Backpacker Planet er en uafhængig online rejseguide

Vores mål er at hjælpe rygsæksrejsende og andre individuelt rejsende til at rejse mere, rejse bedre og rejse billigere.

Dette gør vi ved at skabe et online samlingssted, hvor du kan finde rejseinspiration, gode rejseråd og rejseguider i vores blog, finde en rejsekammerat samt stille spørgsmål og selv hjælpe andre rejsende i vores forum.

Hvem er Backpackerplanet til?

Backpacker Planet er for alle dem, der gerne vil ud at rejse uden at købe en færdigpakket tur – altså for individuelt rejsende / backpackers.

Dette er uanset, om du planlægger den store jordomrejse, skal på en weekendtur i London med rygsæk eller skal bruge dine 3 ugers sommerferie på at rejse rundt i Thailand.

Backpacker Planet henvender sig til alle, der rejser således:

  • Arrangerer deres rejse selv
  • Viser respekt for lokalbefolkningen
  • Passer på naturen undervejs på rejsen
  • Hjælper andre rejsende
  • Er på udkig efter de anderledes oplevelser
  • Rejser med åbent sind

Hvis du kan identificere dig med alle eller nogle af ovenstående udsagn, så er Backpacker Planet helt sikkert noget for dig.

Er du interesseret i at samarbejde med os, så klik her for at komme til vores kontaktformular.

Historie

Backpacker Planet blev stiftet i 1999 af Torben Linnemann Nielsen, Peter Vejrum Terp og Kenneth Karl Nielsen – dengang var det under navnet Backpackers Online. Målet var at genskabe det fællesskab og det forum online, som vi selv mødte, da vi rejste rundt i verden med rygsæk.

Idéen udsprang af, at vi under vores rejser som backpackers havde mødt en helt anden åbenhed, hjælpsomhed og vilje til at snakke med andre personer, end vi oplevede hjemme i Danmark.

I starten indeholdt hjemmesiden artikler og information om backpacking, et forum, hvor man kunne stille spørgsmål om rejser samt en mulighed for at finde en rejsekammerat.

Vi kom overraskende godt fra start og fik hurtigt relativt mange besøgende – og det blev da også bemærket af rejsebranchen.

I år 2000 blev Backpackers Online overtaget af rejseportalen travelmarket.dk. I forbindelse med overtagelsen fik vi alle tre muligheden for at arbejde fuldtid hos Travelmarket. Det var helt perfekt, for nu kunne vi arbejde fuldtid med vores store interesse for rejser og internet. I dag er vi alle tre stadig ansat hos Travelmarket (2015).

I 2001 skete der igen noget nyt – Vi fik Backpackers Online tilbage i vores egne hænder og begyndte at tænke på, hvordan vi kunne gøre siden endnu bedre.

Der blev tænkt store tanker. En helt ny kerne blev bygget til en hjemmeside, der skulle kunne skaleres og holde i mange år, og vi gav den et nyt navn. Den nye hjemmeside fik navnet: Backpacker Planet, og den blev lavet i et nyt og moderne design.

I 2003 blev Backpacker Planet lanceret med stort rejsemagasin (blog), mange rejseguider, rejsetips, klima, fakta, fotogalleri og ikke mindst en medlemssektion, så alle Danmarks backpackers kunne bidrage med indhold via et login.

Backpacker Planets design fra 2003 til 2015

I løbet af de næste år gik det strygende. Vi fik produceret en masse indhold, vi fik blandt andet mulighed for at vores brugere kunne søge efter rejser via en rejsesøgemaskine på hjemmesiden, og vi lancerede en rejsedagbog, hvor brugerne kunne skrive om deres oplevelser på rejsen.

Trafikken steg, og i vores bedste måned havde vi over 40.000 besøg på hjemmesiden.

I 2012 begyndte vi at tænke over, hvordan Backpacker Planet skulle se ud i fremtiden. I mellemtiden var vi på mange områder blevet overhalet af blandt andet Facebook og andre sociale medier, de mange sektioner på Backpacker Planet krævede løbende vedligeholdelse, og vi brugte mere og mere tid på drift.

Vi valgte at tage fat på en større omkodning af hjemmesiden, og efter at have talt om mange forskellige alternativer valgte vi at flytte siden over i WordPress.

Som det første flyttede vi vores rejsemagasin over i WordPress.

Backpacker Planets blog

Herefter talte vi meget om, hvad Backpacker Planet skulle være i fremtiden. Vi blev til sidst enige om et grundlag for hjemmesiden anno 2015, som lå meget tæt op ad den idé, som vi havde 16 år tidligere – og altså tilbage til præcis de 3 områder, som vi startede hele vores backpacker-rejsehjemmeside op med.

Vi vil skabe et forum og et sted online, hvor individuelt rejsende kan finde hjælp til deres rejser via artikler og via dialog med andre rejsende.

Vi har skåret en helt masse sektioner væk fra hjemmesiden i forhold til 2003-udgaven, og vi har valgt at fokusere på det allermest væsentlige:

1) En rejseblog – hvor vi vil fokusere endnu mere på at skrive artikler, der vil hjælpe andre rejsende.
2) Et forum – hvor man kan spørge andre rejsende til råds.

Desuden har vi valgt at flytte vores sektion med rejsekammerater ud i en gruppe på Facebook.

Det er så her, vi står i dag, og vi håber, at du er tilfreds med det du ser.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål – Klik her for at gå til vores kontaktformular.

Folkene bag

Backpacker Planet er ejet og stiftet af Peter Vejrum Terp, Torben Linnemann Nielsen og Kenneth Karl Nielsen. Vi har dog ikke skabt Backpacker Planet alene.

En stor del af æren for Backpacker Planets succes skyldes alle de andre backpackers, der gennem året har hjulpet hinanden i vores forum. Vi synes, det er fantastisk, at så mange gerne vil hjælpe andre med at få de bedst mulige rejser og oplevelser.

Herunder kommer en kort beskrivelse af stifterne bag Backpacker Planet samt en beskrivelse af de andre personer, der bidrager til Backpacker Planet.

Kenneth

Lande besøgt: 40
Favoritland: Thailand

Min ambition er at dele ud af de erfaringer, jeg har fået gennem 15 år i rejsebranchen og mere end 30 ture rundt i verden med rygsæk, så andre kan få nogle fantastiske rejser. Foruden at skrive ligger min styrke i online marketing, som jeg har mange års erfaring med. Jeg startede Backpacker Planet sammen med Torben og Peter.

Favorit citat om rejser:
“Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of the earth all one’s lifetime.” – Mark Twain

Peter

Lande besøgt: 33
Favoritland: Indonesien

Rejser er i mit blod og elsker at høre om rejser, snakke om rejser og dele ud af erfaringer der er opbygget igennem årene. Jeg har arbejdet 15 år i rejsebranchen og rejst på mange forskellige måder igennem årene. Min styrke er ideudvikling, teknikken bag siden, online marketing og så kan jeg godt lide at skrive. Jeg startede Backpacker Planet sammen med Torben og Kenneth.

Favorit citat om rejser: “Livet udmåles ikke efter, hvor mange gange vi trækker vejret, men efter de steder og øjeblikke der tager vejret fra os” – Ukendt

Torben

Favoritland: Nepal

Jeg elsker at høre om andres rejser og tale med dem om mine ture og mine erfaringer i rejsebranchen igennem de sidste 15 år. Jeg elsker at rejse ud og møde andre kulturer og jeg er Backpacker Planets ekspert indenfor gadgets og udstyr til rejsen. Jeg startede Backpacker Planet sammen med Peter og Kenneth.

Favorit citat om rejser: “Det er fedt at komme hjem, en time eller to og så bare tage afsted igen.” – Ukendt

Lise

Lande besøgt: 30
Favoritland: Australien
Lise er kvinden bag vores logo og design på hjemmesiden. Hun driver webbureauet Stærke sider med Peter og lever bla. af at blogge på Slipangsten.dk. Hun skriver også blogindlæg til os en gang i mellem.

Favorit citat om rejser: “The journey not the arrival matters.” – T. S. Eliot

Maria

Lande besøgt: 35
Favoritland: Italien

Maria er en haj til det med at gøre vores tekster flydende og spændende. Hun driver tekst- og marketingbureauet Tanao Media og er også forfatter. Maria skriver heldigvis også nogle artikler til os.

Favorit citat om rejser: “The world is a book and those who do not travel read only one page.” – St. Augustine

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account