Sightseeing og besøg på seværdigheder kan vælte ethvert rejsebudget, men med et par gode råd i baghånden behøver det ikke gå galt. Her får du mine gode råd om både billige, gratis og anderledes oplevelser.

Besøg den lokale turistinformation
Hvis det er muligt, så smut forbi det lokale turistkontor og spørg efter rabatter på entréer og en oversigt over gratis attraktioner. På den måde kan du fra starten af dit besøg få et godt overblik over, hvordan du kan gøre rejsen billigere. Ofte kan du også der få et gratis kort over den by, du befinder dig i.

Besøg alternative seværdigheder
Turistbueauet vil også kunne hjælpe dig med at finde alternative seværdigheder. Alternative seværdigheder giver ofte overraskende, anderledes, mere autentske oplevelser – og så er de næsten altid billigere.
På hjemmesiden Atlas Obscura finder du helt helt specielle seværdigheder. Jeg fandt f.eks. nogle små underfundige oplevelser i Aarhus, som jeg slet ikke kendte til.

Find billige og gratis museumsdage
Mange populære museer og udstillinger har varierende priser alt efter hvilken ugedag, det er, og nogle har endda gratis-dage. Hvis du ved, at du skal besøge et bestemt museum eller en udstilling, før du ankommer til en by, så undersøg dagspriserne, for du kan du spare mange penge på at besøge museerne på bestemte dage.

Brug dit studiekort
På langt de fleste museer, teatre og større attraktioner er der mulighed for at få studierabat. Så hvis du er studerende, kan der således være mange penge at spare ved at have dit studiekort med. Husk at undersøge muligheden for at få et internationalt studiekort på din uddannelsesinstitution, hvis det ikke er sådan et, du har.

Køb et adgangskort til flere seværdigheder
Hvis du planlægger at se mange seværdigheder og attraktioner i en by eller i et område, så kan det ofte betale sig at købe et samlet adgangskort med entré til en lang række seværdigheder. Tænk nøje over dette inden du køber, og gør det kun, hvis du skal besøge mange seværdigheder.

Undersøg nøje, om kortet giver dig gratis adgang til stederne, eller om det bare er rabat.
Undersøg også om kortet inkluderer gratis transport i området.

Mange steder er det sådan, at besøgende med adgangskort ikke skal vente i de obligatoriske entré-køer, men i stedet for kommer de nærmest direkte ind – og nogle gange kan det spare dig for flere timers venten.

Vælg seværdigheder med omhu
Antallet af seværdigheder i de store byer kan være overvældende, og skal du besøge dem alle, kan det blive meget dyrt.
Du behøver jo ikke nødvendigvis se alle sammen, og det kan være en god idé at du udvælger lige netop DET museum, du drømmer om at se, DEN flotteste kirke og så videre, og ikke se alle dem, der kun er næstbedst.
Husk også at efterlade lidt økonomi til, at du kan være spontan og gå ind og se en udstilling, du måske ikke vidste, var i byen, og som du bare MÅ se, for ellers bliver det hele for kedeligt.

Gratis besøg i kirker, moskéer og templer
Selvom du ikke specielt er templefreak eller kirkefanatiker, så byder religiøse bygninger faktisk meget ofte på fantastiske oplevelser.
Det er tit i de religiøse bygninger, du kan finde imponerede kunstværker af verdenskendte malere og kunstnere, som har forsøgt gøre deres allerbedste for at ære sin(e) gud(er).
Ofte er der gratis entré til kirker, moskéer, synagoger og andre religiøse templer.

Billig-dage på teatre og i biografer
Ligesom museer og udstillinger har varierende priser, så er det ofte det samme for teatre og for nogle biografer.
Så tjek priserne og se, om du kan tage ind og se en forestilling på en billig-dag, da det er betydeligt billigere, end at skulle betale den fulde pris.

Køb teaterets restpladser
En anden måde at komme billigt i teater på, er hvis du køber billetterne samme dag, som du skal se forestillingen.
Gå ind på teateret et par timer før, forestillingen begynder, og spørg, om der er restpladser til om aftenen – måske er du heldig.
På den måde får teatrene nemlig solgt alle billetterne i salen og de tjener derfor ekstra penge, end de ville gøre, hvis du ikke var kommet forbi.
Og du sparer penge og kommer alligevel ind og ser den forestilling, du gerne vil, så det er en win-win-situation for begge parter :-).

Tag på en gratis guidet by-rundtur
Flere og flere byer tilbyder gratis guidede vandreture og rundture. Det er typisk lokale, som viser en mindre gruppe rundt i deres by.
Guiderne forventer naturligvis en lille smule drikkepenge for deres tid, men det er ikke påkrævet. Søg på ”free walking tour + bynavn” i Google for at undersøge mulighederne for gratis guidede ture der, hvor du skal hen.

Spar på de guidede ture – gå en bytur med andre backpackere
Et alternativ til en guidet tur kan være, at du tager på byvandring med nogle backpackere og deler ud af jeres viden om det sted, I er, og de seværdigheder, I ser undervejs.

På denne måde får I alle sammen et helt andet billede af seværdighederne, end I havde fået med en officiel guide, der ofte blot fortæller en standard information, som I sagtens selv kan læse jer frem til.

Tænk, hvis det for eksempel er en arkitektstuderende, en religionshistoriker eller en musiker, du følges med, og som kan fortælle dig om det I ser ud fra hans eller hendes faglige viden – det vil være en kæmpe oplevelse fremfor at betale for en guide, som måske ikke har anden viden, end den, personen har lært udenad.

Kig på gadens seværdigheder
Hvis du åbner øjnene, og holder øje med, hvad der sker omkring dig, så vil du opleve at gaderne er fyldt med liv og spændende gratis oplevelser. Street art, kunstnere der optræder, spændende spir på tagene eller noget helt andet. Hold øjenene åbne, og mange seværdigheder vil vise sig for dig.

Gå rundt uden plan, og se det uventede
Det er ikke altid de største seværdigheder, der gemmer på de største oplevelser. Når jeg ankommer til en ny by, bruger jeg ofte en dag eller i det mindste nogle timer på bare at vandre rundt på egen hånd uden plan.
På denne måde får jeg et anderledes og meget mere ægte billede af byen, end hvis jeg bare besøgte de seværdigheder, der stod i enhver guidebog.
Tjek hjemmesider som Spottedbylocals.com for at finde de lokales bedste råd og tips til oplevelser og seværdigheder.

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account