Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 1 dag, 7 timer siden af agnellaoral.

• Forfatter
     agnellaoral
    Deltager

Είμαι 44 χρονών, ταμίας σε σούπερ μάρκετ. Η ζωή μου είναι ράφια, ταμεία, πελάτες που βιάζονται, και ένας σκύλος που με περιμένει στο σπίτι. Κανένα παράπονο. Απλά μερικές φορές, όταν γυρνάω το βράδυ και βγάζω τα παπούτσια μου, νιώθω ότι έχω γεράσει δέκα χρόνια σε μία μόνο μέρα. Πριν από τέσσερις μήνες, ο γιος μου έφυγε για στρατό. Το σπίτι άδειασε. Δεν είχα τι να κάνω. Τα βράδια μου ήταν ένας μεγάλος, άδειος καναπές και η τηλεόραση που έπαιζε μπάζα.

Μια Τετάρτη, λοιπόν, η Αντιγόνη από τη διπλανή πόρτα μού χτύπησε. Μου είχε πάρει ένα κουτί γάλα και κάθισε για καφέ. Μιλούσαμε για χαζομάρες, ώσπου είδα ότι είχε ανοιχτό το κινητό της και πάταγε κάτι με χρώματα. Τη ρώτησα «τι είναι αυτό;» Μου είπε «ένα παιχνιδάκι, για να περνάει η ώρα, καμιά φορά κερδίζω και τίποτα». Δεν το πολυσκέφτηκα. Εκείνη έφυγε, εγώ έμεινα με την περιέργεια. Το βράδυ, άνοιξα το δικό μου κινητό. Έψαξα. Βρήκα μια πλατφόρμα που φαινόταν απλή, χωρίς υπερβολές. Το όνομά της; Vavada.

Δεν χρειάστηκε να καταλάβω πολλά. Έφτιαξα λογαριασμό σε τρία λεπτά. Διάλεξα ένα παιχνίδι που μου θύμισε τις νιφάδες χιονιού – γαλάζιο φόντο, αστέρια, ήσυχη μουσική. Αυτό μου ταίριαζε. Δεν ήθελα δυνατούς ήχους και εκρήξεις. Κατέθεσα 20 ευρώ. Μόνο 20. Ούτε ένα κιλό φέτα δηλαδή.

Οι πρώτες 10 περιστροφές ήταν ήσυχες. Κέρδιζα 0.10, 0.20, έχανα, ξανά κέρδιζα. Κανένα συναίσθημα. Μέχρι που στο 15ο spin, η οθόνη έγινε λευκή. Για μισό δευτερόλεπτο φοβήθηκε ότι πάγωσε. Αντίθετα, άρχισαν να πέφτουν χιονονιφάδες και ένα μήνυμα είπε «Μπόνους: 12 δωρεάν γύροι». Απόρησα. Δεν περίμενα ότι μια τόσο μικρή κατάθεση μπορούσε να ενεργοποιήσει μπόνους.

Εκεί άρχισε η μαγεία. Στον πρώτο δωρεάν γύρο, τίποτα. Στον δεύτερο, 1 ευρώ. Στον τρίτο, 2. Στον τέταρτο, 8. Στον πέμπτο, ξαφνικά, ένας χρυσός αριθμός 5 εμφανίστηκε στο κέντρο. Δεν το κατάλαβα αμέσως. Το σύστημα μου εξήγησε: ο πέμπτος γύρος ενεργοποίησε νέο μπόνους. Δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα. Τα λεφτά άρχισαν να μαζεύονται. Στους υπόλοιπους γύρους, το σύνολο είχε φτάσει 98 ευρώ.

Την επόμενη μέρα, το είπα στην Αντιγόνη. «Κοίτα τι έγινε χθες». Εκείνη γέλασε. «Εγώ δεν κέρδισα ποτέ πάνω από 10 ευρώ, εσύ είσαι η τυχερή της γειτονιάς». Εγώ δεν το θεώρησα τύχη. Το θεώρησα ένα σημάδι ότι άξιζα και εγώ λίγη από την προσοχή του σύμπαντος.

Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Την επόμενη εβδομάδα, είχα ρεπό. Κρύο, βροχή, βαριά ατμόσφαιρα. Καθόμουν και σκεφτόμουν τον γιο μου, πώς περνάει στη θητεία, αν τρέφεται καλά. Αντί να στενοχωρηθώ, είπα «πάμε να κάνω μια βλακεία». Ξανά Vavada. Αυτή τη φορά, διάλεξα ένα παιχνίδι με φρούτα. Παλιό, κανονικό, χωρίς δραματικές εισαγωγές. Κατέθεσα 30 ευρώ. Έβαλα στοίχημα 0.50.

Ήταν σαν να περίμεναν. Από το πρώτο spin, έπεφταν ζεύγη. Πολλά κεράσια, μετά τρία πορτοκάλια. Σε 5 λεπτά, το υπόλοιπό μου ήταν 64 ευρώ. Εκεί που είπα «ωραία, ας σταματήσω όσο είναι νωρίς», το μηχάνημα άρχισε να τρεμοπαίζει. Τρία σύμβολα wild εμφανίστηκαν στη μέση γραμμή. Και μετά, ένα ένα, τα φρούτα άρχισαν να γίνονται χρυσά. Δεν κατάλαβα ακριβώς το σύστημα. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι το ποσό είχε πηδήξει από 64 σε 210 ευρώ. Στη συνέχεια, σε 510. Στη συνέχεια, σε 870.

Εκεί άρχισα να τρέμω. Δεν φοβόμουν ότι θα χάσω. Φοβόμουν ότι μπορεί να μην πιστέψω αυτό που βλέπω. Ξαφνικά, σκέφτηκα: «Με αυτά τα λεφτά, μπορώ να του πάρω το κινητό που ήθελε, το τελευταίο μοντέλο, αυτό που του είπα ότι είναι ακριβό». Εκείνη τη στιγμή, το μηχάνημα σταμάτησε. Τελικό υπόλοιπο: 950 ευρώ. Ακριβώς.

Δεν έκανα ανάληψη αμέσως. Κάθισα, ήπια νερό, και μετά από μισή ώρα ξαναμπήκα. Η πλατφόρμα μου ζήτησε επαλήθευση ταυτότητας. Έστειλα τη φωτογραφία της ταυτότητάς μου. Μέσα σε μία ώρα, είχα 950 ευρώ στην τράπεζα. Πήρα το κινητό που ήθελε ο γιος μου, το τύλιξα, και το έστειλα με κούριερ. Την επόμενη μέρα, με πήρε τηλέφωνο. «Μαμά, τι είναι αυτό;» Του είπα «κέρδισες, αγόρι μου, σε μια περιστροφή». Δεν κατάλαβε τι εννοούσα. Αλλά δεν χρειάζεται να καταλάβει.

Σήμερα, παίζω περιστασιακά. Πάντα με λίγα χρήματα. Πάντα γνωρίζοντας ότι μπορώ να χάσω. Αλλά κάθε φορά που μπαίνω στο Vavada, θυμάμαι εκείνη τη βροχερή μέρα, το ρεπό, και εκείνη την περιστροφή που μου έδωσε τη δυνατότητα να δώσω στον γιο μου κάτι που πραγματικά ήθελε. Δεν είμαι πλούσια. Δεν είμαι τζογαδόρος. Είμαι μία μάνα που για μία φορά, το σύμπαν χαμογέλασε. Και αυτό το χαμόγελο, δεν το ανταλλάσσω με τίποτα.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account