This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3529753
  Anonym Anonym

  Hej
  Min kæretse og tager afsted som backpacker for første gang i marts/april 2010 og har brug for nogle råd og vejledning.

  Hvordan er vejret i marts/april i Borneo, Malaysia, Nordthailand?

  Flyet hjem, skal man booke det hjemmefra eller først når man er dernede og er på vej hjem ?

  Vi har hver omkring 30.000 kr. er det nok til alt, både fly, hoteller, mad og shoppe i 5 eller6 uger ?

  Er der noget i Nordthailland man bare skal se?

  Kan det ikke bedst svare sig at booke turer når vi ankommer, i stedet for at købe dem hjemmefra? I Borneo vil vi gerne bestige Mount Kinabalu og på en rigtig god trekking tur i junglen samt se Orangutanger. Nogle gode forslag ?

  Efter Borneo regner vi med at tage til Singapore, derefter til Tioman videre til Kuala Lumpur og videre til Perhentian. Andre forslag ?

  Toget Fra Malaysia og op gennem Thailand hvad koster det og hvor lang tid tager det ca. ?

  Håber der er nogle der kan hjælpe os lidt på vej.

  #3529771
  Anonym Anonym

  Hej

  Pengene skal nok række. Ellers skal i shoppe-amok og gå i byen ustandseligt.. Vejret skal nok være fint.

  Hvis i vil være sikre på at se orangutanger er i nok nødt til tage i Sepilok. Turen til Sepilok kan kombineres med en tur i junglen langs kinabatangan floden. Uncle Tan’s er rigtigt hyggeligt, men primitivt.

  Tioman er også rigtigt lækkert. I kan gå på tværs af øen, hvilket er en flot tur.

  Perhentians kender jeg ikke. Men tjek at der ikke er lukket. Det er der vist i en periode hvert år.

  Jeg tog bussen fra KL til Krabi så jeg kender ikke til toget. Men bussen er et bøvl. Man skal gå over grænsen og de fleste skal skifte bus i Hat Yai i Sydthailand.

  Lad vær at booke ture hjemmefra. Det kan slet ikke betale sig. Men når i vil bestige Mt Kinabalu skal i nok bestille overnatning på bjerget et par dage i forvejen..

  God tur
  MI

  #3529811
  Anonym Carsten

  Hej. I kan tjekke togtiderne på http://www.seat61.com/Malaysia.htm#Train%20times

  Har selv kun taget bussen fra Bangkok til Singapore med nogle stop undervejs, busserne synes jeg faktisk var ret gode og man kommer tæt på de lokale undervejs.

  Hvis I overvejer jungleture i Nordthailand, kan jeg anbefale Pai, der kan i finde rene jungleture hvor i ikke ser turister undervejs og bor hos lokale stammefolk.

  Når I skal se Orangutanger kan man kombinere det med Næseaberne ved Sepilok, de er sjove at se på og de kan virkelig springe mellem træerne, husk at være der til fodring, næseaberne bor udelukkende på Borneo, og er virkelig et besøg værd.

  Har i tid kan jeg også anbefale Cameron Highlands i Malaysia, der er en fantastisk natur og nogle fede treks.

  Tager man bussen kan man arbejde sig op til Bangkok ret smertefrit. Tager i bussen så bestil altid billetten på busstationerne, da der er mange rejsebureauer der tager overpris

  #3529820
  Anonym Anonym

  Hej!

  Håber jeg kan hjælpe jer med et par af jeres spørgsmål.

  Jeg er netop vendt hjem fra 6 måneder som backpacker og var bl.a. 1,5 måned i Malaysia. Vejret er rigtig godt på Borneo og i resten af Malaysia i marts/april måned, da det ikke er i regntiden, men heller ikke den varmeste periode. Jeg var i Malaysia og Sabah delen af Borneo i maj/juni og dette skulle være starten på den varme periode, men Thailand føles meget fugtigere og varmere.

  Jeg tror godt I kan få pengene til at slå til. Jeg brugte ca. 100.000 kr. alt inklusiv på et halvt år, og det var med lande som Australien og New Zealand. Mad er billigt ca. 20 RM (30 kr.) for et godt stykke kød med drikkevarer på restaurant, og ca. 15 kr. for et måltid på Mc D eller lign. Et værelse vil typisk koste 50-100 RM(75-150 kr.).

  I kan sagtens bestille turene i Malaysia, men f.eks. Mount Kinabalu som jeg selv besteg, er en god ide at booke i god tid, da der er begrænset plads. Hvis I vil se orangutanger kan I tage i Sepilok(turer starter fra Sandakan), men der er ingen garanti for at se dem, da de lever vildt og kun kommer for at blive fodret. Vi så f.eks. kun to. Kan i stedet anbefale Orangutang Island. I kan tage en bus fra Kuala Lumpur til Taiping (ca. 40 kr.), og fra busstationen en taxa til Laketown ressort/Bukit Merah tjek http://www.orangutanisland.org.my.

  #3529821
  Anonym Anonym

  Kan også anbefale jer at tage på en tur til Selingan Island (Turtle Island), hvor man bor i fine værelser og har hele dagen til at slappe af, indtil man om aftenen ser de store havskildpadder lægge æg, og senere sætter man små unger ud i havet.
  Sukau Rainforest lodge er også et sted, der er et besøg værd. I bor lige ned til Kinabatangan floden, sejler flere gange dagligt op ad floderne og ser aber, slanger, krokodiller, fugle og hvis I er heldige elefanter. Man bor og spiser godt.
  Hvis I vil bestille nogle turer hjemmefra, kan jeg anbefale Grace Tours. Dansk bureau der bruger et firma i Malaysia der hedder Borneo Eco Tours, som er dygtige, og så donerer de noget af deres overskud til miljø og lokale projekter.

  Har selv været på Tioman Island og øen er ret beskidt og fyldt med katte som de indfødte elsker, da de ikke må holde hunde pga. deres religion. Vandet er dog lækkert, hvis I vil bade, snorkle eller dykke. Jeg vil dog hellere anbefale jer at tage til Long Beach på Perhentian Kecil (small Island), der er langt mere lækkert med helt hvidt sand. Der sker også meget mere og er langt flere unge. I kan bestille busser til Kuala Besut (busserne kører ikke helt til Kuala Besut, men stopper lidt derfra. Taxa det sidste stykke koster ikke meget). Husk dog at bestille busbilletter i Kuala Lumpur i god tid.

  #3529822
  Anonym Anonym

  Husk også ikke at planlægge for meget ekstra tid i byerne på Borneo, da de fleste er meget små og kedelige som f.eks. Sandankan, Tawau og Semporna. Hvis I dykker er Semporna et besøg værd, for her kan I komme ud at dykke ved Sipadan, Kapalai og Mabul. Det er et ar de bedste steder i verden at dykke og så selv masser af hajer, skildpadder og store stimer af barracudaer. Sipadan Kapalai Resort er super lækkert.

  Hvis I mangler et godt sted at overnatte i Singapore, kan jeg anbefale The Hive Backpackers. Overnatning i Singapore er dyrt, men The Hive er overkommeligt, og så er der gratis internet og morgenmad. Det ligger tæt på metroen som gør det nemt at komme rundt til alt hvad der er værd at se i Singapore.

  Håber det kunne hjælpe jer lidt.

  #3530362
  Anonym Mathilde

  At bestige Mt. kinabalu er en super god idé, men det er også rigtig hårdt!
  Jeg var der i januar 09 med min kæreste. På turen ned tog vi en ekstra tur “via feratta” som er rappelling/klatring – agtigt. Detvar super fedt. http://www.mountaintorq.com/
  Hvis I vil snorkle er der nogle fine øer ud for Kota kinabalu som man kan nå med ½ time i båd.
  Orangutanger er i Sepilok ved Sandakan. Vi så mange der.
  Kinabatangan, som de andre skriver om er også et godt sted. vi så vilde orangutaner masser af næse aber og en flok vilde elefanter. Vi var også på en nat vandre tur i junglen.
  Vi ville også rigtig gerne have været på en længere vandre tur i junglen, men mistede lidt lysten af alle de iler der er der, men hvis man kan være lige glad med dem, er det sikkert fint.
  Byerne på borneo er IKKE noget at bruge tid på!

  Rigtig god rejse

  #3535760
  Anonym Anne

  Hej!

  Min kæreste og jeg skal også afsted til Borneo her i slutningen af januar. Vi vil gerne bestige Mt. Kinabalu. Nogle gode råd? Og hvor booker man i forvejen overnatning etc.? Vi har afsat en uge til Borneo (vi tager herfra videre til Fillipinerne), burde det være nok, når vi også gerne vil til Sandakan og Sepilok?

  MVH Anne

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account