Som backpacker bruger man meget tid på at vente i lufthavne rundt om i verden, og det kan blive dyrt, hvis man ikke passer på.

Butiksindehaverne rundt om i verdens lufthavne har alle det tilfælles, at de godt ved, at langt de fleste ventende passagerer keder sig under deres ophold i lufthavnene. Derfor er der masser at købe her, og prisniveauet er højt.
Vi har lavet en samling med 10 gode råd, som kan give dig inspiration til, hvordan du kan spare penge i lufthavne og i stedet for bruge dine penge på noget langt mere spændende.

1. Mad er dyrt i lufthavnen
Mad er ofte vanvittigt dyrt i lufthavnen, og derfor kan det godt betale sig at have spist godt, inden du tager derud. En god idé kan også være at tage en madpakke, snacks og en fyldt vandflaske med i lufthavnen.
Du må gerne have din madpakke med igennem security-tjekket, så du kan spise den længere inde i lufthavnen. Enkelte flyselskaber tillader endda, at du har din egen madpakke med ombord på deres fly – men tjek lige op på om du skal flyve med ét af de pågældende flyselskaber, inden du bare tager din mad med ombord.
Desuden er det bevist, at du bruger mange flere penge, når du er sulten.
Med hensyn til vandflasken, så drikker du vandet i flasken, inden du skal igennem security, og efterfølgende kan du genfylde den inde i venteområderne, hvis vandet fra hanerne i lufthavnen kan drikkes.

2. Tag din egen underholdning med
Kedsomhed er noget af det værste, når du venter i lang tid i lufthavne – og når du keder dig, ja så køber du flere ting og sager. Sørg derfor for at have nogle fede spil hentet ned på din mobil eller tablet, læg spillekort, Yatzy-blok og terninger, kort fra et spil Trivial Persuit eller dets lige i håndbagagen, eller planlæg på forhånd, hvad du/I skal lave, når I kommer ud i lufthavnen.

3. Pas på dyr WIFI
Flere og flere lufthavne er heldigvis begyndt at tilbyde gratis WIFI, men i mange af de resterende lufthavnen er WIFI vanvittigt dyrt og/eller forbundet med at du skal tegne et abonnement, for at kunne bruge det; og som du skal huske at sige op bagefter! Sørg for, at du har det, du skal bruge offline på din mobil, tablet eller PC, så du ikke skal til at downloade det i lufthavnen og måske tilkøbe dig til dyr WIFI.

4. Køb ikke souvernirs
Souvenirs koster næsten altid mere i lufthavnen, end de gør udenfor. Sørg derfor for at have købt de souvenirs, du skal have, inden du tager i lufthavnen på vejen hjem.

5. Lad være med at købe bøger i lufthavnen
Selvom boghandlerne i lufthavnen en gang imellem har gode tilbud, kan det oftest bedst betale sig at købe bøger, guidebøger og magasiner før du kommer dertil. Planlægger du lidt, kan du sammenligne priser på bøger online eller købe en bog brugt.

6. Brug din udenlandske valuta inden hjemturen
Når du skal hjem fra din rejse, og du stadig har en del penge i udenlandsk valuta, kan det bedst betale sig at bruge dem, før du kommer i lufthavnen – du får betydeligt mere for pengene udenfor lufthavnen.

7. Veksl penge, inden du tager til lufthavnen
De bureauer, der veksler penge i lufthavne, har oftest dårligere kurser end vekselbureauerne eller bankerne inde i landet har, eller end dem du får i en pengeautomat. Veksl derfor penge, inden du tager afsted eller brug pengeautomater, når du er kommet ud af lufthavnen.

8. Husk at pakke ordentligt og fornuftigt
Du ved det sikkert allerede, men husk nu, at der er en del ting, som du ikke må tage med i håndbagagen. Det er ærgerligt at skulle aflevere en dyr schweirzerkniv for aldrig at se den igen!
Husk til gengæld at have et lille rejseapotek i håndbagagen med hovedpinepiller, plastre og lignende (NB! Ingen saks eller spids neglefil deri!).

9. Hold dig væk fra tax-free – det er ikke altid hverken billigst eller bedst
Lufthavnenes tax-free butikker frister altid med fantastiske tilbud på øl, spiritus, parfume og meget andet. Lad være med at købe noget, hvis du ikke har absolut brug for det. Og husk, at selvom en vare er billigere her, end den er i Danmark, er det ikke sikkert, at den er billigere i tax-free butikken, end den er på dit rejsemål.

10. Besparelsen starter allerede før din afrejse
Nogle af de dummeste penge, du kan komme af med, er pengene for, at din rygsæk vejer for meget. Kig på din billet, se hvor meget din rygsæk må veje, og sørg for, at den vejer mindre end det. Husk også, at håndbagage også har en maksimal vægt.
Mange flyselskaber, specielt lavprisflyselskaber, kræver, at du har tjekket ind, inden at du ankommer til lufthavnen. Sørg for at have dette i orden, da det kan koste dig halvstore summer i lufthavnen, hvis du glemmer det.
Print altid 2 eksemplarer af dine boardingpass, som du fik, hvis du tjekkede ind hjemmefra.

Afslutningsvis er det værd at nævne, at opholdet i alverdens lufthavne kun er “MELLEMSTYKKET”, inden den rigtige rejse starter. Pengene du sparer i lufthavnen, kan du enten bruge på at rejse længere eller på at give din rejse en smule mere luksus.

Rigtig god tur ud i alverdens lufthavne!

Foto af Nicola – Creative Commons Attribution 2.0 License.

1 Kommentar
  1. Kenneth Karl Nielsen
    Jacob Nielsen 2 år siden

    Tak for tips.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account