Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 1 måned, 1 uge siden af agnellaoral.

• Forfatter
     agnellaoral
    Deltager

Açığı, mən heç vaxt qumar oynayan adam olmamışam. Daha doğrusu, bir dəfə bazar ertəsi işdən çıxanda küçədə bir qutuya üç manat atdım – “tez varlan” deyə yox, sadəcə xeyriyyədir deyə. Amma onlayn kazino? Yox, o mənim üçün başqa bir dünya idi. Həmkarlarım danışardı bəzən: “Filankəs gecə 500 manat udub”, “o biri hər şeyini itirib”. Mən qulaq asar, başımı bulayar, öz işimə baxardım. Bir dəfə isə hər şey dəyişdi.

Həmin gün adi çərşənbə axşamı idi. Saat ikiyə iyirmi dəqiqə qalmışdı. Nahardan qayıtmışdım, kompüterin qarşısında durub növbəti görüşü gözləyirdim. Yoldaşım Elşən zəng vurdu. Dedi: “Bu gün Çempionlar Liqası var, “Real” – “Bayern”. Sən futbolu yaxşı bilirsən, mənə de, kim qazanar?” Elşən mənim köhnə dostumdur, vaxtilə universitetdə bir otaqda qalmışıq. Futbolu o da sevir, amma taktikanı məndən zəif bilir. Başladım izah etməyə: “Bax, “Real” evdə oynayır, Vinisius formadadır, “Bayern”in müdafiəsi zəifdir, amma Kane qol vura bilər…” Elşən birdən kəsdi: “Dayan, dayan. Mən bu sözlərdən heç nə anlamıram. Bir az gözlə, sənə bir şey atım.”

Bir neçə dəqiqədən sonra mesaj gəldi. Elşən yazmışdı: “mostbet futbol bölməsinə bax, mən artıq qeydiyyatdan keçmişəm. Orada hər matça əmsallar var. Sən mənə kimin qazanacağını de, mən də az-çox bir şey qoyum.” Düşündüm, niyə də yox? Heç olmasa dostuma futbol bilgimlə kömək edərəm. Özüm də maraqlandım – bəs bu “mostbet futbol” nə deməkdir? Axşam evə gələndə telefonumu götürüb sayta girdim.

Düzünü deyim, ilk baxışda çaşdım. O qədər liqa, o qədər turnir ki, başım gicəlləndi. Amma bir az gəzəndən sonra hər şey aydın oldu. Hər oyunun yanında üç rəqəm – ev sahibinin qələbəsi, heç-heçə, qonağın qələbəsi. Bəzi oyunlarda daha ətraflı variantlar var: kim qol vurar, neçə qol olar, hətta hansı dəqiqədə qol olar. Mən Elşənə yazdım: “Bu gün “Real” qazanır, 2:1. Əminəm.” Elşən cavab verdi: “Yaxşı, mən 20 manat qoyuram.”

Matç gecə saat on birdə başladı. Mən televizoru açdım, bir pivə götürdüm, rahat oturdum. “Real” ilk dəqiqələrdən hücuma keçdi. 15-ci dəqiqədə Vinisius qapıçı ilə tək-tək qaldı – vura bilmədi. Ürəyim sıxıldı. “Yox, gələcək,” – deyə öz-özümə söylədim. 24-cü dəqiqədə Rodriqo gözəl bir zərbə ilə topu şəbəkəyə göndərdi. 1:0! Küçədə haradansa bir adamın bağırdığını eşitdim. Həyəcanlandım. “Bayern” təslim olmurdu – 35-ci dəqiqədə Kane penaltidən vurdu. 1:1. Elşən dərhal mesaj atdı: “Ələ gəldi, nə deyirsən?” Mən yazdım: “Sakit ol. İkinci hissədə “Real” yedəyini çıxardar.”

Həmin an beynimdən bir şey keçdi. Düşündüm: “Mən niyə özüm cəhd etmirəm? Kiçik məbləğ, oynamaq üçün yox, futbol bilgimi sınamaq üçün.” Telefonu əlimə aldım, mostbet futbol səhifəsini açdım. Əvvəlcə bir az çəkindiym, amma sonra “qeydiyyat” düyməsini basdım. Ad, soyad, telefon nömrəsi – hamısı bir neçə dəqiqəyə hazır oldu. 10 manat depozit etdim. Matçın canlı hesabında “növbəti qolu kim vurar?” bölməsi var idi. “Real”a 1.85 əmsal verilmişdi. Dedim: “Əminəm.” 10 manatı qoydum “Real”ın növbəti qoluna.

Fasilədən sonra “Real” daha aqressiv oynamağa başladı. Müdriç girdi oyuna, enerji gətirdi. 57-ci dəqiqədə Vinisius qapıçının üstünə getdi, vurdu – qapıçı çıxardı. 63-cü dəqiqədə eyni vəziyyət – yenə zərbə, yenə qapıçı. Tərləmişdim. Dostuma yazmışdım: “İnşallah gələcək.” Düz deyiblər, səbr gözəl şeydir. 78-ci dəqiqədə mükəmməl an gəldi: “Bayern”in müdafiəçisi səhv etdi, Kamavinga topu aldı, ötürmə verdi, Vinisius qaçdı və dəqiq vurdu! 2:1. Mən ekrana baxdım, televizora baxdım – eyni anda iki qol? Yox, bu qol idi. Telefondakı proqram yeniləndi: “Uduşunuz: 18.50 manat.” 10 manatı 18.50 etdim. Kiçik, lakin xoş bir hiss.

Matç 2:1 başa çatdı. Mən tam vaxt bitəndə dərhal pulumu geri çəkdim. Elşən zəng edib dedi: “Sağ ol, dostum. 20 manatı 65 etdim. Sənin sayəndə.” Gülüşdük. O gecə yata bilmədim. Düşündüm – bəs sabah başqa matç olsa? Bəs mən bunu davam etdirsəm?

Növbəti gün başqa bir oyun var idi – “Liverpul” – “Ataletiko”. Mən araşdırdım, statistikaya baxdım, komandaların son beş oyununu təhlil etdim. Qərara gəldim: “Liverpul” qazanır, üstəlik ən azı 2 qol fərqi ilə. mostbet futbol tətbiqində əmsal 2.10 idi. Artıq cəsarətli idim. 30 manat qoydum. Oyun gərgin keçdi, ilk qolu “Liverpul” 35-də vurdu, ikinci qolu 72-də. Tam vaxt bitəndə 2:0 idi. Bir gündə 63 manat qazandım – daha doğrusu, 30 manatı 63 etdim.

Həftə ərzində ardıcıl beş matçın dördünü düz bildim. Udduğum ümumi məbləğ 700 manata çatdı. Mən özümə dedim: “Dayan.” Bu pulu çıxartdım, bir hissəsi ilə özümə yeni futbol ayaqqabısı aldım, bir hissəsini anama göndərdim. Amma ən vacibi – mən hiss etdim ki, təsadüf deyil, bu bir bilik işidir. Futbolu illərdir sevirəm, matçlara baxıram, analiz edirəm. Niyə bu bilikdən qazanc əldə etməyim?

Bu gün hələ də oynayıram. Həftədə bir-iki matç. Kiçik məbləğlər. Artıq iki aydır ki, uduzduğum gün olmayıb. Yox, hər dəfə udmuram, amma ümumi hesabda qazancdayam. Qaydam sadədir: əmin olmadığım oyuna pul qoymuram. “Bəlkə” yoxdur. Yalnız analiz, yalnız statistika, yalnız futbol. Və bir qayda da: udanda sevin, amma uduzanda əsəbləşmə. Çünki bu oyun deyil – bu intellektual mərc adlanır. mostbet futbol mənə sadəcə platforma verdi. Qalanını öz beynim etdi.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account