This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3545509
  Anonym sandrabrink

  Hej, min kæreste og jeg skal til Malaysia i hele juli måned og planlægger at bruge 2 uger på Borneo og resten af tiden på fastlandet.

  Jeg har læst mig frem til, at juli er en af de mest travle måneder på Borneo og at både oplevelser og hotel skal præbookes. Det bekymre os lidt, da vi ikke er så vilde med at skulle have alt skemalagt. Vi har forsøgt at læse os lidt frem til hvad vi skal se, men kunne godt bruge nogle kvalificerede bud:-)

  Vi vil gerne til Sipidan og dykke, rafte, trekke og se orangutanger – men er der nogen herinde, der kan anbefale os hvilke steder er bedst, ideer til andre oplevelser, hvordan man booker det, hvor lang tid man skal bruge hvert sted hvad det koster og hvordan man bedst kommer fra sted til sted?

  Vi håber nogen kan hjælpe os, vi skal nemlig snart af sted og er lidt nervøse for at alt allerede er booket.

  Tak for hjælpen:-)
  Hilsen
  Sandra

  #3545510
  Anonym MissAdventure

  Hej Sandra…
  Jeg har været på Borneo to gange i juli… den ene gang (for 3 år siden) i to uger og sidste gang (for to år siden) i 6 dage…og begge gange var alt booket hjemmefra….hvilket jeg er glad for, for ellershavde vi ikke nået at se så meget, som vi gjorde…. hvis man har længere tid til rådighed eller hvis man rejser alene, vil det bestemt være en fordel at booke så lidt som muligt…. men der var en del vi gerne ville nå i den korte tid vi var der…. så derfor blev det hele booket på forhånd….og det fortryder jeg på ingen måde…

  Sipan SKAL bookes på forhånd…og det må være ved at være absolut sidste udkald for pladser til juli, så skynd jer at få det på plads…

  Hvis du har nogle konkrete spørgsmål, er du velkommen til at skrive 🙂

  MVH MissAdventure

  #3545511
  Anonym sandrabrink

  Hej MissAdventure, tusind tak for dit svar:-)

  Jeg har lige nogle flere spørgsmål, håber du kan hjælpe igen.

  Når man skal booke Sipadan, så går jeg ud fra at du mener hotel og dyk ikke? Er det et sted man booker, eller finder man først dykkercenter på den ø man vil bo, og så hotel, eller hvordan anbefaler du at man gør? Er det Sipadan man bor på eller den anden ø? Kan du evt give mig et fif til dykkercenter og sted at bo?
  Ift. timing, så lander vi på Borneo den 6. juli – kan man så tage en bus til Semporna? Går ud fra at man først skal bo en nat i semporna, inden man kan tage videre ud til Sipadan?

  ift. andre oplevelser, hvilke vil du så anbefale og ved du hvor man kan booke dem?

  Tak igen.

  Hilsen
  Sandra

  #3545515
  Anonym MissAdventure

  Hej Sandra

  Sipadan er fredet, der kan man ikke bo – men må spise frokost der mellem dykkene…. men der er et begrænset antal dykkere (mener det er 120 tilladelser pr dag) som må dykke ved Sipadan…. jeg har bestilt 1-3 måneder i forvejen.

  Man bor på Mabul eller i Semporna (hvis man bor i Semporna får man en længerebådtur ud til divesites’ne)

  Vi boede på Mabul bgge gange.
  Man bor og dykker samme sted – altså… Mabul er divecentre med primitiv indkvartering og enkelt større/finere/dyrere steder.

  Men man bor ikke på et hotel og så ska ud at finde en diveshop… alle overnatningssteder har en diveshop.

  Første gang boede vi hos/dykkede med Billabong Scuba… hvilket jeg aldrig gør igen!!! Anden gang var hos/med Uncle Chang… og dem var jeg fint tilfreds med.
  Du kan se mere på deres hjemmeside eller facebook side.

  Derudover kan jeg anbefale:

  * Mount Kinabalu to dages bjergbestigning (vi bookede gennem Sandakan Backpackers der har et bureau, der kan arrangere stort set alt – og det var dem, der gav os bedste pris)

  * Kinabatangan River 3 dages tur – vi boede hos Sukau Homestay…. hos Maria og hendes familie… vidunderligt sted!!! Det blev booket gennem Sandakan Backpackers

  Vi var desuden i Sepilok Orangutan Center – ok, men hav ikke FOR store forventninger
  Vi var også på Turttle islands… og vi synes ikke, det var pengene værd… det levede slet ikke op til vores forventninger… men kender andre, der synes godt om det… så det afhænger nok af, hvad man forventer.. og om man synes det er ca. 1000 kr. pr person værd

  Snak evt. med Sandakan backpackers – og se, hvad de vil anbefale… vi fik ekstra rabat ved at booke flere ting… og vi kunne ikke finde det billigere, selv om vi indhentede mange tilbud.

  Mht. at komme til Semporna/Mabul?
  Flyver I til Tawau?
  I så fald kan man ikke tage busser direkte til/fra lufthavnen. Det er klart lettest attage en taxa hele vejen (100 RM) – vi fandt et andet par at dele med fra lufthavnen og tog selv en den anden vej.
  Vi havde en overnatning i Semporna.

  MVH MissAdventure

  #3545516
  Anonym Anonym

  Hej MissAdventure

  Hvor er et nogle fantastiske råd og fif du har givet – tusind tak for din tid:-)

  Jeg skrev til Uncle Changs i går, så må vi se om han har plads. Vi tager også fat på Sandakan backpackers og ser om de kan hjælpe med de andre bookinger. Vi flyver fra KL til Tawau og finder så en måde at komme frem på, no worries der:-)

  Jeg har også hørt de samme negative ting om Turtle Island og Sepilok, så vi ser hvad vi ellers kan finde på. Kan huske fra min sidste tur, at der er masser af skildpadder på Perhensian:-)

  Igen – tusind tak:-)

  Hilsen
  Sandra

  #3545512
  Anonym Maria Frisch

  jeg skal selv til borneo og har ikke booket hjemmefra kun Sipadan ved scuba junkie 🙂

  Læs lige dette fra udenrigsministeriets hjemmeside, jeg er selv meget i tvivl om jeg vil rejse til dette område.

  I Malaysia er især østkysten af delstaten Sabah (beliggende på Borneo) og øerne her ud for et risikoområde. Man bør derfor udvise forsigtighed ved rejser i området. Siden år 2000 har der fundet bortførelser sted på øerne ud for Sabahs østkyst – også af udenlandske turister. Seneste varsel om terrorrisiko var i januar 2010. De malaysiske myndigheder har dog skærpet sikkerhedsforanstaltningerne i området, men bortførelsesrisiko består fortsat.

  Bevæbnede personer fra det sydlige Filippinerne har i nogle uger befundet sig i en landsby i nærheden af Lahad Datu på østkysten af Sabah. Malaysiske sikkerhedsstyrker har omringet landsbyen og forhandlet om betingelserne for deres overgivelse. Der har i begyndelsen af marts været skudvekslinger med flere omkomne uden at situationen er endeligt afsluttet. Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser i området på østkysten af Sabah fra Lahad Datu over Kunak og Semporna ned til Tawau samt øerne umiddelbart herudfor. Rejsende anbefales at følge råd og instruktioner fra lokalt politi og andre myndigheder på stedet og at følge de lokale medier.

  Det tilrådes generelt, at danske rejsende holder sig løbende orienteret om situationen i landet og i regionen.

  #3545521
  Anonym MissAdventure

  Det var så lidt 🙂

  Mht. Uncle Chang… så skal du bare skrive og rykke for svar, hvis de ikke mailer tilbage ret hurtigt…. de modtager flere hundrede mails om dagen… så det kan godt være nødvendigt at rykke for svar…

  Jeg mener, at Sandakan Backpackers havde mange forskellige udflugter…. og det, de ikke reklamerede med, kunne de sagtens arrangere alligevel. Vi var godt tilfreds med dem.

  Ja, der er lækkert på Perhentians…. men dykningen er dog intet sammenlignet med Mabul og Sipadan 🙂

  Hvis du har flere spørgsmål siger du bare til, så skal jeg forsøge at hjælpe.

  Rigtig god tur.

  MVH MissAdventure

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account