Backpacker-pakkeliste

Når du skal ud at rejse som backpacker, er noget af det vigtigste for dig, at du får valgt den rigtige rygsæk. Her kommer 5 gode råd til valg af den rigtige rygsæk, og til sidst har vi testet en rygsæk.

Rygsækken må ikke være for stor
Jeg har rejst rundt med flere forskellige rygsække igennem tiden. Og jo mere jeg rejser, desto mindre bliver de rygsække, jeg har med.
Næsten uanset, hvor du skal rejse hen, vil jeg mene, at du kan nøjes med en rygsæk på cirka 40 liter.
En rygsæk på 40 liter kan rumme alt det, som du har brug for at have med af tøj og udstyr.

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

Rygsækken skal have mange rum
Din rygsæk er det nærmeste, du kommer på et ”hjem”, når du er ude at rejse. Her skal du have medicinkit, vigtige papirer, tøj, udstyr – kort sagt hele dit liv.
Hvis rygsækken har mange rum, er det nemt at holde styr på alt, hvad du har med dig, og det er en stor fordel.
En anden fordel er, at sandsynligheden for, at noget går i stykker undervejs, er mindre, hvis dit udstyr ikke vælter rundt.

Sørg for, at nogle af rummene i rygsækken kan lukkes med lynlåse; disse rum kan du bruge til at holde styr på vigtige papirer, som for eksempel dine flybilletter og lignende.

Rygsækken skal være let
Du kommer til at tilbringe mange timer med rygsækken på ryggen, når du er på farten. Jo lettere rygsækken er, jo mere komfortabel er den for dig.
Heldigvis er rygsække meget lettere i dag, end de var for nogle år siden, men der er stadig forskel i vægt på de forskellige modeller.

En vandtæt rygsæk er en god idé
Jeg har prøvet at vandre rundt i Nepal med en rygsæk, der ikke var vandtæt. Om aftenen var min sovepose og mit tøj næsten gennemblødt af regn. Det blev en ubehagelig nat.
Sørg for, at det materiale, din rygsæk er lavet er af, er vandtæt. Har rygsækken ikke et regncover indbygget, så køb et sammen med rygsækken.

Rygsækken skal være dejlig at have på
Det vigtigste af alle kravene til din rygsæk er dog, at den skal føles godt at have på – og det kan selvfølgelig være meget svært at finde ud af, om den gør.
Køber du din rygsæk på internettet, kan du naturligvis ikke prøve den. Køber du den i en butik, kan du godt prøve den, men ofte er det alligevel ikke muligt at prøve den helt fyldt, hvorfor du ikke kan mærke, hvordan den er at have på, når den er tung.

Det kan derfor ikke altid betale sig at købe din rygsæk i en butik – især ikke hvis du kan finde den billigere på nettet.

Test af Bergans Skarstind Trekkingrygsæk 40L
På min seneste rejse til Thailand og Malaysia fik jeg muligheden for at teste en rygsækken ”Bergans Skarstind Trekkingrygsæk 40L” af outdoor butikken Campz.
Rygsækken blev sendt med posten, og den nåede frem dagen inden vores afrejse – dejligt. Første indtryk af rygsækken var, at den var dejlig let – og havde et flot design.
Dens størrelse gjorde, at den var dejlig at have på og god at gå med, også når den var fyldt, og det er jo sådan set det vigtigste ved en rygsæk.

Rygsækkens store rum havde en fin størrelse, hvor der var god plads til både tøj, snorkelsæt og alle de andre ting, jeg havde med. Rummet kunne åbnes både fra oven og fra neden, og det fungerede glimrende.

Rygsækken manglede dog, efter min mening, nogle lommer. Jeg manglede en ekstra lomme inde i rygsækken til vigtige papirer og lignende. Jeg manglede også et par ekstra lommer et sted uden på rygsækken, da de ellers smart placerede lommer på hoftespænderne ikke kunne bruges, når man havde rygsækken på. Rigtig ærgerligt.

Til gengæld var det rigtig godt, at der var to store lommer i toppen af rygsækken.

Bergans Skarstind-rygsækken er lavet af vandtæt materiale, og med et ekstra regncover holdes regnen ude.
Overordnet er jeg rigtig godt tilfreds med rygsækken – selvom den ikke er perfekt.

Jeg har fået rygsækken af Campz, men alle holdninger i anmeldelsen er helt mine egne.

Vil du have gode råd om pakning af rygsækken, så tjek denne guide fra Backpacking.se – der er Sveriges største backpackerside,

Læs 4 Outdoor-butikkers anbefalinger af rygsække

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account