This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3545237
  Anonym Malaysia_13

  Hej alle

  Vi er nogle piger som skal 4 uger til Malaysia og Borneo i sommerferien og skal i den forbindelse have adskillige vaccinationer. Men vi er i tvivl om hvorvidt vi skal tage malariaprofylakse.
  Der findes vidt og bredt om det på internettet, og ssi.dk (som lægerne læser efter) siger vi skal tage malariapiller, men hvis man fx. ser på rejsedoktor.dk skal man ikke.
  Jeg har det lidt sådan at jeg kan da godt bruge 400 kr for at få en snak med sygp./min læge om anbefalinger, men jeg ved at de vil anbefale profylakse for en sikkerhedsskyld.
  Men vi vil ikke fylde os med unødig medicin, og specielt ikke når der er så mange bivirkninger ved det som muligt.

  Vi skal som sagt afsted i 4 uger, hvor vi de første 10 dage er på Borneo.

  Hvad er jeres erfaringer? – nogle som har rejst i Malaysia/Borneo for nylig.

  #3545242
  Anonym Stine

  Det afhænger meget af, hvilke områder I skal rejse i. Så vidt jeg ved, er malariaprofylakse anbefalet på Borneo – især hvis I skal lidt længere ind i “junglen”, som jeg kunne forestille mig.
  Jeg rejste selv i Malaysia for 2,5 år siden, og der var det ikke nødvendigt for os at tage noget mod malaria.

  Hvis jeg var dig, ville jeg tage efter SSI’s anbefalinger – kig evt. efter hvilke landområder, I regner med at besøge.
  Jeg forstår godt, at I helst vil undgå det, da der kan være mange bivirkninger ved de forskellige lægemidler. Men samtidig er det ikke værd at løbe en risiko ved ikke at gøre det.

  #3545243
  Anonym Anonym

  Nej okay, ssi siger at hele Malaysia og Borneo har malaria, så det lige meget hvor man skal hen.

  #3545240
  Anonym Anonym

  Jamen, hvis I har det sådan, at I mener Malaria profylakse er unødvendigt og giver flere bivirkninger end fordele, under de forhold, I skal rejse, så lader I da bare vær.

  Personligt ville jeg nok følge opfordringen fra SSI; det er trods alt dem, som er specialister i tropesygdomme og rejsemedicin.

  #3545241
  Anonym Anonym

  Tak for svaret:)
  Vi mener ikke det unødvendigt, men vil blot veje det op mod risikoen for smitte som så vidt jeg har kunne læse ikke er så stor hvis man beskytter sig aften og nat.
  Selvom vi tager profylakse er den ikke 100%. Men vil blot høre folks erfaringer, for for godt 5 år siden skulle man ikke tage profylakse i Malaysia, men meget må være sket siden.

  #3545272
  Anonym lauridsen_lars@hotmail.com

  Hej piger.
  igen og igen må jeg sige at den myg der smitter flest i östen er dengue feber,tjek den ud.
  Da i skal rejse på boreneo og jungle skal i tjekke med de lokale om de har problemer med malaria,da de lokale holder meget öje med malaria,da de også bliver syge hvis de bliver smitte og husk malaria medicin er det rene gift og selvöm man spiser midicen og bliver smitte med den dumme myg for man mange gange malarie,da medcien kun holder den i ro,så folk kan gå i uger med malarie uden at vide at man er smitte,ville tro det er bedre og blive smitte og så få den kur man skal have,for at blive raske igen og man bliver hurtig rask igen med den rigtig kur har jeg höret fra andre back packer,rejset med en tysk laege i brasilien for tilbage og han sage til mig at den bedste malaria medcien er doxycyklin som er et gamle medicin, i kan jo tale med jers laege og tag en kur med hvis uheldt er ude så har i medicen med og kan tag den til i kommer til en laege,jeg har altid haft en kur med, men i de mange år jeg har rejset har jeg aldrig haft brug for den,skulle jeg rejse i Afrika ville jeg spise medicen da man har den döelig form og menre ikke den findes i östen,lars

  #3545274
  Anonym Anonym

  Tusind tak for svaret

  Du skriver mange af de tanker jeg også går med, og de argumenter der skulle være mod at tage det.

  Vi er opmærksomme på dengue – men der er intet medicin man kan tage mod dette, blot beskytte os med net og balsam.

  #3545275
  Anonym lauridsen_lars@hotmail.com

  Hej.
  Har brugt mange år på at back packe rundt i verden, har mödet få der har haft malaria,men flere med dengue,Hvis der et område med malaria er de lokale meget opmaerksom på det og ville göre alt for at slippe af med den dumme myg,så mit råd snak med de lokale om det.Snak med laegen om doxi og en kur hvis uheldt er ude,Husk myg er meget aktiv mellem 05 til 07 om morgen og det samme om aften,mygge net super godt,Balsam skal i köbe den rigtig, den med en masse D i ,husk ingen parfyme, mygge lys,masser af lokal mad med hvid lög og chilli,husk ingen panik når i bliver stukken for det bliver man altid,god rejse piger.

  #3545304
  Anonym Tine

  Malaria er ikke noget at spøge med. Der går min 3 dage fra at du er blevet stukket af en malariamyg til at parasitten når dit blod, men det er først efter at den har levet og formeret sig i dit blod (efter nogle dage), at du kan mærke effekten af parasitten. Derfor er det vigtigt, at tage malariamedicin i malariaområder, da det kan være for sent at behandle, hvis den har nået at sprede sig til mange af vores røde blodlegemer.

  Der findes 4 slags malariaparasitter, så derfor har man flere forskellige slags malariamedicin, som kan benyttes alt efter hvilken slags malariaparasit der lever de pågældende steder. Derfor er det også vigtigt, at sætte sig ind i hvilken slags malariamedicin, som man har brug for. Men der er også nogle, som er mindre giftige end andre, så det er også værd at overveje 🙂

  Dog skal det lige siges, at jeg var på Borneo i ’11 og troede, at jeg havde fået malaria (på trods af at jeg tog medicin). Her fik jeg at vide af en lokal læge, at der kun havde været et udbrud af malaria på Borneo og det var 40 år siden….

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account