Få gode råd til at finde de billige flybilletter til dine rejser. Uanset om der er tale om en enkeltbillet, en returbillet eller flybillet med flere forskellige stop.

At købe en flybillet – uanset om det er en enkeltbillet, en returbillet eller en jordomrejsebillet med 10 stop kan nemlig være en besværlig affære. Her kommer nogle gode råd – specielt rettet mod flerstopsbilletter.

Første og vigtigste råd – brug en rejsesøgemaskine
Start altid din jagt på flybilletter med at søge efter dem på internettet. Travelmarket er Danmarks ældste rejsesøgemaskine, og den vi foretrækker på redaktionen. Af andre søgemaskiner bør Momondo og Skyscanner også nævnes. Disclaimer – to af Backpacker Planets stiftere arbejde på Travelmarket.

Bemærk at hjemmesider som Flybillet.dk, Travelstart, Travellink IKKE er søgemaskiner, men rejsebureauer der sælger flybilletter til dig. Hvis du er ung eller studerende kan det betale sig at tjekke priser hos Kilroy Travels. Det er ikke sikkert, at du ender med at købe flybilletten online, men en rejsesøgemaskine giver dig en idé om priserne i markedet. Disclaimer: Jeg er ansat hos Travelmarket.

Tjek prisen forskellige steder
Stol ikke på andre rejsende eller sælgere på rejsebureauer, der siger at de garanterer at et bureau altid er billigst. Tjek derfor altid prisen ved flere forskellige bureauer – det er nemlig også ofte den enkelte konsulent, der kan finde præcis den bedste og billigste billet til dig.

Vær fleksibel
Ofte er der store prisforskelle mellem bestemte afrejsedatoer og bestemte lufthavne. Hvis du er for eksempel kan flyve den 7/10 i stedet for den 1/10 og kan flyve til Bombay i stedet for Delhi kan der være mange penge at spare.

Køb i god tid
I modsætning til charterrejser findes der ikke billige afbudsrejser på rutefly. Ruteflyselskaberne overbooker oftest deres fly, og vil meget sjældent drømme om at sælge billigt ud af pladserne. Det kan oftest betale sig,at købe billetter flere måneder i forvejen. Desuden tilbyder de fleste bureauer, at du kan reservere plads på et fly – og først når du nærmer dig rejsen betale for pladsen.

Måske billigere over land
Rejse over land er mere tidskrævende end rejse med fly. Til gengæld kan du følge med i landskabet, møde den lokale befolkning – også kan du ofte spare penge ved at tage landtransport.

Ungdoms- og studiepriser
Generelt er ungdoms- og studiepriser gyldige for unge under 26 år og fuldtidsstuderende under 34 år, men dette varierer fra flyselskab til flyselskab. Kan du opfylde disse krav, er det vigtigt, at det bureau du vælger tilbyder sådanne billetter. Men som tidligere sagt – tjek flere forskellige bureauer. Nogle flyselskaber tilbyder at ens samlever kan rejse med på studenterpris, selvom man ikke selv opfylder kravene. Den rabat er værd at tjekke!

Mød op på rejsebureauet
Hvis du skal købe en dyr billet, er det en god idé, at møde op på bureauet og snakke med sælgeren. En flybillet med flere stop er ofte en kompliceret affære, hvor du skal tage stilling til forskellige forslag. Den bedste kommunikation fås, når man sidder overfor den person man snakker med. Giv dig også god tid – det er vigtigt at få den RIGTIGE billet. Blandt de mest kendte rejsebureauer til backpackere i Danmark er Jysk Rejsebureau, Kilroy Travels og STA Travel.Flyrejser er ikke dækket af Rejsegarantifonden
Rejsegarantifonden dækker kun pakkerejser – lidt simplificeret er en pakkerejser en rejse, hvor både transport og overnatning er inkluderet. Derfor opfordrer advokat Birgitte Fjeldhoff fra Rejsegarantifonden alle rygsæksrejsende til at købe minimum en overnatning på rejsen. Hvis rejsebureauet er medlem af Rejsegarantifonden dækker fonden således det beløb betalt for fly og hotel, hvis rejsebureauet går konkurs.

Skulle du være så uheldig, at der opstår krig, en epidemi eller lignende i det land, som du skal rejse til, kan du heller ikke få dine penge retur, hvis du kun har købt en flyrejse. Du kan få dine penge retur, hvis Udenrigsministeriet eller en anden offentlig myndighed fraråder rejse til landet, desuden skal nogle andre faktorer være opfyldt. Læs mere på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

Køb billetten hjemme eller på rejsen
Der findes ingen fast regel for, om det er billigst at købe flybilletter hjemmefra eller på selve rejsen. Oftest er det dog billigst at købe billetterne hjemmefra – visse indenrigs flypas kan slet ikke købes, når du først er ankommet i landet. En ulempe ved at købe flybilletterne hjemmefra er, at du er bundet af dem, og så bliver den rejseplan ikke helt fleksibel.

Åbne billetter – hvad betyder det?
Når man køber en åben billet skal man undersøge, hvad det er man får. Det er en udbredt fortolkning, at man kan ændre både datoer og flyvesteder på ens flybillet. I virkeligheden er dette sjældent muligt.

Topfoto: Copyright – 123rf.com – Sebastien Decoret

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account