This topic is empty.

  • Forfatter
    Indlæg
  • #3534533
    Anonym milla06

    Hej

    hvordan er priserne på borneo?? Ville rigtig gerne til sipidan og dykke- hvordan er priserne der?? Hvor lang tid tager det at komme fra kota kinabalou til sipidan??

    Håber i kan hjælpe- er lidt lost her:)

    Camilla

    #3534537
    Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

    Hej Camilla
    Jeg vil foreslå dig at google dykning og sipadan (og semporna). Priserne på dykning ved Sipadan er stort set den samme på alle operatørerne. De fleste steder kræver at du køber en dykkerpakke med flere dykkerdage (f.eks. 2 dage på andre øer og 1 dag på Sipadan eller 3d+2d). En ting du skal beslutte er om du vil bo i Semporna eller på en af øerne (man kan ikke bo på Sipadan). Hvis du bor på øerne bliver de selvfølgelig dyrere, men så bliver turene til dykkerstederne også kortere. Det er nemt at komme til Semporna fra Kinabalu, tror det tager 4-6 timer, men kan ikke huske det.

    Du skal være opmærksom på at kun 120 adgange til Sipadan udstedes dagligt. Dette bliver kontrolleret ved ankomsten til Sipadan. Det er derfor vigtigt at booke plads god tid i forevejen hvis man vil være sikker på at få plads og det vil man meget gerne, for omend dykningen på de andre øer også er ganske god, så er det intet sammenlignet med hvad du ser på Sipadan.

    Kan anbefale Sipadan Scuba. De ligger i Semporna og her er udstyret i orden og sikkerheden fin. Vi boede på hotellet ved siden af (Sipadan inn) det var også en udemærket løsning og relativt billig. Selve Semporna er ikke noget at skrive hjem om, så det kan blive svært at finde noget at tage sig til om aftenen når man ikke dykker.

    Du har nogle fede dykkeroplevelser foran dig, glæd dig 🙂

    #3534551
    Anonym Pernille

    Hej. Vi dykkede på Sipidan i februar, det var supergodt.
    Vi dykkede med Scuba-junkies, som har et rigtig lækkert resort på Mabul til rimelige penge, som klart kan anbefales.
    Vi var to personer, vi boede derude i tre nætter og havde tre dage med dykning. Vi fik tre dyk pr dag og al mad (morgen, middag, aften og eftermiddagskage :0))
    Vi boede i et lækkert værelse/bungalow eller hvad det nu hedder med eget bad/toilet, stor seng og en lille terasse med hængekøje. Helt fantastisk! Jeg mener at vi alt i alt gav ca 4500 Dkrfor de tre dage med altså 18 dyk ialt (med leje af al udstyr også). Semporna er simpelthen en skod by og det kan absolut ikke anbefales at være der i længere tid end højst nødvendigt! Så betal lidt mere og kom ud til Mabul og bo. Hvis du bor inde i Semporna skal du også bruge mellem 2 og tre timer hver dag på at sejle frem og tilbage. Og der kan godt være meget vind…
    Vil lige tilføje at jeg flere stder har læst at Scuba-junkie har gammelt udstyr. Det var slet ikke tilfældet, det var alt sammen meget nyt og super gode instruktører.

    #3534552
    Anonym Pernille

    Og forresten, hvis du skal fra Kota Kinabalu til Semporna (og videre med båd til Mabul/sipidan) så er det nok nemmest at tage flyet til Tawau og så tage taxi eller aftale med dit dykker-selskab at de skal hente dig. Ved de fleste har nogle shuttle busser, så det er ikke så svært.

    #3534574
    Anonym Jonas

    Hej Pernille

    Det lyder bare rigtig spændende og godt beskrevet. Min kæreste og jeg skal også derover i August, så jeg er ved at samle alt den info jeg kan få. (Jeg er divemaster og hun advanced)

    Jeg har lige et spørgsmål med hensyn til dykningen. Hvor mange dyk fik i egentlig på Sipidan, og hvordan synes du det var i forhold til de omkringliggende øer?

    Håber at høre fra dig.

    Mvh.

    Jonas

    #3534627
    Anonym Pernille

    Hej Jonas, har først set dit spørgsmål nu.
    Vi fik tre dyk ved Sipidan på en dag, to om formiddagen og et om eftermiddagen, så spiste vi frokost på øen.
    Ved Scuba junkie skal du bestille mindst en dags dyk på en af de andre øer, før du kan få en dag ved Sipidan. Vi skulle fx være der tre dage, men kunne da stadig kun få en dag ved Sipidan.
    Når det så er sagt, så synes jeg ikke Sipidan var så superfantastisk som mange sagde, men vi var vist også lidt uheldige, vi så hverken hammerhajer, Barracuda schools eller noget i den dur, kun de almindelig små hajer og mange havskildpadder. Det, som vi synes var imponerende var den meget stejle klippevæg (2 km dyb) og så bare ud i det dybe blå hav på den anden side.
    Jeg synes dykkene på Mabul og Kapalai var lige så fantastiske. Men der er rigtig mange sykker steder på i hvert fald Mabul og det var også meget forskelligt. Nogle steder var det nærmest kun sandbund (knap så spændende) mens det andre steder var mange koraller og farvestrålende fisk. Der var blandt andet et sted ved Mabul/eller Kapalai, kan ikke helt huske det, som kaldtes The Artificial Reef. Et gammel resort som var styrtet i havet og nu lå selve “skellet” og en gammel båd på bunden. Det var helt fantastisk!
    Det eneste neagtive der var at sige, det var at mange af dykkerinstruktørerne var meget glade for Makro-dykning. Så de synes alle lille-bitte småkravl var helt fantastiks. Det er det måske også, men når man dykker så sjældent som os, så vil jeg se STORE fisk og går altså en hel del mere i svime over en havskildpadde end en lille bitte cube-fisk! Men når jeg nu tænker over det bagefter, så er det sgu da helt fantastisk!!
    Håber du kan bruge det til noget, ellers spørg igen, så skal jeg være lidt hurtigere næste gang;0)

    Vi er begge bare open water divers

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account