet til hostlet eller hotellet, kan du spørge der, hvad prisen for endnu en nat er – nogle steder kan du være heldig at kunne spare en del penge på den næste overnatning, når du booker den på stedet.

Andre steder kan det dog vise sig, at det er billigere at booke overnatningen på internettet fremfor at gøre det på stedet.

Hvis det er tilfældet, der hvor du har overnattet, og du egentlig gerne vil blive der en nat mere, så lad være med at booke overnatningen i receptionen, men gør det online – det er bare helt ok!

Når du sidder ved din computer og skal til at booke din første nats-overnatning, så tjek lige, hvad det vil koste at overnatte det samme sted i flere nætter – nogle gange kan du faktisk få gode rabatter ved at booke mange nætter i forvejen, men så er din frihed også begrænset, og du vil nok få meget svært ved at få pengene tilbage, hvis du finder et billigere alternativ, når du er ankommet.

5. Forhandl altid om prisen, og spørg flere steder
Du kan næsten altid presse prisen ned på dit hotel.

Start altid med at spørge for prisen på én nat og høre efterfølgende, hvad det koster, hvis du bliver længere.

Rejser I flere sammen kan samme taktik bruges – hør først, hvad prisen er kun for dig, og hør efterfølgende, hvad prisen vil være for jer alle.

Hvis du kun har booket én overnatning, hvor du er, så kan du, når du er frisk og udhvilet efter den første nats søvn, gå rundt og tjekke prisniveauet på andre hostels eller hoteller. På den måde kan du få et overblik over prisniveauet og dermed finde den billigste overnatning.

Husk også, at hostels og hoteller tilbyder værelser til meget gode priser i lavsæsonen. Så finder du et hostel eller hotel, hvor prisen ikke officielt er billigere der, end på andre tidspunkter af året, så kan du godt presse den et godt stykke ned.

6. Sammenlign altid hotellets pris i en hotelsøgemaskine
Når du sidder derhjemme – eller med din computer på rejsen – er det en rigtig god idé, hvis du sammenligner den pris, du finder på hostlets eller hotellets hjemmeside med den pris, du kan finde det samme værelse til i en hostel/hotelsøgemaskine (som for eksempel Trivago.dk og Hotelscombined.com). Det er nemlig sådan, at nogle gange er det prisen inde på hjemmesiden, der er den billigste, og andre gange er det prisen i søgemaskinen, der er den billigste.

Hvis du kigger efter et hostel, så kan du bruge søgemaskinerne Hostelworld.com, Hostelbookers.com eller Hostelz.com.

7. ”Last minute” kan give super priser
Det kan af og til betale at tjekke hostels og hotellers last minute-priser på internettet, da du nogle gange kan finde fantastiske tilbud på de lidt dyrere overnatningssteder. Og en enkelt nat på et dyrt hotel til billige penge er god selvforkælelse undervejs.

8. Vælg vifte (fan) i stedet for aircon
Hvis du er på rejse i troperne, så kan det være utroligt fristende at betale lidt ekstra for at få et værelse med aircon. Men skal du spare penge, så glem det.

Desuden er der mange, der bliver syge af at sove i rum, hvor de ikke kan slukke for aircon’en eller i det mindste kan justere den. Efter lidt tilvænning sover du faktisk lige så godt med en vifte, som i et aircon-afkølet rum.

9. Bo i udkanten af storbyerne
I mange storbyer er overnatning meget billigere, hvis du bevæger dig bare en smule udenfor centrum.
Det gælder også for steder, hvor det er super nemt og hurtigt at komme til centrum med lokal offentlig transport eller til fods.

10. Bo hos de lokale – Couchsurfing og lignende tjenester
Gennem de seneste 10 år er couchsurfing blevet en meget populær overnatningsform. Når du couchsurfer, bor du hos en lokal person eller familie i deres hus/lejlighed.

Couchsurfing har den klare fordel, at du kommer tæt på de lokale, og det er utroligt billigt – eller endda helt gratis.
Bagsiden er, at det naturligvis ikke er så let at have et privatliv.

Du kan mere om couchsurfing her: https://www.couchsurfing.org/ eller du kan læse Mads’ glimrende artikel om couchsurfing på Julerejs.dk.

Couchsurfing er den mest kendte tjeneste til at arrangere overnatning hos private, men tjek også Global Freeloaders og Hospitality Club .
Er du ny couschsurfer og lidt usikker på, havd du skal gøre, så kig efter profil med billede af værten, med en velskrevet profil og med gode ratings fra tidligere gæster.

11. Privat boligudlejning – Airbnb
Indenfor de seneste år er det blevet meget populært at leje værelser, lejligheder og huse ved private.

Det har selvfølgelig altid været muligt, men via søgemaskinerne Airbnb og Wimdu.com er det blevet supernemt at få et overblik over de mange muligheder, der er rundt om i verden.

12. Bo gratis mod at lave frivilligt arbejde – WWOOFing
Backpacker Plant-brugeren ”Fighter88” skriver i vores forum, at man kan bo gratis på udvalgte økologiske gårde rundt omkring i verden mod at give et nap med i gårdenes pligter og hverdagsliv.

Ligeledes har Josephine fortalt om sine WWOOFing oplevelser i Canada på Rejsejulekalenderen, og hvis du selv har lyst til at prøve noget liggende, kan du se mere på WWOOFs officielle hjemmeside: http://wwoofinternational.org/

13. Boligbytte
Hvis din lejlighed, dit værelse eller dit hus står tomt, mens du rejser, så er det måske en idé at bytte bolig med en anden, der leder efter et sted at overnatte eller bo i en kortere periode lige netop der, hvor du bor.

Der findes flere forskellige muligheder for at gøre dette – f.eks.: http://www.homeforexchange.com/ , men tjek også gerne andre steder.

14. Tag et nattog
Hvis du skal du ud på en længere rejse i et land eller fra et land til et andet, kan det ofte betale sig for dig at tage med et nattog.
Gør du det, så undgår du at skulle betale for overnatning på hostel den pågældende nat.

Personligt sover jeg rigtig godt i de lokale nattog, hvor jeg bliver vugget i søvn af togets bevægelser. Desuden er nattog rigtig gode steder at falde i snak med lokale passagerer. Læs om et dejligt nattogsmøde i artiklen Min Thailandske togtur på bloggen Kuffert og Kompas.

Den eneste ulempe ved at tage med nattoget i stedet for med dagtoget er, at du går glip af muligheden for at kunne se landskaberne, som I kører igennem, da det nattogene ofte afgår kort tid før, det bliver mørkt.

15. Sov i lufthavnen
Det er ofte ikke den mest behagelige måde at overnatte på, hvis du overnatter i en lufthavn, men hvis du skal flyve tidligt den næste dag – eller måske midt om natten – så kan du spare en overnatning ved at sove i lufthavnen.
Der er simpelthen en hel bevægelse, der dyrker det at overnatte i lufthavne. Se mere om den og læs om de forskellige lufthavnes overnatningsmuligheder her: http://www.sleepinginairports.net/

16. Camping
Når du er på rejse i Europa, kan det ofte betale sig at undersøge mulighederne for at campere. Camping kan være meget billigere end at bo på hotel.

17. Undgå at blive snydt
På populære backpacker-rejsemål vil du i lufthavnen, på togstationen eller på busstationen blive mødt at et utal af folk, der kan give dig den bedste og billigste overnatning.

Det samme gælder i øvrigt for taxachauffører, som måske finder på at fortælle dig, at dit hotel desværre lige er blevet lukket, ”men bare rolig”, for han kender lige et sted, hvor der er plads – godt nok koster det noget mere, end dit andet hotel, men det er nærmest det eneste sted i byen, der har åben – i hvert fald efter hans udsagn, som ikke er sandt.

18. Bo længere tid samme sted
Hvis du ofte rejser fra sted til sted, vil dine omkostninger til transport være store. Derfor er det en god idé et blive lang tid på ét sted, og gør du det, er det også nemmere at forhandle en billig på overnatningsstederne – og du får rigtig god tid til at lære stedet rigtig godt at kende.

Denne artikel er et uddrag fra min e-bog:
Få råd til at rejse mere – 100 sparetips til brug før og under dine backpackerrejser – bogen koster kr. 199 og kan købes ved at klikke her.

Foto: Pixabay

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account