This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3541508
  Anonym Morten1988

  Min Kæreste og jeg skal til Asien til sommer, og vi er ret sikker på det bliver i Kina til at starte med. Der er en tur som starter i Beijing til Shanghai, Xi´an-yangshou-hong kong. Denne tur starter den 9 juli.

  Derefter vil vi gerne rejse lidt på egen hånd til Malaysia og evt. Borneo. Er der en bestemt rækkefølge der er bedst ift. hjemrejse. Og er der nogle ting som bare skal ses (interesser: trekking, rafting, natur-jungle, dykning/snorkling). Og hvordan gør man det nogenlunde billigt, hvis man gerne vil på nogle turer osv.

  Man skal søge visum til Kina. Skal man også til Hong Kong (da den er selvstændig) og Malaysia?

  Hvilken valuta vil være at foretrække?

  På forhånd tak.

  Morten og Louise

  #3541516
  Anonym lauridsen_lars@hotmail.com

  gode svar på jers rejse.

  Fra KL i malayisia kan i flyve til borneo med air asia, fra borneo kan i flyve vider til filipinerne med air asia, tjek air asia hjemmeside, tjek også et flyselskab der hedder cebu airlines,
  Måske fra bangkok til filipinerne og vider til borneo med cebu og air asia til malaysia, tjek det ud og god rejse.
  lars

  #3541517
  Anonym lauridsen_lars@hotmail.com

  hej igen.
  når i rejser til hong kong for tre måndres visum med et dansk pas. så ingen visum til hong kong,

  #3541511
  Anonym Louise

  I behøver ikke søge visum til Malaysia, da I får 90 dages visum ved indrejse!

  En bestemt rækkefølge på jeres tur afhænger jo af hvilke flybilletter I kan få! Det kan evt. være en mulighed at spare penge ved at købe en tur/retur billet til et sted (ex. Bangkok, Kuala Lumpur, Beijing) og så bruge de billige asiatiske flyvninger til at komme derhen hvor I skal og tilbage. Selv var den billigste løsning ex. for os, at købe en tur/retur billet til Bangkok og så tage derfra til Filippinerne, Borneo og Malaysia og så derefter tilbage til Bangkok. Men det kan også sagtens være at det kan betale sig at købe en billet til enten Kuala Lumpur eller Beijing og så tage hjem fra det modsatte sted.

  Det billigste i forhold til ture er helt klart at vente med at bestille til I kommer derned! Dog vil jeg sige at nogle ting kan være nødvendige at bestille hjemmefra, når I rejse på Borneo i juli måned.

  Mhs. til valuta kan I vælge at hæve i lufthavnen når I kommer frem til de forskellige lande. Og så vil jeg sige, hav altid nogle us dollars med som en reserve hvis der skulle ske noget.

  #3541531
  Anonym Anonym

  Air Asia har også fly mellem Hong Kong og Kota Kinabalu (borneo). Jeg ville forslå at starte i Bejing eller KL og så flyve ud af den by hvor I ikke starter.

  I kan godt undlade at booke turer, men det kommer helt an på hvor langt tid I har. For eksempel så er en dykkertur ved sipadan (borneo) rigtig fedt, men det er også booket godt op, men har I tid og kan vente nogle dage, så plejer man godt at kunne få en plads 🙂

  #3541544
  Anonym Morten

  Fedt. Priserne på de forskellige turer på borneo, jungle, bestigning af mount Kinabalu, dykning/snorkling osv. hvad ligger de sådan ca. på hvis man bestiller dernede?

  #3541546
  Anonym Tine

  Det er meget forskelligt. Sipadan koster ca 1200 kr for fire dyk og er klart det værd! En tur i junglen koster 600-1200 kr for 3d/2n. Mount Kinabalu koster 1500 kr. Snorkling kan gøres for 50-100 kr tror jeg (snorkler ikke rigtig selv), men I kan da købe et snorkelsæt, så er revet tæt på stranden på de fleste øer. Hvis I skal forbi Mulu, så bliver I nok nødt til at bestille hjemmefra 🙂 Busser koster fra få kroner og så op til 200 kr så vidt jeg husker. Bako kan gøres billigt fra Kuching – få kroner for bussen og så indgang og leje af båd. Der er nok ikke så meget at spare igen ved at bestille der nede, men I har jo mulighed for at ændre plan så 🙂

  (Alle priserne her er cirka priser)

  #3541547
  Anonym Morten

  Mange tak og det er bare ved at henvende sig til nogle lokale guider eller? Men ser ud til at der er meget at spare ift. til de priser der annonceres med herhjeme.. Hvis man skal dykke og have et cerfitkat dernede, hvor lang tid tager det så ca?

  Har du selv prøvet Mount Kinabalu? Og er det krævende’Min kæreste er lidt bange for det er for vildt, men prøver at berolige hende 😉

  #3541533
  Anonym Morten

  Tusind tak for de mange svar 🙂 Nogle der har været på Borneo, som kan fremhæve nogle ting man skal opleve? Tænker umiddelbart vi vil være i Sabah området. Og vi har ca en måned på Borneo.

  #3541548
  Anonym Tine

  Der er flere turbureauer rundt omkring i de store byer ellers så har de fleste hostels også ture så det burde ikke være noget problem!

  Hvis man skal certifikeres så tager det 4-5 dage, så er I Open Water, det kan dog opgraderes…Men hvis I tager dykkercertifikat ved samme dykkeroperatør som I tager til Sipadan, så kan I sagtens nøjes med et OW 🙂 hvis I får lyst til at tage et advanced open water, så er det 2-3 dage mere 🙂 Dykkercertifikatet tager I på Mabul, en ø I kommer til fra Semporna, herfra tager I også til Sipadan. Det er en dejlig lille ø! Sørg for at tage en smuttur gennem landsbyen der, de er enorm fattige, men elsker besøgende. De vil alle hilse og have taget billeder! Jeg endte med 20 billeder af den samme lille gut fordi han blev ved med at poserer, så hyggeligt!

  Nej, det har jeg ikke. Det er et bjerg, så selvfølgelig er det lidt hårdt, men jeg mødte rigtig mange der havde gjort det endda en kvinde sidst i 50’erne, som ikke var ret fit 😉 Man har selvfølgelig lidt ondt i benene nogle dage, men sådan er det jo 🙂

  Jeg tror mere at det er højden der er problemet, der er jo ikke nær så meget ilt i 4000 meters højde. Jeg har til gengæld trekket i 3000-4000 meters højde i Sydamerika, i slutningen af en lang rejse, så formen var ikke helt god. Det var helt fint, men man bliver godt nok forpustet, men tager man det stille og roligt så skal det nok gå. Jeg fortryder ikke at jeg ikke gjorde det på Borneo for det giver mig en undskyldning for at komme tilbage! Selvom man bestemt ikke har brug for en undskyldning for at tage til Borneo!

  #3541534
  Anonym Tine

  dykning ved Sipadan, bestigning af mount Kinabalu, jungletur ved kinabatangan (jeg brugte http://uncletan.com/ som er rigtig gode), Danum Vally, evt sepilok orangutan center (hvis I ikke ser nogle orangutaner i junglen og kun skal være i Sabah).

  Kuching, bako national park og mulu i Sarawak er også rigtig fedt! Men der er masser af muligheder over hele Borneo! Tæt på Kota Kinabalu er der også en masse smukke øer.

  Hvis jeg var jer, så vil jeg ikke tage ud og besøge langhusene, det er ikke det værd. Det virker lidt som om at de bare viser turister rundt fordi de er nødt til det for at få turisternes gaver.

  Håber at det hjalp

  I kan også lige få lidt info til Hong Kong, nu nar jeg er i gang 😉

  I Hong Kong så er det værd at besøge den store buddha, havnefronten, ladys market, se lysshowet over Hong Kong (ses vist fra Kowloon). Fra Victoria Peak kan I se udsigten ud over hele byen. En tur i diverse shoppingscentre kan I næsten heller ikke komme uden om, de er kæmpe store! Hvis I bor i Kowloon nær Nathan Road, så er det rigtig centralt. Det er let at komme rundt med undergrunden og bådene 🙂 I kan også tage et smut til Macau, asiens Las Vegas. Aberdeen er et område for byens fiskere og sikkert også et besøg værd (nåede det ikke selv)

  #3541552
  Anonym Morten

  Lyder rigtig fedt.. Har du en facebook, hvor du har nogle billeder fra turen eller bare så jeg kan kontakte dig igen, hvis der kommer nogle spørgsmål 🙂

  #3541554
  Anonym Tine

  Jeg har ikke billeder på facebook, men skrev en blog (ikke at den er særlig god, gad egentlig ikke) der kan I se billeder og evt skrive til mig 🙂

  blogs.kilroy.dk/pingu

  Du skriver bare 🙂

  #3541564
  Anonym Morten

  Hej Igen. Har lige et spørgsmål omkring vejret på Borneo i August? Er der nogen der har erfaringer der? Vi regner stærkt med at det er den malaysiske del af borneo – Sabah.

  #3541565
  Anonym Tine

  Har ikke lige været der i august, men var der i februar/marts som skulle være blandt de vådeste måneder. Jeg var ret heldig tror sammenlagt at jeg havde omkring 10 minutters regn (i løbet af dagen) og så lidt om natten. Borneo er junglen, så man kan aldrig vide hvordan vejret bliver, men jeg ville ikke tøve med at tage derned uanset måneden

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account