Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3545989
  Anonym admin

  Vi er på Backpacker Planet ved at samle alle de gode råd, som vi kan, om at spare penge til og på rejsen.

  Det skal gerne blive til en lille e-bog.

  Som vores brugere er i vores bedste ressource:

  * Hvordan har I sparet op til jeres rejse?
  * Hvordan sparede i penge undervejs?
  * Har I nogle helt specielle sparetips?

  Skriv dem her i tråden og skriv jeres navn nedenunder. Hvis vi bruger jeres tips nævner vi jer naturligvis i e-bogen.

  På forhånd tak.

  Kenneth Karl Nielsen
  Stifter, Backpacker Planet

  #3545996
  Anonym MissAdventure

  Jeg har et ekstra job ved siden af mit fuldtidsjob – 2 gange 12 timer om måneden (hver anden søndag) på et hotel. De penge rækker til 6 ugers dykkerferie i Asien hver sommer.

  Desuden sætter jeg oftest min A-skat-trækprocent 1-2% op…og når jeg får pengene tilbage i skat, går de til rejseopsparingskontoen.

  På selve rejserne sparer jeg hovedsageligt på omkostninger til mad…. spiser gerne på madmarkeder, så madboder osv. Fantastisk mad til næsten ingen penge.
  Derudover bruger jeg backpackerplanet og andre sider til at få en god idé om, hvad man bør betale for udflugter, taxa osv…. hvis ikke man er fræk og ved nogenlunde hvilken pris, man bør betale, kommer man nemt til at betale overpris…

  Har ikke mulighed for at rejse længere end 6 uger ad gangen, så har prioriteret, at jeg vil bo ordentligt, når jeg er af sted.
  Men overnatninger er bestemt et nemt sted at spare, hvis man ikke er for “kræsen”.
  Jeg booker dog altid hoteller hjemmefra – oftest på booking.com… er tilmeldt deres mail-system, hvor man får adgang til ekstra gode tilbud, og det har jeg benyttet mig af mange gange.
  Har oftest fået hotellet en del billigere end hotellets listepris.

  Transport kan man også spare mange penge på… fx bus, båd eller tog i stedet for taxa/fly.
  Hvad, jeg vælger, afhænger af den tid, jeg har til rådighed. Har ofte en del indenrigs-flyvninger for at nå en del på relativt korte tid, jeg har til rådighed…. men flere steder er der gode muligheder for bus/båd/tog, og det benytter jeg gerne.

  Planlægger oftest mine rejser i meget god tid…og holder godt øje med flypriserne. Bruger for det meste skyscanner.
  Mine indenrigsflyvninger er oftest med Airasia, hvor man kan få nogle rigtigt gode tilbud, hvis man booker i god tid, eller når de kører kampagner.

  #3545990
   Fighter88

  Har selv en fast overførsel om måneden..
  så er der tider hvor jeg tjener mere og ikke bruger nogle penge da jeg arbejder i søværnet, hvis vi er væk nogle måneder bliver der ikke rigtig brugt nogle penge da der ikke lige er en butik 😉 så der bliver der sparet endnu mere op til rejse..

  Tænk en ekstra gang over byturene med drengene, der bliver hurtigt brugt 1000+ på sådan en aften, og hvis det sker et par gange om måneden eller bare 1 gang om måneden er det rigtig mange penge på 1 år..

  #3545993
  Anonym admin

  Fighter88 – Tak for de gode råd. Kom gerne med flere

  #3545994
  Anonym SirDunno

  Jeg spare først op når jeg har fået planlagt et hul i kalender der tillader at være væk længere tid.

  Når der er en motivation til at tjene flere penge er det lettere og sjovere at arbejde og man har dermed lyst til at tage flere vagter.
  Og så er man ekstra villig til at skære ned på byture, tøj og tænke over hvad man køber.

  Når jeg er ude går jeg ofte efter oplevelser man kan opleve uden at betale en bondegård eller som helst er gratis.

  Couchsurfing er en super mulighed for at spare penge på overnatningen – i stedet investere man sin tid og lære nye mennekser og kulture at kende. Det er mennesker med mange spændende historier. Hjælper dem med et eller andet. Husk en gave som tak.

  Wwoofing er en anden måde at bo på. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men det står da på listen over ting der skal prøves i nærmeste fremtid.

  #3545998
  Anonym Claus

  Undgå at købe tog eller busbiletter af agenter eller rejsebureauer. Gå direkte til kilden, altså til tog/busstationen. Det er billigere, og du ved, hvad du køber. Ikke noget med at blive overrasket over en anden bus, som bureauet lige har fikset frem.

  Brug markederne, gør som de lokale og søg derhen, hvor de køber varer. Ofte er det også muligt at købe færdiglavet mad.

  Skal du på en eller anden tur, så brug lidt tid på at shoppe rundt, og find ud af, hvad de forskellige udbyder. Måske får du vand med det ene sted, men det andet er frokost ikke inkluderet. Pres bureauerne i den samlede pris.

  Undgå at rejse i højsæson, det er let at presse hostels uden for sæsonen.

  Undersøg flypriser contra buspriser. I Brasilien er det tit lige dyrt, men du sparer tid og dermed forplejning undervejs. Der er flere lavprisselskaber i Brasilien voegol.com.br, aerosul.com

  Er det nødvendigt at drikke sig i hegnet hver aften?

  Undersøg hvor meget forsikring du behøver. Gosafe dækker dit basale behov, men indbo dækker også bagage i udlandet.

  Når du hæver penge tænk på, at det koster jo også lidt, 30,- er måske ikke meget, men 10 x 30 er jo 300. Hæv så vidt muligt altid max.

  Undersøg på hostels om det er muligt at få lift med nogen, som kører selv. Det er meget brugt i Afrika.

  Når du skal købe flybillet, så prøv med forskellige datoer. Og også på forskelligt tidspunkt. Der kan nemt være stor forskel.

  Lej en cykel, det er billigt, gratis motion, og du får et godt grin sammen med de lokale

  mvh
  Claus

  #3546010
  Anonym Dennis

  Hej.

  Nu skal man huske at tænke på at hver person har sin ide om hvad der er få eller mange penge. Folk tjener forskelligt og bruger forskellige beløb på de samme ting, uden at nogen af den nødvendigvis synes det er dyrt eller billigt.

  Jeg har en “To Visit” liste, over steder jeg gerne vil opleve, den opdateres jævnligt, og den er lang tilmed.
  Derudfra planlægger jeg 3-6 måneder ud i fremtiden hvilket sted jeg gerne vil til næste gang. Så søger jeg eller løs om stedet, finder masser af info med gode beskrivelser og video. Jeg laver mig en liste over de ting jeg gerne vil, og herfra checker jeg priser.
  Nå jeg endelig har et overblik over hvad jeg gerne vil, skal jeg beslutte om det er pengene værd. Til sidst ved jeg nogenlunde hvad det koster mig, og opsparingen til det har foregået siden sidste ferie. Der er som sagt forskelligt hvad folk har af udgifter, hvor tit de rejser og hvor hurtigt de så kan spare op. Men det er lige så vigtigt at spare så man kan de ting man gerne vil, og så er det ellers ens egen valg om man synes pengene er godt spenderet.

  At spare op til ferien, kan jo ikke gøres mere simpelt end kun at bruge penge på de højst nødvendige ting, alt afhængig af hvad man har af midler.

  At spare på selve ferien, vil jeg da gerne gå lidt i den modsatte grøft og sige, at når jeg rejser, vil jeg gerne nyde og ikke spare mig selv og de penge jeg gerne vil bruge på ferien. Er der en lækker bøf kontra nuddel suppe på dåse, vil jeg gerne bruge de ekstra 75 kr på at få det jeg gerne vil have.

  Det hele kommer an på ens midler.

  De steder jeg så gerne vil spare, og ved ikke at bruge penge på transport med undtagelse af fly når man skal videre eller langtursbusser. Er jeg i en by, så er det benene jeg bruger, det giver også større muligheder for at komme steder du aldrig ville have kommet hvis du sidder i en bus som stopper specielle steder. Når man går rundt, ser man mere, og drejer mere af i sidegaderne.

  Og i samme moment finder man også billige madsteder, eller åbne gade køkkener hvor de lokale spiser.

  Men jeg vil da stadig råde folk til at spare op til det de gerne vil, så de ikke snyder sig for ting som koster lidt meget, men som er pengene værd.

  mvh
  Dennis

  #3546011
  Anonym admin

  Tak for de mange gode tips. Jeg håber der kommer endnu flere.

  Mange venlige hilsner

  Kenneth Karl Nielsen
  Stifter, Backpacker Planet

  #3546014
  Anonym lauridsen_lars@hotmail.com

  hej.
  Alle kan rejse .Alle mine back packer år har jeg bode hjemme hos min gamle mor,det var godt for mig og godt for hende jeg spare hurtig op til en ny rejse og min mor have masser af selskab,Det var en super deal jeg betalt for alt mad til os begge to og meget lidt husleje masser penge at spare hvis man kan lave en aftale med ens foraeldre om at bo hjemme mens man spare op,da min gamle mor gik borte köbte jeg et kolonihave hus til 20000 kr husleje for et år er 2200 super billige Adresse hos min söster masser af penge at spare,ingen bil kun cykle,jeg har vaeret meget heldig at kunne komme tilbage til mit arbejde som smed og svejser vaere gang samme sted og arbejde alle de timer jeg vil.Min erfaring med back packer er arbejde i norge masse af penge at tjene eller sommer jobs i DK,Nu kommer det vigtig, hvis du har sparet 50000 tusind op og du ville rejse et år ja så er det mulig,nepal og indien slutter du af med bade ferie i Thailand,ville du rejse i Australien og new zealand, i 3 månder er prisen 50000 kr med fly forsikring, du bestemer selv, drop by ture skal du score er det dating billiger,men husk forelsker du dig kommer du ingen steder,den ser jeg mange gange hos de unge på mit arbejde,drop og gå i byen det er meget sjover at feste ude i den store verden med alle de andre back packer,lars

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account