Hvor stor skal rygsækken være til backpackerturen? – Det er et af de mest stillede spørgsmål blandt backpackers. Her får du mit bud på svaret.

En rygsæks størrelse måles i liter, og størrelsen kan nogenlunde sammenlignes på tværs af forskellige rygsæksfabrikanter. Denne guide handler kun om størrelsen – inden du køber skal du også tænke på pasform, antal lommer og mange andre ting.

Som erfaren backpacker, der har rejst med forskellige rygsække i mere end 20 år, har jeg prøvet at rejse som backpacker med de fleste af nedenstående rygsæksstørrelser. Her kommer lidt om mine erfaringer og mit bud på den bedste rygsæk til din rejse.

15-30 liter
Her er vi i underkanten af, hvor lille en rygsæk kan være til en backpackerrejse. Disse rygsække passer egentligt bedre som “daypacks”.
Jeg har rejst 3 uger i Asien med en lille rygsæk, og det var egentligt ikke særligt bekvemt. Men jeg udfordrede mig selv, og det kunne lade sig gøre.
Min anbefaling: For lille til en længere backpackerrejse. Perfekt til en kort ferie.

31-50 liter
Efter adskillige backpackerrejser er rygsække i denne størrelse blevet min favoritstørrelse. I hvert fald, når der ikke kræves ekstra overtøj på rejsen.
I dag rejser jeg selv med en Pacsafe 45 rygsæk. Den er lille nok til at kunne tages med som håndbagage hos de fleste flyselskaber og stor nok til indeholde alt, hvad jeg har brug for til rejsen.
Min anbefaling: Den helt rigtige størrelse til backpackerrejsen.

51-70 liter
Jeg har tidligere foretaget flere rejser med rygsække i denne størrelse. Jeg satte pris på altid at lave lidt ekstra plads, men fik faktisk aldrig brug for pladsen. Ofte pakkede jeg lidt ekstra ned i rygsækken for at fylde den mere op, men det var faktisk unødvendigt. Størrelsen gør rygsækken mere besværlig at rejse med, og når man pakker mere, så slæber man bare på mere vægt.
Rejser du i lang tid, så køb og sælg tøj undervejs i stedet for at rejse rundt med det hele tiden.
Min anbefaling: Brug kun denne størrelse, hvis du rejser, hvor der er koldt eller har specielt udstyr, der kræver meget plads.

71- liter
Jeg har aldrig haft en rygsæk i denne størrelse, og jeg kan ikke rigtigt se, hvornår at man får brug for disse store rygsække.
Din rygsæk er godt nok dit hjem på dine rejser, men det bliver simpelthen for tungt at rejse med de allerstørste rygsække.
Min anbefaling: Undgå rygsækkene i de store størrelser.

Læs også: Backpacker-pakkeliste – sådan pakker du rygsækken!

0 Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account