Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3539621
   Cilotte

  Hey Chris! Tusind tak for super info. Lige et spørgsmål ang. Pemba….har nemlig overvejet meget at tage dertil i stedet for Zanzibar, da for meget turisme ikke lige er mig.
  Har læst at de er muslimer på Pemba og så er mit spørgsmål!!! Begynder de at gale i højttalerne meget tidligt om morgen eller er de droppet på Pemba. Har lige været på Lombok og her blev vi vækket hver morgen kl. 5, når de kaldte til bøn!! Og det magter jeg ikke en gang til, når jeg er på ferie 🙂

  #3539613
   chris Præstegaard

  Hej !

  Her kommer lidt nye input om Zanzibar/Pemba og lidt tips for dem som kommer til Zanzibar for at lære at dykke.

  Pemba har i en del år stået tilbage fra Zanzibar..både hvad angår dykning og hoteller og det skal siges at der stadig er en verden til forskel mellem de to Øer….Men..Der er nu åbnet nogle nye hoteller og dykker centre på Pemba.

  Det er nu muligt at bo og dykke på Pemba uden at blive helt ruineret og jeg kan kun anbefale dem som vil prøve noget nyt og anderledes at tage til Pemba.

  Når det kommer til dykning vil jeg dog kun anbefale dykkere med nogen erfaring at tage derop…Det er ikke stedet at tage dykkercertifikat på grund af stærk strøm og dybt vand.

  For den erfarne dykker som måske allerede har været på Zanzibar er Pemba bestemt stedet…Dykningen er fantastisk og med de store dybter og strøm er der mulighed for at se arter som man sjældent ser på Zanzibar.

  De fleste dyk er drift dives hvor man flyder langs koral revet som forsvinder lodret ned i det dybe blå.

  Pemba er grøn og frodig og minder lidt om Østen så det er en kontrast til Zanzibar….Turismen er stadig meget begrænset og glem alt om fest og natteliv…Her kommer man for menneskene, naturen og for at dase i en hængekøje med en god bog.

  Lidt om dykkerkurser på Zanzibar….Jeg bor selv og har tidligere arbejdet som Instruktør på Zanzibar gennem en del år…og har fulgt udviklingen der…både den gode og den dårlige.

  Diving is buisness !!!…..Det skal man forholde sig til når man kommer til Zanzibar som så mange andre steder i verden..Så et par gode tips til dem som kommer og skal lærer at dykke !!

  På Zanzibar får man ..for det meste..det man betaler for !…Det vil sige at hvis man vil have et “billigt” dykkerkursus..Så får man heller ikke det bedste eller sikreste..Husk det.

  Book aldrig et dykkerkursus som er..meget billigt…og book aldrig kursus, dykning eller andre aktiviteter gennem “Beach Boys” på stranden…..Jeg har set det gå galt alt for mange gange !!!…..Jeg vil ikke nævne et bestemt dykkercenter som det bedste eller dårligste..tingene kan hurtigt ændre sig på Zanzibar.

  Snak med andre rejsende og gå lidt rundt til de forskellige dykkercentre..og dan så din egen mening..og hvis nogen tilbyder dig dykkerkursus til under 400$…ville jeg nok gå min vej.!!!!…igen du får hvad du betaler for.

  Inden du beslutter dig og betaler for noget dykkerkursus…Sørg for at du har fået alle de informationer som du vil have..og at du har mødt og snakket med den instruktør som skal undervise dig.

  Du skal have mindst 4 dage til din rådighed for at tage et ordentlig open water….Jeg ved at mange steder gør de det på 3 dage..Men…der kan blive en dag med dårlig vejr..eller måske skal man lige bruge en sidste dag før man føler sig helt fortrolig med denne nye og vidunderlige verden !!!

  Held og lykke !!!…..Skulle nogen bruge et par tips eller har nogle spørgsmål er i velkommen til at skrive til mig

  Chris

  #3539649
   chris Præstegaard

  Hej !

  Ja…Måske du bliver nødt til at finde et..ikke muslimsk land !!!….Nej…jeg ved godt hvad du mener og specielt på Zanzibar/Stonetown må man ryste lidt på hovedet af ..volumen på deres Mosker…Det kan da værer specielt i et par dage men hvis man skal vækkes på den måde gennem hele ens ferie…ja så !!

  De gange ..og de steder hvor jeg har boet på Pemba har dette ikke været et problem…Måske deres højtalere er mindre !!!!!…Så jeg ville ikke lade dette skræmme mig væk fra en ferie på Pemba..Der er en meget speciel Ø og jeg er sikker på at i ikke vill fortryde…Held og lykke

  Chris

  #3539720
   Cilotte

  Great…det prøver vi 🙂

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account