This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3539569
  Anonym Tine

  Det er rigtigt at Scuba Junkie er de største. Jeg tog dem fordi jeg havde fået dem anbefalet, men er sikker på at de andre er lige så gode.

  Scuba Junkie var ret små da antallet af tilladelser blev udlevet, derfor er de også en af de operatører der har færrest tilladelser pr dag. Derfor er det nok lettere at få en tilladelse hos en anden operatør 🙂

  Nogen gange skal man dog lige vente et par dage før man kan komme afsted, men det burde ikke være noget problem 🙂

  #3539571
  Anonym MissAdventure

  Hej Søren

  Du havde sendt en mail i min indbakke… svarer lige her, så andre evt. også kan få glæde af svaret:

  * Jeg har dykket ved Sipan både i år og sidste år (begge gange i juli)
  * 2010: Billabong Scaba Junkie…. en operatør, man kun skal anbefale sine værste fjender… selve dykkene var fantastiske… men personalet var elendigt..især lederen af stedet… og der var virkelig dårlig stemning… og alt for lidt mad i forhold til antal gæster…og så overbookede de også værelserne 🙁
  * 2011: Uncle Chang… super sted… god stemning… søde instruktører..og rigeligt med mad… kan helt sikkert anbefales… du kan tjekke priserne på deres hjemmeside eller deres facebook 🙂

  Man kan enten tage bus fra Sandakan eller Kota Kinabalu til Semporna eller man kan flyve til Tawau og så tage taxa fra Tawau til Semporna.

  Alt efter hvad tid I ankommer til Semporna, kan det være nødvendigt med en overnatning i Semporna, inden I tager til Mabul… i så fald kan jeg anbefale jer at overnatte På Seafest Hotell… godt billigt sted… og så tager det 3 min. at gå ned til Uncle Changs kontor / havnen, hvor der er afgang til Mabul…

  Du spørger, hvad jeg ville bruge 20 dage på…. tja… jeg ville nok bruge i hvert fald en uge på Mabul/Sipadan….men ELSKER også at dykke… dykning på Mabul/Kapalei er noget billigere… men jeg har haft nogle vildt gode dyk der… du skal i hvert fald prøve Kapalei House Reef… der har jeg haft to super gode dyk 🙂
  Hvis du gerne vil tage dit AOW… så ville jeg tage det hos Uncle Chang… og så gemme die dyk ved Sipadan til sidst på ugen… desto mere erfaring du har, desto mere vil du få ud af Sipadan… jeg har dykket 12 dyk ved Sipadan… på 3 af dykkene havde vi et par nyuddannede OW’ere med… og de ødelagde det altså ret meget for os andre, fordi de slet ikke havde styr på noget… og til tider er der en del strøm.

  Derudover ville jeg bestige Kinabalu, som du skriver, at I allerede skal… hårdt.. men en vildt fed oplevelse.. vi bookede gennem Sandakan backpackers… det var det billigste, vi kunne finde…og har intet at udsætte på dem… alt var godt og en rigtig fin guide!

  Desuden må I ikke gå glip af Kinabatangan River… vi var der 3 dage/2 nætter.. og jeg havde gerne taget en dag mere.. men tiden var ikke til det….vi boede hos Maria på Sukau Homestay… super dejlig familie… vi bookede det gennem Sandakan Backpackers.. og vi fik en tur med til Sepilok på vejen…
  Sepilok er ok… hvis man ikke har alt for høje forventninger..og kan det kobles med en anden tur, hvor man er i nærheden, så ville jeg da gøre det… men jeg ville ikke tage helt fra Kota Kinabalu bare for at komme til Sepilok… så bliver man nok godt og grundigt skuffet i hvert fald.

  Turtle Island er i mine øjne spild af penge…men kan jo ikke sige, om I vil synes det samme.. både min kæreste og jeg var dog skuffede i forhold til det beløb, man betaler…

  Hvis jeg havde haft mere tid havde Survivor Island + dykning ved øerne ud for Kota kinabalu også været på mit program… der er mange gode udflugter – både en dagstur og to-tre dages ture fra Kota Kinabalu…

  Sandakan Backpackers kan arrangere alt og var de billigste turudbydere, vi kunne finde…

  God tur… jeg er kun “lidt” misundelig .-)

  MVH MissAdventure…

  paa forhaand tak

  Soeren

  #3539566
  Anonym Sorenjensen84

  Hej kloge mennesker..

  Da jeg ankommer til Sandakan Borneo om nogle dage er det min store droem at dykke paa Sipidan Wall, jeg har skrevet til et par udbydere som jeg fandt via LP, kun en enkelt kan love adgang dertil. Prisen er ikke saa gal endaa, omkring 1000 kr. for 3 dyk. MEN det er ikke bare saadan ligetil, for man skal foerst dykke paa en anden location for de kan vurdere end evner. og det kommer saa udover.

  Er der nogle herinde der har erfaring med dykning paa Sipadan? saa vidt jeg kan forstaa er det bedst at have base i Semporna eller Mabul, kan man nemt kommer fra Sandakan og dertil? eller er man noedt til at flyve??

  Hvilken udbyder brugte i evt. og var i tilfredse??

  Og hvad med Sandakan? er det en by hvor der er noget at se? eller boer man rejse til andre steder efter en enkelt dag der??

  haaber virkelrig der er nogle der kan give lidt ekstra info end det jeg allerede har..

  Paa forhaand tak
  Soeren

  #3539567
  Anonym Tine

  Jeg var på Borneo tidligere i år. Sipadan er et af verdens bedste dykkersteder og kan klart anbefales! (det var fantastisk på trods af dårligt sigt, var der i regnsæsonen). Er du “kun” open water? for så skal de rigtig nok vurdere dig, da forholdene ved Sipadan kan være svære med KRAFTIG strøm osv.

  Prøv at snakke med nogle af operatørene, måske kan du få en god deal. Jeg fik fx et dyk til kun 100 kr inkl udstyr ved Mabul, da jeg både tog til Sipadan og tog mit AOW hos samme operatør.

  Du kan nemt tage bussen fra Sandakan til Semporna, derfra skal du med en båd til Mabul, hvorfra I tidligt om morgen sejler til Sipadan (det kan ikke gøres direkte fra Semporna)

  Jeg dykkede med Scuba Junkies og var godt tilfreds. De har dog ikke særlig mange tilladelser til Sipadan pr dag, så hvis du ikke allerede har booket, så skal du nok prøve en anden udbyder 🙂

  Var ikke i Sandakan, men tog på en jungletur derfra, meget anbefalingsværdigt!
  Bare skriv hvis du har flere spørgsmål

  #3539568
  Anonym Daizz

  Hej

  Jeg var på Borneo i starten af januar. Min kæreste og jeg dykker ikke, men vi brugte et par dage på at snorkle omkring Mabul. Vi havde egentlig ikke planlagt at tage til Sipadan pga. vi havde hørt, at det var svært at få tilladelser med kort frist. Da vi kom tilbage til Semporna, ville vi tilbage på Mabul. Vi gik ind til Uncle Chang, som spurgte om ikke vi ville ud til Sipadan samme dag billigt, og det var herre fedt, også selvom vi “kun” snorklede. Vi skulle bare lige sige, at vi hed noget andet (Navnene på dem som havde meldt afbud).

  Der var flere på vores tur, som var med på lige så kort varsel som os, så det kan altså betale sig, at gå rundt og spørge operatørerne om morgenen. Personligt synes jeg bedre om Uncle Chang end Scuba Junkie som vist nok er den største operatør, men det er smag og behag. Der findes mange andre udbydere i Semporna.

  Det er rigtigt, som ovenstående siger, det er nemt at tage bussen fra Sandakan til Semporna. Du skal formentlig skifte bus i Lahad Datu, som virkelig er et hul i jorden, men buschaufførerne er virkelig hjælpsomme.

  #3539580
  Anonym Soeren

  Tak for alle de hurtige svar, nu har jeg da noget at gaa videre med.

  Tiden er lidt et issue, da min kaereste ikke dykker, og ikke kan lokkes til at proeve, derfor vil det nok ikke vare saa fedt for hende at “vente” i mange dage indtil jeg kan komme derud.

  Saa planen er nok at bruge hoejest 4 dage i Mabul. Men paa den tid kan jeg sagtens naa at faa AOW , ja jeg er desvaerre kun OWD, jeg har 18 dyk indtil vidre, saa foeler selv jeg har godt styre paa det, det har bare ikke lige passet ind i planen a jeg har kunne tage det AOW, men det begynder at begaense mig lidt at jeg ikke har det kan jeg godt se.

  Tak for inspiration

  Soeren

  #3539584
  Anonym Tine

  med 18 dyk, kan det faktisk være at de vil lade dig dykke på Sipadan. Hvis du har været på dyk med svære forhold før, så kan det måske godt lade sig gøre uden at tage AOW eller et ekstra dyk. Det kommer dog an på hvor du har dykket, forholdene og hvor lang tid siden 🙂

  #3539585
  Anonym Soeren

  Lige en enkelt ting mere !! Nu er jeg efterhaanden lidt i vildrede, for ved soegning rundt paa nettet er der mange der advarer mod Scuba Junkie, baade over deres udstyr og service, men ogsaa deres accomadation.. Saa uncle chang virker som det eneste rigtige valg, hvis det ikke var for en enkelt ting:

  ROTTER, fruen er skraekslagen for dem, og i diverse fora paa nettet skriver folk at de naermest er allevegne hos Uncle Chang, er der nogle der kan be eller afkraefte dette?? for ellers er jeg da helt i vildrede, saa skal det maaske vaere dem her http://www.sipadan.com?? Hjaelp?

  #3539586
  Anonym Daizz

  Som sagt er det virkelig smag og behag hvilken operatør man bedst kan lide. Jeg så ikke nogen rotter hverken ved mine 2 dage hos Scuba Junkie eller mine 3 dage hos Uncle Chang. Til gengæld har de pænt mange katte hos Uncle Chang 🙂 Skal ikke kunne afvise, at det er for at holde rotter væk.

  Hvis du sammenligner Scuba Junkie med Uncle Chang, så har Scuba Junkie nok de pæneste overnatningsmuligheder, men til gengæld var deres service knap så god. Jeg synes meget bedre om servicen hos Uncle Chang. Hørte dog også, at de bedste instruktører skifter mellem operatørerne ret ofte, så man kan jo være uheldig.

  #3539589
  Anonym MissAdventure

  Jeg boede hos Uncle Chang… og så ikke en eneste rotte… det er ikke Uncle Tan (Kinabatangan river), du har læst om??? Hos Uncle Tan er der nemlig rotter!!!
  Hos Uncle Chang fik dog at vide, at vi ikke måtte have mad/slik/chips osv. liggende fremme på værelserne, da det tiltrak rotter…men jeg så som sagt ingen…og boede der i 4 dage… hørte heller ikke om rotter hos andre gæster.. – men husk det med ikke at have mad fremme på værelserne…der var dog kakerlakker… men ja, det er der jo altså de fleste primitive steder i Asien…

  Du kan sagtens få adgang til Sipadan med 18 dyk,, jeg var ude med nogle, der havde taget deres AOW i samme uge og kun havde 6 dyk… pyha et mareridt for os andre..

  I bund og grund synes jeg slet ikke man er erfaren nok til Sipadan med 18 dyk.. men når man nu er i området er det jo en fed oplevelse…jeg var heller ikke selv erfaren nok det første år, jeg var der…selv om jeg havde både OW og AOW… så på den måde var dykkene endnu bedre, da jeg var der i år 🙂
  Uncle Chang får i hvert fald mine anbefalinger.

  #3539598
  Anonym Cilotte

  Vi har også boet og dykket hos Uncle Chang og så heller ingen rotter. Efter 6 dyk ved Mabul og Kapalei havde jeg mit 12 dyk på Sipadan som OWD’er. Så det kan lade sige gøre, men prøvede også strømdyk ved Mabul inden!! Du må simpelthen ikke gå glip af Sipadan, når du er i nærheden!!

  Rigtig god tur….

  #3539604
  Anonym Karin

  Vi var på sipidan sidste år – har OW med omkring 20-30 dyk – Dykkede med Scuba Junkie og til fuld tilfredshed. Ja vi havde også først dyk omkrik mabul, men var faktisk glade for det – gode dyk – da vi kun dykker en gang om året er første dyk som regel lidt uroligt, skal lige finde os tilrette med elementet og udstyret og det ville have været ærgeligt at bruge et dyk på fantastiske sipidan på det.
  På mabul boede vi ikke ved scuba junkie – der var ikke plads – men et sted på den anden side af øen, meget simpelt. Var på besøg ved scuba junkie så fint ud.
  Vi tof forresten bus fra sandakan til semprona. fint nok.

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account