This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3546753
  Anonym daCarp0

  Hej Alle 🙂

  Min kæreste og jeg har bestilt flybilletter til Borneo (Sabah-området). Vi lander i Kota Kinabalu og derefter har vi pt. ikke bestilt mere.

  Vi har kigget på hvad vi gerne vil, og skal igang med at planlægge turen rundt, så vi kan bestille de ture hjemmefra som kan risikere at blive udsolgt.

  Følgende har vi i kikkerten:
  – Mount Kinabalou (3 dages tur)
  – Sepilok Orangutang center (Sandakan)
  – Kinabatangan River (Formodentlig 3 dages tur?)
  – Mabul og Sipadan (Semporna) (eventuelt 2 dages tur) (Snorkling)
  – Langhusene (Tawau eller Kota Kinabalu)

  Vi har overvejet Turtle Island, men tror vi vælger den fra til fordel for Mabul og Sipadan. nogle med erfaringer her? Om vi eventuelt bør vælge begge steder

  Derudover har vi læst en del godt om området omkring Danum Valley, og tanken var om vi skulle bytte Kinabatangan River ud med en tur her til? Men det virker som om alle steder giver store oplevelser.

  Har folk nogle anbefalinger til rute eller nogle ting vi bare skal opleve?


  Vi lander en tirsdag formiddag i Kota Kinabalu og tror så vi tager 1-2 dage der, hvorefter vil flyve til enten Tawau, Semporna eller Sandakan alt efter hvilken rækkefølge vi vil gøre turen i. Og så vil vi nok slutte af med Mount Kinabalou før hjemturen?

  med venlig hilsen
  Anders

  #3546756
  Anonym Hovgaard

  Jeg har rejst rundt på Sabah i 5 uger.. Jeg ved ikke tidspunktet for jeres rejse, men jeg bestilte intet hjemmefra – og havde ingen problemer med at finde plads. Men bestiller I hjemmefra skal I gøre det hos lokale selskaber.. Der er så meget forskel på priserne!

  Jeg synes Turtle Island var en oplevelse.. Det er jo altid et særligt syn, at se en skildpadde komme op på landet og lægge æg – men det er turistet (som så mange andre steder!).
  Jeg var i Danum Valley – og det var klart min bedste oplevelse på turen! Man bor i det mest fantastiske område, lækre hytter og er OMRINGET af regnskoven.. Hvor man kan gå mange fede trekking-ture (OBS igler!)! Og dyrelivet er også “lige udenfor døren”.. Jeg vågede f.eks. til en orangutang siddende udenfor min terrassedør en morgen.. Det selvfølgelig ikke en 100% garanti oplevelse!
  Jeg var skuffet over Kinabatangan River turen.. Jo, vi så orangutanger, men synes ikke turen levede op til lovede.
  Husk, hvis I overvejer at dykke, at I lige skal tage hensyn ift rækkefølgen på dykning, bjergbestigning, flyvning pga “højdesyge”.

  #3546762
  Anonym daCarp0

  tak for dit svar. Vi skal afsted 24. februar og rejser hjem 14. marts. Men om forudbestiling er nødvendig, ved jeg ikke? 🙂

  Ja har nogle hjemmesider på tour-udbydere derovre som jeg har kigget på. tager ikke dem gennem danske rejseudbydere.

  Hvor længe brugte du på turen i Danum valley og hvilken by tog du turen fra? Vi har læst meget godt om begge turene. men turen på Kinabatangan River er vel knap så meget trekking?

  Ingen af os har dykkercertifikat, desværre. men har læst om de der en dagsdyk hvor man kan prøve, så har overvejet dette. Der går man jo ikke så dybt ned. Tak for advarslen.

  #3546763
  Anonym Hovgaard

  Jeg bookede en pakketur (4dage/3 nætter) i “Borneo Rainforest Lodge”.. Det er ikke en tur til “backpacker budget”, desværre.. Men synes det var ALLE pengene værd! Der var trekking-ture man kunne gå selv og ellers sammen med en guide. Jeg blev afhentet i Lahad Datu – og bragt til lufthavnen ved afrejse for at flyve til KK.. Men der er forskellige muligheder ift, hvor man skal hen derefter.
  Den tur (3 dage/2 nætter) jeg var på til Kinabatangan River (med Uncle Tan) var der et “night trek”.. Men vi gik ca 20 min – og vende derefter tilbage til lejeren.. og resten var i bådende. Der mange som synes godt om turen dertil.. Så det virkelig en smagssag.
  Jeg kan ikke lige huske peak-sæsonen.. Men når I ikke har mere tid er det altid lidt et sats ift bestillingen før eller ved ankomst.

  #3546777
  Anonym daCarp0

  Endnu en gang tak for svaret.

  Når vi rejser så langt, vælger vi ud fra det vi vil se og ikke så meget prisen. Vi er klar over mange af de større ture er forholdsvis dyre sammenlignet med andre lande i Asien 🙂

  Indenrigsflyvning er rimeligt billigt kan jeg se, har du nogen idé om hvor svært det er at få billetter fra dag til dag?

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account