This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3537851
  Anonym KristineK

  Hej..
  Vi er et kærestepar der skal rejse rundt i Asien i ca. 6 mdr. og har tænkt os at rejse på rigtig backpacker maner.
  Vi skal til:
  – Vietnam
  – Thailand
  – Malaysia
  – Indonesien
  – Filipinerne
  Vores problem er, at hvis man søger råd om hvilke vaccinationer der er påkrævet, er der ikke rigtig nogen der er enige. Hverken hjemmesider eller læger.
  Vil derfor høre fra de erfarne backpackerer, hvilke vaccinationer de i årenes løb har udsat sig selv for??
  Og hvis der er nogle der selv har været afsted så længe – har i så været i forebyggende malariabehandling under hele turen?

  Håber i kan hjælpe!!!!

  #3537854
  Anonym MissAdventure

  Jeg har rejst I Thailand/Malaysia/Borneo.
  Jeg har fået flg. vaccinationer: Stivkrampe/drifteri, Hepatitis A + Hepatitis B.

  Tog intet malariaforebyggende… men brugte insektspray, som vi købte dernede… det er meget skrapere end det, du kan få herhjemme…

  Lyder som en fantastisk tur, I skal ud på….
  Sig til Hvis I har brug for anbefalinger omkring noget i Thailand/Malaysia/Borneo.

  MVH MissAdventure

  #3537863
  Anonym Anonym

  Hey
  Jeg har osse rejst lidt i Thailand og Indonesien (primært Bali) og jeg har osse kun fået Difteri/Tetanus og Hep. A+B.. Så det må næsten være det jo 🙂

  Jeg kunne til gengæld godt bruge lidt råd omkring Malaysia..? Hvilken kyst er bedst mht snorkling og lækre strande..? Håber du kan hjælpe Miss Adventure

  Mvh Dennis

  #3537867
  Anonym Annika8D

  Jeg skal også snart rejse rundt i Sydøstasien, dog blot i 3 måneder, og jeg er blevet vaccineret. Jeg ved stadig ikke, hvor jeg skal hen, men det bliver sikkert nok mange af de steder, som du nævner. Jeg har fået disse vaccinationer: stivkrampe, hepatitis A+B, tyfus og japansk hjernehindebetændelse.
  Disse var i hvert fald hvad min læge rådgivede mig til.

  Malaria: dette er hvor min læge mener, at det er en god idé at tage malariapiller, og hvor han også selv ville tage dem. (Dette er dog blot i grove træk):

  Thailand, Vietnam er ikke malariaområde
  Filipinerne: er hovedøen ” Manila øen” ikke malariaområde, men resten af filipinerne anbefales malariapiller, fraset kystområder
  Laos og Cambodia : Malariapiller under hele rejsen
  Indonesien: Er malariaområde fraset østtimor, Java og Bali
  Indien: Kun malaria risiko syd for Calcutta ned til Goa
  Malaysia: junglen op mod Borneo

  #3537869
  Anonym DanielJohansen

  Tilslutter mig Claus’ altid fornuftige råd om malariamedicin. Det er ikke sundt og giver ingen garantier, men måske nærmere en falsk tryghed. Søg i stedet at undgå at blive bidt. Derudover kan du mange steder købe den samme malariamedicin som herhjemme, men til en mindre pris.

  En kommentar til Annika 8Ds indlæg. Jeg har lige brugt et par måneder på Filippinerne og brugte ikke malariamedicin på noget tidspunkt og mødte ingen andre der brugte malariamedicin. Jeg forstår ikke hvorfor der skulle være malaria på Nusa Tenggara (mellem Java og Timor) og ikke de omkringliggende steder. Tog heller ikke medicin der og mødte ingen andre der gjorde. Jeg er ikke helt sikker på hvordan Junglen op mod Borneo skal forstås, men brugte i hvert fald intet i Malaysias regnskove. Det er bare mine erfaringer..

  #3537865
  Anonym Claus

  At spise malariapiller i 6 mdr vil ikke kun være en dyr oplevelse, det kan være sundhedsskadeligt at spise malariamedicin over en så lang periode.

  Jeg vil anbefale at tage nogle piller med, og så forhør jer om risikoen ved malaria, når I er fremme. Lokale er meget bedre informeret end danske læger.
  Selvom du tager malaria piller, er der ingen garanti for, at du ikke alligevel kan få sygdommen. Pillerne er febernedsættende.
  Dengue feber er et mindst lige så stort problem som malaria, men det kan man ikke tage piller for.
  Skal I ud i sumpen, så brug lange bukser og langærmede trøjer.

  mvh
  Claus

  #3537866
  Anonym MissAdventure

  Jeg vil helt bestemt også anbefale Perhentian Islands… og selvfølgelig Sipadan, hvis du kommer til Borneo!
  Sipadan er helt fantastisk.
  Jeg har godt nok kun dykket begge steder – ikke snorklet.. men ved Perhentian skulle snorklingen efter sigende faktisk være endnu bedre end dykningen.
  MVH Missdventure

  #3537864
  Anonym DanielJohansen

  Det bedste sted at kombinere smukke omgivelser med god snorkling er i min optik den østkysten af den Malaysiske halvø. Perhentian Kecil er nok stedet, hvor du finder det bedste backpacker vibe og samtidig har havskildpadder og bamboo sharks lige udenfor din dør. Alternativt er Tioman også en god mulighed.

  Ser du isoleret set på undervandslivet er Sipadan stedet, at tage hen. Jeg skal være ærlig at sige at jeg kun selv har scuba dived omkring øen, men min oplevelse var at det meste spændene gemte sig på 10-20 meter og det kan du sagtens nå ned til med snorkel efter lidt øvelse. Der er en overflod af Green Turtles og relativt små White Tipped Reef Sharks overalt. Derudover også store stimer af Snappers og Great Barracudas, men de holder sig ikke altid til revet og ved derfor ikke hvad chancerne er for at se dem når du snorkler. Glem Hammerheads..de holder sig desværre lidt længere nede. Ulempen er at du på de nærmeste øer Mabul og Kapalai ikke får smukke strande, og det samme gælder Semporna, den nærmeste by på fastlandet.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account