Overvejer du at tage afsted på den lange rygsæksrejse, så REJS NU. Der er langt flere fordele ved at rejse nu, end der er ulemper. Glem kritikerne, overvind din egen frygt og rejs!

Er du selv i tvivl om, om du skal tage afsted? Er dine omgivelser og samfundet skeptiske? Du bør ikke være i tvivl, for der er efter min mening kun ét rigtigt svar.

GØR DINE REJSEDRØMME TIL VIRKELIGHED

Der er masser af personer i din omgangskreds, blandt meningsdannere og politikere (og måske dig selv), der siger, at du enten ikke skal tage ud af rejse, eller i hvert fald vente til du bliver ældre.

Din mor vil sige, at du skal tage det roligt og ikke gøre noget vildt.

Politikerne vil sige, at det er vigtigt, du får din uddannelse hurtigt og få dig en karriere. Og de vil fortælle dig, at alle i erhvervlivet tænker på denne måde.

Og du vil måske selv tænke, hvad hvis jeg har en kæreste, hvad gør jeg så? Eller: “Hvad tænker de andre om mig, hvis jeg tager afsted?”

UANSET HVAD DER BLIVER SAGT OG TÆNKT, SÅ TAG AFSTED!

Tænk i stedet på, hvad du virkeligt godt kunne ønske dig at gøre. Hvis du gerne vil rejse, så er det bare at pakke rygsækken og komme afsted.

Din mor bliver glad, når hun får dig hjem, som et gladere og mere komplet menneske.

Politikerne bliver ikke glade, men skidt med dem. Til gengæld sætter masser af folk i erhvervslivet pris på personer, der har oplevet andet end kun at studere.

Og dig selv – har du en kæreste? Så tag ham/hende med.

Og hvad så med alle de andre skeptikere? – Tro mig, der er slet ikke så mange, som du tror. Langt de fleste vil synes, at du er vildt sej, når du tør tage afsted på rejsen; de ville måske ønske, at de selv turde gøre det samme …

Som ung er du fri for forpligtelser, og derfor er det den perfekte tid at tage afsted. Inden du ved det, har du både villa, Volvo og vovhund eller et supergodt job eller børn, og det bliver meget mere besværligt at tage afsted i 6 eller 12 måneder.

Der er kun ganske få, som har fortrudt, at de er taget på en lang rygsæksrejse. Der er til gengæld mange flere, der har fortrudt, at de aldrig kom afsted!

LAD DERFOR VÆRE MED AT VENTE, TAG AFSTED NU

Der er masser af gode grunde til at tage afsted på en lang rygsæksrejse. Her er nogle ganske få:

1) Den lange rejse er en stor og fantastisk oplevelse
Først og fremmest er det at rejse rundt i verden en vildt spændende oplevelse, og du vil få mange dejlige minder med hjem. Du vil blive overvældet, begejstret, du vil grine – og måske græde. Du vil se se steder og opleve øjeblikke, som du aldrig glemmer.

2) Du får en andet billede af verden, og vender hjem som en mere tolerant person
Når du rejser til fjerne verdensdele, vil du opleve, at virkelighedens verden er noget helt andet, end den du ser på TV. Gør dig selv den tjeneste at besøge nye lande med åbent sind, og du vil se, at den verden vi fremstilles for i medierne, slet ikke er den verden, der findes i virkeligheden. Tal med de lokale, hør om deres hverdag, se forskellene og accepter dem – og du vil vende hjem som en klogere og mere tolerant person.

3) Du bliver mere selvstændig og klar til at løse akutte problemer
Når du rejser, er en af de største oplevelser, at du bliver kastet ud af din egen komfortzone og normale sociale omgangskreds. Du bliver kastet ud i situationer, som er anderledes end dem derhjemme, og du skal træffe dine egne hurtige beslutninger, og det kommer du til at klarer på bedste vis. En lang rejse giver dig større tro på sig selv, og den lærer dig at løse mange forskellige problemer. Erhvervslivet efterspørger personer, der kan tænke selv og som kan løse uforudsete problemer, og det kommer du til at kunne.

4) Du bliver en mere interessant person
Tro mig, når du sidder og snakker i baren på diskoteket, på universitetet eller med familien, så vil alle være interesseret i at høre om din rejse. Det du oplever på din rejse rundt i verden vil være meget mere interessant og meget mere spændende at høre om, end hvis du har studeret i et år … Og det kan du jo sagtens nå, når du kommer hjem fra din rejse.

5) Du får et stort internationalt netværk
På en backpacker-tur kommer du til at møde folk fra hele verden, hvilket vil give dig et helt unikt netværk. De sociale medier gør det nemt at holde fast i forbindelserne, når du kommer hjem, så sørg for at få dig “connected” med alle dem, du møder. Dette netværk og fællesskab giver dig et unikt indblik i verden, og det er et enestående netværk, som du kan bruge fremover.

Ikke overbevist – så læs denne artikel om hvad folk fortryder på dødslejet.

PS: Selvom du ikke er ung mere, gælder mange af de ting alligevel, som jeg skriver om :-).

Jeg vil til sidst lige nævne, at det aldrig er for sent at tage afsted på den lange rejse, og det kan stort set heller ikke blive for tidligt. Det gælder om at komme i gang med at udleve dine rejsedrømme.

Jeg tog på første backpackertur som 24 årig, og turen ændrede mig som person, og den ændrede den måde, jeg så verden på. Jeg ville ønske, at jeg var taget afsted tidligere.

Foto: (c) iStockphoto.com / Maridav

2 Kommentarer
 1. Kenneth Karl Nielsen
  David Sylvest 6 år siden

  “Din mor bliver glad, når hun får dig hjem, som et gladere og mere komplet menneske. Politikerne bliver ikke glade, men skidt med dem”

  Gav mig et godt grin 🙂

  Jeg er stadig igang med min rejse, men kan kun bakke om op hvad der skrives i artiklen.

  • Kenneth Karl Nielsen Forfatter

   Tak for kommentaren, og opbakningen. Jeg er glad for at kunne hjælpe til et godt grin :-).

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account