This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3545926
  Anonym Amalie Barfod

  Hej ! 🙂

  Jeg skal rejse ned gennem Sydøst Asien fra. 1 sep – 28 feb.
  Skal til Laos, Burma, Vietnam, Malasya, Borneo og Indonesien.
  Jeg vil høre om der er nogen der har erfaringer eller kender til noget alternativt malaria forebyggende medicin?

  Har ikke lyst til at tage Malerone osv.

  Kh Amalie 🙂

  #3545931
  Anonym Amalie Barfod

  Okay tak for svar 🙂

  Så du ville ikke anbefale at tage Malerone, Vipradoks etc. forebyggende?

  Hvor kan man købe DEET myggespray andre steder end Sverige? Har du evt. en hjemmeside jeg ka købe det online på?

  Kh Amalie

  #3545932
  Anonym Anonym

  Det kan jo netop være med malariapiller, at man behandler malaria. Selvfølgelig ikke hvis personen har taget netop det præparat som forebyggende behandling.
  Selvfølgelig forebygger malariapillerne ikke 100% og jeg vil heller ikke hverken opfordre eller tale folk fra, at benytte malariapiller. Men der er stor grobund for misforståelser, så jeg vil opfordre dig til at kontakte folk med speciale i området. Dermed ikke sagt, at det ikke er nyttigt og spørge andre rejsende til råds, men der bør være en faglig ekspertise bag.

  #3545929
  Anonym Claus

  Du kan købe Deet myggemiddel, som har en god virkning mod myg og dermed malaria. Sørg for ved solnedgang at have lange bukser på, brug myggenet osv.

  Malariapiller helbreder på ingen måde, men de kan være febernedsættende. Dengue feber, som nogle steder er et større problem, kan man ikke tage medicin imod. Det er bare for at fortælle, at du ikke kan gardere dig 100 % mod tropesygdomme. Men tager du nogle forholdsregler, kan risikoen minimeres betydeligt.

  mvh
  Claus

  #3545933
  Anonym Claus

  Nu er dette site, et sted, hvor ALLE kan komme med kommentarer til et emne, som har noget med at rejse at gøre. Det er altså ikke nødvendigt at have taget en lang uddannelse i tropesygdomme for at kunne udtale sig om f.eks. malariapiller.

  Malariapiller helbreder på ingen måde, har du først fået malaria, sker det for mange, at de får tilbagefald. Men at tro, at det giver 100 % dækning, er altså at skyde gråspurve med kanoner. Men de k a n virke forebyggende og dermed sikre, at du ikke får sygdommen.

  Folk må rejse på hver deres måde, men du bør tænke dig om, hvornår du skal tage pillerne. Skal du stege på en strand er der jo ingen grund til at tage piller.

  Så skal man tage pillerne en uge før, man rejser ind i et område osv, men jeg vil bare opfordre dig til, at undersøge sagen grundigt. Spørge de lokale omkring forekomsten af malaria, spørge andre rejsende, om de hart hørt, om der er malariatilfælde eller ikke.

  Ens egen praktiserende læge er som regel lige så blank, som du selv er, men du kan jo ringe til Statens Seruminstitut.

  Deet myggespray kan du købe i Østen. Her kan du også købe malariapiller til billigere penge end her i DK.

  Det er din egen suveræne afgørelse, hvad du gør. Jeg vil hverken fraråde eller opfordre dig til at tage tropepiller. Jeg har dog mødt turister i Bangkok, som tog malariapiller, fordi det havde lægen sagt, at det skulle de gøre.

  Vær kritisk over for alt, også over for autoriteter.

  mvh
  Claus

  #3545937
  Anonym Anonym

  Hej igen.

  Tak for alle jeres råd!
  Jeg finder ud af det dernede, når jeg hører hvad de lokale etc. også siger!

  Kh Amalie

  #3545954
  Anonym Anonym

  Hej Amalie.
  Jeg vil ikke råde dig til at undlade malariepillerne men vil gerne komme med et råd angående B-vitamin. Menneske med lavere forekomst af B-vitamin i blodet bliver hyppigere stukket end folk med højt indhold af B-vitamin. Jeg tog selv B-vitamin i en periode på nogle måneder inden samt under en rejse til Vietnam, det kan jo være tilfældigt, det ved jeg ikke, men jeg havde langt færre stik end dem jeg rejste med. Og jeg plejer ellers at få mange stik !
  God rejse

  #3545959
  Anonym Amalie Barfod

  Hej Ulrik og andre 🙂

  Tak for info !

  Jeg tager vibradox (doxycyklin) + B vitaminer 🙂

  Så klarer jeg den nok! 🙂

  Tak, igen.

  Kh Amalie ! 🙂

  #3545956
  Anonym Anonym

  Hej Amalie – og andre, der måtte være interesseret i emnet:

  Personligt har jeg rejst meget i troperne, primært Indien, og tog altid Klorokinfosfat, da dette var aktuelt, og senere hen Ercoquin, da den type medicin var aktuel, og har ikke haft bivirkninger heraf. Vil dog helst ikke, som du, tage Malarone og andre tilsvarende medikamenter, hvis dette overhovedet kan undgås. Har dog altid, i samråd med en tropesygdoms specialist, en pakke Malarone med på rejsen, til selv-behandling, hvis alt går galt.

  Men, her kommer så en lille dramatisk historie:
  Opholdt mig en gang i en ashram i Sydindien i flere uger. Mødte der en amerikansk læge (vesterlandsk uddannet) som var fuldkommen afvisende overfor brugen af traditionel forebyggende medicin imod malaria. Han brugte udelukkende homeopatisk medicin selv som forebyggelse. Mødte ham så igen ca. 1½ md. senere, et andet sted i Sydindien, hvor der var en del vesterlændinge forsamlet. Denne gang var “selvsikkerheden” noget reduceret – for ikke at sige fraværende. Han kom vaklende ud fra en anden ashrams hovedindgang, og hen til os forsamlede vesterlændinge, fuldkommen afkræftet og totalt askegrå i ansigtet, og spurgte, om der var nogle af os, der eventuelt havde en bestemt medicintype (husker ikke navnet på denne) som kunne helbrede ham for den barske udgave af malaria, falciparum? Det var der så ikke! Til alt held fandt han denne medicin andetsteds i pågældende by, hvor vi var. Havde han ikke fundet denne medicin, havde han formentlig ikke overlevet.

  Jeg siger IKKE dette som en “- Øv-bøv, hva’ sagde jeg…” bemærkning, men blot som en lille advarsel. Man skal nok udvise en anelse forsigtighed, hvad angår anvendelsen af alternativ anti-malaria medicin, selvom dette er fristende at gøre. Har selv været fristet af det. Specielt i visse miljøer findes der en del “frelste” helsekost-fanatikere (jeg er selv vegetar og bruger fortrinsvis helsekost – og er tilhænger af noget sådant) som kan være meget svære at argumentere med om disse emner. Det var denne læge – indtil han selv oplevede et malaria angreb! Han havde da, som han kom vaklende der, totalt afkræftet, intet andet alternativ end at blive helbredt med vesterlandsk medicin. Situationen for ham var blevet temmelig kritisk.

  Men det er klart, at almindelig beskyttelse, såsom myggenet, myggebalsam, myggelys/røgelse, elektrisk anti-myg apparat (fås både her i DK og i troperne) samt en god portion sund fornuft, kan bringe en helskindet igennem en sådan tur i ”fjendeland”!

  Men, konkret, til dit spørgsmål: Jeg ved ikke, om der findes alternativ anti-malaria medicin, der virker, så man kan føle sig sikker?

  Så, hvorfor ikke sige: Better safe – than sorry!

  God tur – Enjoy!

  Ulrik.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account