Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3547134
  Anonym anja-1992

  Hej alle,
  Jeg skal til borneo med en veninde i juli måned. Vi er afsted i 23 dage, hvilket ikke er så lang tid ift mine tidligere rejser. Derfor vil jeg gerne udnytte tiden godt. Borneo har altid været min drømmerejse og nu skal jeg endeæig afsted. Jeg er rigtig bange for at blive skuffet hvis jeg ikke kommer de rigtige steder hen.
  Vi rejser med rygsæk. Jeg er vant til det og ved godt at det fede er ikke at planlægge og lade tingene komme som de kommer. Men det er altid rart at vide hvad der er godt og hvad man skal holde sig fra. Min veninde har aldrig rejst med rygsæk før. Derfor vil jeg gerne høre om I har gode råd til hvor man kan tage hen? Hvilke oplevelser har været de bedste? Og hvad er dyrt/billigt? Alle råd og erfaringer modtages.
  Jeg rejser helst i områder der ikke er for turistede, da jeg gerne vil opleve kulturen og det lokale. Jeg vil også rigtig gerne opleve naturen og dyrene.
  Lige nu overvejer vi:
  – Sandakan/sepilok
  – Kinabatangan floden
  – Semporna og øerne (Hvilke øer er gode?)
  – Gunung Mulu (Er der nogen der har erfaring med hvordan man kommer dig til og hvordan det hele fungerer?)
  – Mt Kinabalu (Vi ved ikke om det er for dyrt? Men jeg vil rigtig gerne der op da min far friede til min mor på toppen da hun var højgravid med mig)

  Jeg håber at I vil hjælpe mig. Det ville virkelig gøre mig glad 😀

  #3547136
  Anonym Hovgaard

  Hej 🙂

  Jeg rejste rundt i Sabah omkring 4 uger i 2010. Jeg kan ikke helt huske med priserne.. Men om det er dyrt eller billigt er også lidt svært at svare på ift. folks forskellige rejsebudget. Jeg boede i dorm rooms, spiste billigt og brugte offentlig transport, men sparede ikke på oplevelserne.

  Tingene som I overvejer at se er rigtig turistet, desværre! Men derfor er det stadig oplevelsen værd. Min bedste oplevelse derfra var Danum Valley, hvor jeg valgte det dyre ophold.
  I Sandakan skal tage til “Labuk Bay Proboscis monkey sanctuary”, hvilket jeg bestemt synes var en oplevelse.. Man kan tage en bus dertil fra Sandakan – også betaler man bare indgang.
  Er I til dykning skal I tage til Semporna.

  I forhold til Mulu fandt jeg en billig flybillet – og desværre ikke huske hvorfra 🙁 Men kan huske den var billigt i forhold til anden transport dertil. Man kan bo i parken, hvilket jeg gjorde, men billigst er at bo på hostle lige udenfor parken. Parken har optegnet, hvilket ruter man må gå alene – og ellers kan man betale for en guide.

  #3547137
  Anonym Tine

  Borneo er lidt dyrt ift nogle andre steder i asien, men billigt ift andre steder i asien, det hele er jo relativt 🙂 Jeg har rejst rundt på Borneo i ’11 og mener at jeg gav mellem 40-60 kr for en seng i et dorm og ca 150-170 kr for at bo på Mabul (vist den eneste ø man kan bo på udenfor Semporna). Jeg ville holde mig til Sabah, hvis jeg kun havde tre uger, der er nemlig masser at lave i Sabah. Jeg vil anbefale Semporna og øerne derovre hvis I skal dykke, men ellers skulle der også være nogle smukke øer med god dykning udenfor Kota Kinabalu, så kunne I jo spare lidt transport 🙂 (Sipadan ligger ved Semporna og øerne derude, men regn nok med at 4 dyk ved sipadan koster 1200-1500 kr).

  Kinabatangan er fed! Jeg var med Uncle Tan’s jungletur, det var superfedt (og primitivt, men der var da toiletter), guiderne er virkelig dygtige og deres ture var virkelig gode! Aftentrek i junglen, morgen-, eftermiddag- og aftenture i båd og hygge i “baren” om aftenen, det var virkelig noget af det bedste jeg prøvede på Borneo. Mener at jeg gav omkring 800 kr for 3d/2n…

  Mt Kinabalu koster vist omkring 1500 kr og noget af det jeg lidt fortrød at jeg ikke gjorde….har virkelig hørt godt om det!

  Det er noget af en tur at komme til Mulu – først skal I til Miri og dernæst med fly, bud + båd for at komme til Mulu. Jeg valgte selv Mulu fra da jeg var afsted, da det er ret dyrt…

  Jeg ville droppe Sepilok, det er virkelig turistet! Vil forslå at I tager på en jungletur og hvis I ikke ser en orangutan, så tage til Sepilok 🙂 Jeg var selv ved Semenggoh med en lille, som er mindre turistet (det ligger ved Kuching), men tog hurtigt derfra da alle turisterne ødelagde oplevelsen en smule. Vi var så heldige at se en mor og hendes unge uden for skoven, så vi fem kunne heldigvis nyde deres selskab uden andre end et par ansatte

  #3547138
  Anonym Hovgaard

  Kom lige i tanke om.. Jeg fløj fra Kota Kinabalu til Mula (mellemlanding i Mira).. og parkens indgang ligger max 10 min i bil fra lufthavnen. Men ja, jeg ville også blive i Sabah, når I ikke har længere tid.

  Kinabatangan floden synes jeg slet ikke levede op til tures rygte – og jeg var ellers af sted med samme selskab som Tine. Men ja, sådan er vi så forskellige 🙂 Derfor det også altid svært at anbefale ting, da man oplever dem forskelligt.

  #3547142
  Anonym Anja

  Tusind tak for svarene 🙂
  Hvordan er det med turister på Mabul?
  Kan man tage til andre øer på dagsture?
  Vi overvejer nu at tage til Kota belud og tage ud på pulau mantanani plus kudat og pulau banggi. Er det noget I ved noget om?
  Hvad er priserne for kinabatangan? skal man booke på forhånd? eller kan man sagtens få noget når man ankommer.

  #3547144
  Anonym Tine

  Ja, alt er forskelligt, der kan have været mange faktorer som har gjort at Hovgaard ikke havde en lige så god tur som forventet, sådan er det nogen gange…Vi var få og havde en rigtig hyggelig tur, men I skal ikke forvente en tæt regnskov, da der ikke er meget tilbage af den primære skov (ufældet, oprindelig skov) og man kommer forbi palmemarker, men jeg havde stadig en god tur!

  Mabul er en ø som består af en lille, fattig lokal landsby og så ellers resorts, men man har meget af stranden for sig selv, da de fleste er ude og dykke i løbet af dagen. Jeg blev rigtig glad for øen, da jeg også var rundt i landsbyen, de er så søde! Kender ikke lige de andre steder som du nævner….

  Tror ikke at I behøver at booke på forhånd, der er en del firmaer og de fleste har mange sengepladser, tror at prisen ligger omkring de 800 kr for en 3d/2n tur hos de fleste firmaer

  #3547173
  Anonym Miss Adventure

  Jeg har været på Borneo to gange i juli måned – for hhv. 3 og 4 år siden.

  Har besteget Mount Kinabalu….. prisen er pænt pebret… men det var en super fed oplevelse… kan bestemt anbefales!!!

  Sepilok – tja…. levede ikke op til forventningerne…. og vil jeg nok ikke anbefale…

  Turttle Island levede heleler ikke op til forventningerne – og det var ikke pengene værd.

  Har været på Mabul begge gange… og dykningen er super!!! Hvis I vil dykke ved Sipadan, skal I booke i god tid….
  Har også haft mange rigtigt gode dyk ved Mabul og Kapalai…. og de er væsentligt billigere.

  Vi havde en rigtig god oplevelse ved Kinabatangan… vi boede et lille sted (Sukau Homestay) hos Maria og hendes familie… de kunne kun have 4 gæster ad gangen… og det var en super fed oplevelse… hvor man virkelig blev en del af familien i de dage, hvor man var der…. vi bookede gennem Sandakan Backpackers (faktisk de fleste ting, vi lavede – og de var i hvert fald dengang væsentligt billigere end de andre tilbud, vi fik – og de er til at forhandle med, når man booker flere ting)

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account