Backpacker Planet er en uafhængig online rejseguide

Vores mål er at hjælpe rygsæksrejsende og andre individuelt rejsende til at rejse mere, rejse bedre og rejse billigere.

Dette gør vi ved at skabe et online samlingssted, hvor du kan finde rejseinspiration, gode rejseråd og rejseguider i vores blog, finde en rejsekammerat samt stille spørgsmål og selv hjælpe andre rejsende i vores forum.

Hvem er Backpackerplanet til?

Backpacker Planet er for alle dem, der gerne vil ud at rejse uden at købe en færdigpakket tur – altså for individuelt rejsende / backpackers.

Dette er uanset, om du planlægger den store jordomrejse, skal på en weekendtur i London med rygsæk eller skal bruge dine 3 ugers sommerferie på at rejse rundt i Thailand.

Backpacker Planet henvender sig til alle, der rejser således:

  • Arrangerer deres rejse selv
  • Viser respekt for lokalbefolkningen
  • Passer på naturen undervejs på rejsen
  • Hjælper andre rejsende
  • Er på udkig efter de anderledes oplevelser
  • Rejser med åbent sind

Hvis du kan identificere dig med alle eller nogle af ovenstående udsagn, så er Backpacker Planet helt sikkert noget for dig.

Er du interesseret i at samarbejde med os, så klik her for at komme til vores kontaktformular.

Historie

Backpacker Planet blev stiftet i 1999 af Torben Linnemann Nielsen, Peter Vejrum Terp og Kenneth Karl Nielsen – dengang var det under navnet Backpackers Online. Målet var at genskabe det fællesskab og det forum online, som vi selv mødte, da vi rejste rundt i verden med rygsæk.

Idéen udsprang af, at vi under vores rejser som backpackers havde mødt en helt anden åbenhed, hjælpsomhed og vilje til at snakke med andre personer, end vi oplevede hjemme i Danmark.

I starten indeholdt hjemmesiden artikler og information om backpacking, et forum, hvor man kunne stille spørgsmål om rejser samt en mulighed for at finde en rejsekammerat.

Vi kom overraskende godt fra start og fik hurtigt relativt mange besøgende – og det blev da også bemærket af rejsebranchen.

I år 2000 blev Backpackers Online overtaget af rejseportalen travelmarket.dk. I forbindelse med overtagelsen fik vi alle tre muligheden for at arbejde fuldtid hos Travelmarket. Det var helt perfekt, for nu kunne vi arbejde fuldtid med vores store interesse for rejser og internet. I dag er vi alle tre stadig ansat hos Travelmarket (2015).

I 2001 skete der igen noget nyt – Vi fik Backpackers Online tilbage i vores egne hænder og begyndte at tænke på, hvordan vi kunne gøre siden endnu bedre.

Der blev tænkt store tanker. En helt ny kerne blev bygget til en hjemmeside, der skulle kunne skaleres og holde i mange år, og vi gav den et nyt navn. Den nye hjemmeside fik navnet: Backpacker Planet, og den blev lavet i et nyt og moderne design.

I 2003 blev Backpacker Planet lanceret med stort rejsemagasin (blog), mange rejseguider, rejsetips, klima, fakta, fotogalleri og ikke mindst en medlemssektion, så alle Danmarks backpackers kunne bidrage med indhold via et login.

Backpacker Planets design fra 2003 til 2015

I løbet af de næste år gik det strygende. Vi fik produceret en masse indhold, vi fik blandt andet mulighed for at vores brugere kunne søge efter rejser via en rejsesøgemaskine på hjemmesiden, og vi lancerede en rejsedagbog, hvor brugerne kunne skrive om deres oplevelser på rejsen.

Trafikken steg, og i vores bedste måned havde vi over 40.000 besøg på hjemmesiden.

I 2012 begyndte vi at tænke over, hvordan Backpacker Planet skulle se ud i fremtiden. I mellemtiden var vi på mange områder blevet overhalet af blandt andet Facebook og andre sociale medier, de mange sektioner på Backpacker Planet krævede løbende vedligeholdelse, og vi brugte mere og mere tid på drift.

Vi valgte at tage fat på en større omkodning af hjemmesiden, og efter at have talt om mange forskellige alternativer valgte vi at flytte siden over i WordPress.

Som det første flyttede vi vores rejsemagasin over i WordPress.

Backpacker Planets blog

Herefter talte vi meget om, hvad Backpacker Planet skulle være i fremtiden. Vi blev til sidst enige om et grundlag for hjemmesiden anno 2015, som lå meget tæt op ad den idé, som vi havde 16 år tidligere – og altså tilbage til præcis de 3 områder, som vi startede hele vores backpacker-rejsehjemmeside op med.

Vi vil skabe et forum og et sted online, hvor individuelt rejsende kan finde hjælp til deres rejser via artikler og via dialog med andre rejsende.

Vi har skåret en helt masse sektioner væk fra hjemmesiden i forhold til 2003-udgaven, og vi har valgt at fokusere på det allermest væsentlige:

1) En rejseblog – hvor vi vil fokusere endnu mere på at skrive artikler, der vil hjælpe andre rejsende.
2) Et forum – hvor man kan spørge andre rejsende til råds.
3) Mulighed for at søge rejsekammerat her på siden eller på Facebook.

Vi kommer løbende til at udgive en masse content, da vi ved at der er utrolig mange informationsproblemer involveret ved backpacking rejser. Vend derfor gerne tilbage til siden med jævne mellemrum, og få inspiration og hjælp til dit næste eventyr.

Hvis du har spørgsmål kan vi kontaktes på vores kontaktformular her. Vil du lave et samarbejde med så kan vi kontaktes her.

Folkene bag

En sidste krølle på historien om Danmarks første og største backpacking side er, at siden blev overleveret til de to rejseglade århusianere Lars og Jesper i 2020 fra Peter, Torben og Kenneth – som indtil da havde drevet siden med hjælp fra Lise og Maria.

Men Backpacker Planet er ikke kun drevet af folkene bag siden alene. En stor del af æren for Backpacker Planets succes skyldes alle de andre backpackers, der gennem året har hjulpet hinanden i vores forum. Vi synes, det er fantastisk, at så mange gerne vil hjælpe andre med at få de bedst mulige rejser og oplevelser.

Backpacking der hjælper backpackere

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account