Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 3 måneder siden af agnellaoral.
-
ForfatterIndlæg
-
21. marts 2026 kl. 9:59 #3728626
Mən fabrikdə işləyirəm. Bakıdan kənarda, böyük bir istehsalat zavodunda aparatçıyam. İşim növbəlidir. Həftənin üç günü gecə növbəsində çalışıram. Saat ondan səhər altıya kimi. Maşınlar işləyir, konveyer dönür, mən də onları izləyirəm. Gecənin bir vaxtında iş azalır, maşınlar sakitləşir. O vaxtlarda nə edəcəyimi bilmirəm. Həmkarlarım çay içir, söhbət edir, mən isə oturub boş-boş baxıram. Səs-küy azalanda darıxmaq başlayır.
Keçən ay belə bir gecə idi. Saat gecənin üçü idi, maşınlar sakit işləyirdi. Həmkarlarım çay otağında idi. Mən də növbə nöqtəsində oturmuşdum. Telefonumu götürüb internetə girdim. Xəbərlərə baxdım, sonra sosial şəbəkələri karışdırdım. Bir qrupda insanların bir şeydən danışdığını gördüm. Çox maraqlı yazırdılar. Kimsə yazmışdı ki, çarxlar dönür, bəxtini sına. Mənim işim də çarxlarla bağlıdır – fabrikdə də çarxlar dönür. Marağımı çəkdi. Orada “mostbet slots” ifadəsini gördüm. Düşündüm, bəlkə sınayım? Vaxtım çox idi, edəcək işim yox idi.
Həmin gecə qeydiyyatdan keçdim. Proses sadə idi, bir neçə dəqiqə çəkdi. Sonra o oyunları axtarmağa başladım. Tapdım. Çarxlar dönürdü, rənglər, işıqlar, səslər. Fabrikdəki maşınlara bənzəyirdi, amma daha maraqlı idi. Həmin gecə oynamadım. Sadəcə baxdım, öyrəndim. Fabrikdə işləyən kimi mən əvvəl maşının qaydasını öyrənməyə öyrəşmişəm. Hansı düymə nə işdir, hansı işıq nə deməkdir – hamısını bilmək lazımdır. Burada da eyni. Qaydaları oxudum, oyunlara baxdım. Anladım ki, hər oyunun öz qaydası var, öz məntiqi var.
Həmin həftə hər gecə növbəsində bir az vaxt ayırıb öyrəndim. Artıq qaydaları başa düşmüşdüm. Hansı slotlar daha çox qazanc gətirir, hansılar daha çox vaxt aparır – hamısını yazdım. Fabrikdəki kimi – hər maşının öz xüsusiyyəti var. Birini tanıyırsansa, işin də asan olur.
Bir həftə sonra qərar verdim ki, sınamaq vaxtıdır. Kiçik bir məbləğlə başladım. Oynadım. Çarxlar döndü, işıqlar yandı. Qazandım. Təəccübləndim. Yenə oynadım. Bu dəfə uduzdum. Üzülmədim. Fabrikdə də belədir – bəzən maşın dayanır, bəzən işləyir. Fərqi yoxdur. Önəmli olan dayanmamaqdır. Üçüncü dəfə oynadım. Yenə qazandım. Ürəyim döyünməyə başladı. O an fabrikdəki o səs-küyü unutdum. Tək o çarxlar, o işıqlar var idi.
Həmin gecə evə gələndə yata bilmədim. Oturub düşündüm. Mən illərdir fabrikdə işləyirəm, hər gecə eyni çarxlar, eyni səslər. Heç vaxt düşünməmişdim ki, çarxlar başqa cür də dönə bilər. İndi isə görmüşdüm. Eyni çarxlar, amma fərqli hiss.
Həftələr keçdi. Artıq bu iş mənim üçün adi bir vərdişə çevrildi. Hər gecə növbəsində, maşınlar sakit olanda, telefonumu açıb mostbet slots oynayıram. Bəzən qazanıram, bəzən uduzuram. Amma bir qayda qoymuşam: gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Nə çox, nə az. Fabrikdə də belədir – maşını çox yükləsən, dayanar. Az yükləsən, iş durğun olar. Hər şeyin ölçüsü var.
Ən böyük qazancım üçüncü həftədə oldu. Həmin gecə fabrikdə çox iş var idi. Gün ərzində maşınlardan biri xarab olmuşdu, təmir etmişdik. Axşam növbəyə başladıq. Hər şey yaxşı işləyirdi. Gecənin bir vaxtında iş azaldı. Həmkarlarım çay içməyə getdi. Mən oturdum, telefonumu açdım. Mostbet slots daxil oldum. Uzun müddət baxdım, bir oyun seçdim. Kiçik başladım, qazandım. Bir az artırdım, yenə qazandım. Ürəyim döyünürdü. Üçüncü dəfə daha da artırdım. Çarxlar dönməyə başladı. Fabrikdəki kimi – o ritm, o sürət. Nəfəsim tutuldu. Sonra çarxlar dayandı. Gördüyüm rəqəmə inana bilmədim. O gecə bir aylıq fabrik maaşımı qazanmışdım.
O an fabrikdəki o səs-küy, o yorğunluq, o gecələr – hamısı unuduldu. Oturub uzun müddət düşündüm. Bu, sadəcə şans deyildi. Bu, həftələrlə öyrəndiklərimin, qaydalarıma əməl etməyimin nəticəsi idi. Fabrikdə də belədir – maşını tanıyırsansa, qaydaları bilirsənsə, iş də yaxşı gedər.
Ertəsi gün növbə bitəndə evə getdim. Arvadım gördü ki, əhvalım çox yaxşıdır. Soruşdu “nə olub, işdə yaxşı şey oldu?” Mən gülümsədim, “bəli, yaxşı şey oldu” dedim. O başa düşmədi, amma sevindiyimi gördü. O gün uşaqlarla parka getdik, gəzdik, əyləndik. O qazandığım pulun bir hissəsini onlara xərclədim. Çox sevindilər.
O gündən sonra qaydalarıma daha çox əməl etməyə başladım. Gündə müəyyən vaxt, müəyyən məbləğ. Qazansam da, uduzsam da, o həddi aşmıram. Fabrikdə də belədir – həddini bilməsən, maşın dayanar. Burada da eyni.
Bu gün də gecə növbəsindəyəm. Maşınlar işləyir, konveyer dönür. Saat gecənin üçü olacaq. Həmkarlarım çay içməyə gedəcək, mən də oturub bir az oynayacam. Qazansam da, uduzsam da, fərqi yoxdur. Çünki ən böyük qazancımı artıq qazanmışam. O qazanc isə pul deyil. O qazanc – gözləməyi, sakit qalmağı, həddini bilməyi öyrənməkdir. Fabrikdə də, evdə də, burada da. Hər şeyin bir qaydası var. Mən o qaydaları öyrəndim. Və indi hər dəfə mostbet slots oynayanda o ilk gecəni xatırlayıram. Gecə növbəsi idi, darıxırdım, heç nə etmirdim. İndi isə darıxmıram. Çünki bir şey tapmışam. Kiçik bir şey, amma həyatımda dəyişiklik etmişdi. O çarxlar fabrikdəki çarxlara bənzəyir, amma fərqlidir. Fabrikdəki çarxlar mənə çörək verir, buradakı çarxlar isə mənə rahatlıq verir. Hər ikisi də vacibdir. Hər ikisi də mənim həyatımın bir hissəsidir. Və mən hər ikisini də qaydalarına uyğun istifadə etməyi öyrəndim. İndi hər gecə növbəsində, maşınlar sakit olanda, çarxlar dönəndə, o ilk gecəni xatırlayıram. O gecə mənə öyrətdi ki, bəzən ən sadə şeylər ən böyük dəyişikliklərə səbəb olur. Sadəcə açıq olmaq, baxmaq, öyrənmək lazımdır. Mən baxdım, öyrəndim, tapdım. Və indi davam edirəm. Həm fabrikdə, həm də burada. Çarxlar dönür, həyat davam edir.
-
ForfatterIndlæg
Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.