This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3542190
  Anonym Anonym

  Hej alle.
  Jeg rejser til Sydøstasien her i juli, og skal helt sikkert et smut til Borneo. Jeg vil meget gerne bestige Mt. Kinabalu. Er der nogen af jer der har erfaringer med dette? Og mht til booking på forhånd? Og hvis i har andre rejsetips til Borneo, ville det heller ikke være så tosset 🙂

  -Sara

  #3542196
  Anonym Anonym

  Hej Sara..Ja der er lidt delte meninger om man skal bestille eller ej.. Men jeg skal også selv derned her i midt/slut Juni og jeg har valgt at bestille det hjemmefra hos RiverJunkie, da jeg ikke tør risikere ikke at kunne komme derop, det er vidst højsæson i Juli. Kan ikke rigtig snakke om anbefalinger omkring nogle steder da jeg ikke har været der endnu, men jeg skal dykke tre dage ved sipadan og mabul, ud i uncletan junglecamp, bestige Mt.Kotakinabalu og så har jeg stadig nogle dage endnu jeg ikke ved hvad jeg skal, ville rigtig gerne til danum valley, men det virker bare meget dyrt. Ja ved ikke om du kunne bruge det..

  #3542206
  Anonym SaraGio

  Det kunne jeg ihvertfald. Har du også booket dine dyk hjemmefra?

  #3542207
  Anonym Anonym

  Ja det har jeg, hos scubajunkie, der var kun 1 ud af de fire dage jeg foreslog hvor de havde pladser på sipidan.. så ja kommer nok helt an på hvornår du kommer osv. Hvornår skal du derned?

  #3542211
  Anonym Sara

  sidst i juli. Men får helt stress af at alt skal være booket på forhånd. Og synes mange af de tour operators man kan booke igennem på forhånd virker ret dyre, i forhold til hvad jeg har læst mig til? Men Mt. Kinabalu, Turtle Island og Sipadan vil jeg meget nødig være foruden 🙂

  #3542229
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  Det er korrekt at tingene på Borneo er dyre. Primært Mt. Kinabalu og Sipadan er dyre pga. begrænset kapacitet.

  Danum Valley kan godt gøres relativt billigt hvis man indlogerer sig i sovesalene som oprindeligt var målrettet til forskere.

  Hvis I vil være sikker på plads er det nødvendigt at booke i forvejen. Jeg havde selv held med at få plads på Laban Rata (hotellet på Mt. Kinabalu) kun 3 dage før opstigningen. Jeg var ganske vist kun mig selv, men det kunne lade sig gøre. I kan være heldige med at få plads til Sipadan ved blot at møde op. Jeg mødte et spansk par i Semporna som gjorde dette. Jeg ville dog nok ikke tage chancen. Skulle I ikke få plads på Sipadan er dykningen ved de andre øer også god, selvom det ikke er lige så godt som Sipadan.

  God tur 🙂

  #3542234
  Anonym Sara

  Tusind tak for svarene. Jeg har prøvet at komme i kontakt med River Junkie, men de svarer ikke rigtigt hverken på mail eller telefon. Kender i andre gode tour operators til Mt. Kinabalu? Og Turtle Island, skal det også bookes hjemmefra?

  Jeg var til møde med Kilroy idag, som nærmest sagde at vi var alt for sent ude og alt var booket. Den eneste tur Kilroy kunne tilbyde kostede 9000kr og kun Mt. Kinabalu var inkludereret. Det lyder voldsomt dyrt ikke?
  Vil meget gerne til Borneo, så håber i kan hjælpe lidt mere endnu 🙂

  #3542399
  Anonym Anonym

  Hej Sara,

  Jeg rejste rundt på Borneo i marts og april, og nåede forbi Kuching/Bako national park), KK, Mt Kinabalu, Sandakan/Kinabatangan River og Mabul /Sipadan.

  De store ture (Bako, Mt kinabalu, Kinabatangan river og Mabul/Sipadan) havde vi bestilt hjemmefra, for at være sikker på at der var plads til os.

  Vi tog direkte kontakt til rejsearrangør på Borneo, hvilket er billigere end de danske arrangøre. Og det lykkes mig at forhandle om prisen (over mails), når vi bookede flere ture det samme sted.

  Bako og Mt. Kinabalu bookede vi via Borneo adventure. Begge dele var fantastiske oplevelser. Til Mt. kanabalu vil jeg anbefale lidt træning hjemmefra og at i afsætter mindst en dage til afslapning efterfølgende. Pak så lidt som muligt med til selve bjergturen og få opbevaret resten, husk snack, bananer og vand til turen. Det er koldt på toppen, så vi havde ski-undertøj, trøje og regnjakke med + gode sko.

  Kinabatangan River bookede vi gennem TROPICAL GATEWAY TOURS. Det var fantastisk at opleve de forskellige aber, og højdepunktet var 30 pygmæ elefanterne i den frie natur.

  Mabul/Sipadan bookede vi gennem Scuba Junkie. Det var helt fantastisk. Vi brugte tre dage på at tage dykkercertifikat og havde derefter et par dage med dykning.

  Skriv hvis du har flere spørgsmål.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account