This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3535079
  Anonym Christian 2010

  Hej Alle…..

  Min kæreste og jeg har nu taget beslutningen på at tage 40 dage til Asien (Vietnam,Borneo & Malaysia) Vi ville høre nogle af jer erfarene om hvad der er et must see disse tre steder. Vi skal rejse midt December til slut Januar nogle folk har bildt os ind at nogle af de smukkeste øre på Malaysia er lukket i den periode er det sandt????? Hvordan er vejret ellers i denne periode?

  Håber nogle kan hjælpe os.

  God rejse til alle jer der skal afsted.

  #3535081
  Anonym DanielJohansen

  Hej Christian,

  Det kommer helt an på hvor i vil rejse i Malaysia. Det er helt rigtigt, at mange resorts lukker ned i regnsæsonen, som på østkysten er fra november til midten af februar. Du kan som hovedregel godt komme til øerne (Tioman, Perhentian, Redang osv.), men det er ikke anbefalelsesværdigt. Tilgengæld er vejret fantastisk på vestkysten på samme tidspunkt, hvor Langkawi og Pinang er de mest besøgte øer. Både øerne på øst- og vestkysten af den malaysiske halvø er meget let tilgængelige fra Kuala Lumpur. Busstationen ligger i Chow Kit området af byen, omkring 10 minutters gang fra monorail stationen, og koster typisk højst 70-80 kr. til den pågældende kystby. Busserne er, ligesom infrastrukturen i Malaysia, af meget høj kvalitet.

  På Borneo regner det sådan lidt on and off hele året, selvom regnsæsonen sådan officielt ligger fra Oktober til Februar. Det er nu ikke noget i skal ligge så meget i.

  Hvad der er must see’s afhænger vel nok af øjnene der ser..altså om i er til aktiv ferie eller smukke sandstrande:) Jeg mener det er meget oplagt at dykke når nu I alligevel kommer forbi de kanter. En af de bedste og lettest tilgængelige steder i området (og i verden) er Sipadan, en lille ø kun en time fra nordøst Borneo’s kyst. Det kræver ikke et Open Water-certifikat eller tilsvarende, og så er du home free. Der er mere eller mindre garanti for havskildpadder og hajer i massevis. Gør det! Gør det!

  Udover det er der masser af muligheder for, at komme ud og trekke. Som hovedregel er den malaysiske halvø lidt billigere end malaysisk Borneo, hvorfor jeg vil tro, at Taman Negara regnskoven på den malaysiske halvø er den billigste mulighed, hvis i vil dette. Et par dage i regnskoven inkl. ALT kan gøres for omkring 140 ringgit (RM). Rigtig mange bestiger desuden Mt Kinabalu, sydøstasiens højeste bjerg. Det tager ligeledes et par dage, men koster nok nærmere 500-600 RM. I højsæsonen skal det bookes noget tid i forvejen og selvom det ikke er højsæson på tidspunktet er det da værd, at overveje om det er en nødvendighed. I Gunung Mulu National PArk kan I se kæmpe grotter, regnskov, bjerge og hvad der ellers hører sig til. Mht. orangutanger er der et par forskellige muligheder. Sepilok Rehabilitation Centre er lettest tilgængeligt, men virkelig ikke meget andet end et zoo og vil på ingen måde anbefale det. Prøv i stedet, at grave ned i Danum Valley der ligger meget tæt på de andre ting jeg har nævnt på Borneo, og alternativt Kuching, som ganske vidst ligger på vestlige del af Borneo. Hmm.. Hvad ellers? Hvis i er i Kuala Lumpur eller andre steder på den Malaysiske halvø er det selvfølgelig virkelig let, at komme til Singapore og se det. Singapore tager ikke meget mere end et par dage at udforske. Det tager omkring 5 timer fra Kuala Lumpur og koster under 100 kr, men landet og byen selv er selvfølgelig væsentligt dyrere end Malaysia..

  Det er lige umiddelbart hvad jeg kan komme på.. men skriv hvis du har nogle spørgsmål som jeg måske kan svare på og ellers så må i ha’ en fantastisk tur!:)

  #3535084
  Anonym christian

  Vi har bare fået at vide, af østkysten var flottere samt at strandene var smukkere med hvidt sand og klart vand osv. Men er strandene også lækre på vestkysten og hvis vi nu kunne rejse på et andet tidspunkt, hvad ville du så vælge? østkysten eller vestkysten?

  #3535085
  Anonym DanielJohansen

  Det er skønt over det hele.. men kommer selvfølgelig an på forventninger. Jeg har kun været på østkysten, fordi jeg ligesom dig læste mig frem til, at det var det bedste sted.

  Jeg er LIGE kommet hjem fra Perhentian øerne, som består af Besar og Kecil. Besar og Kecil betyder henholdsvis stor og lille. Den store ø har en række mindre resorts og det er primært her familierejsende holder til. Kecil er ikke så lille som forventet, men der er meget lidt på den. Øen består primært af to “store” (Tag stor med et gran salt) strande, long beach og coral bay, forbundet af en lille sti. Der kun 8-9 forskellige steder at bo på øen, der alle er forholdsvis små. Elektriciteten leveres af generatorer, hvorfor der kun er el nogle timer hen på aftenen. Strandene på begge øer er fantastiske og øerne er meget frodige med palmer overalt. Der er fantastisk snorkling ved at svømme ud fra stranden og virkelig billig scuba diving, omend det er middelmådigt for Asien.. Alt i alt FANTASTISK, og vil klart anbefale det.

  Jeg faldt i snak med ejeren af Bintang View, et lille hostel på Long Beach. Hun er en irsk kvinde der har giftet sig og emigreret til Malaysia hvor hun har været de sidste mange år. Hun fortalte, at i monsun sæsonen lukker alle stederne ned og øen er mere eller mindre forladt. De små både der normalt transporterer backpackere og mindre dagligvarer til øen, slet ikke kan sejle i den voldsomme søgang, hvorfor der kun er større fiskerbåde der sejler til og fra øen i den periode. Det bedste tidspunkt, at rejse dertil er den danske sommer.

  Har du overvejet at besøge den Thailandske vestkyst? Her er sæsonen perfekt i forhold til hvornår I vil afsted. Det virker måske lidt overrendt i forhold til, men her finder du Phuket, Phi Phi øerne (The Beach) og Similan øerne. Similan øerne har ligesom Sipadan noget af verdens allerbedste dykning..

  #3535088
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  Højdepunkter på malaysisk Borneo:
  – Sipadan (hvis i dykker)
  – Danum Valley
  – Sepilok/Semonggoh (foretrækker selv Semonggoh)
  – Mulu National Park
  – Mount Kinabalu
  – Bako National Park
  – Kinabatangan floden

  Har ikke selv rejst så meget i Malaysia, men har hørt fra andre, at nogle af naturoplevelserne på fastlandsmalaysia ikke er så imponerende hvis man allerede har været på Borneo. Her tænker jeg primært på Tamran Negara. Kan ikke selv bekræfte, da jeg ikke selv har været i Tamran Negara.

  Der er flere ting i KL der er et besøg værd. Bl.a. er der verdens største walk-in fuglepark, Petronas Towers og Tårnet (Kan ikke huske hvad det hedder).

  Mht. dykningen ved jeg ikke om jeg er enig i, at OW er nok. På Sipadan er der kun vægdyk. Dvs. du skal have styr på din BCD når du dykker her. Den ene af dagene dykkede jeg med nogen som kun lige havde fået deres certifikat og de havde slet ikke styr på noget som helst. Selvom guiden bad os om at ligge på 18 meter, farede de ned på 30 meter. Der kan også være strøm nogle steder. Derfor vil jeg nok anbefale at I har Advanced og gerne nogle friske dyk under vesten, så I har ‘rutinen’. Ellers er jeg helt enig. Sipadan er et ABSOLUT MUST hvis I overvejer at dykke. Der er ingen af øerne på fastlandet der kan måle sig med dykningen ved Sipadan, selvom dykningen også her er udemærket. Bedste alternativ deromkring er Similan i Thailand som også er rigtigt godt, stadig nok marginalt ‘dårligere’ end Sipadan, hvis man kan tillade sig at bruge den beskrivelse om Similan.

  Semonggoh er Sepilok bare knap så turistet, noget billigere og med meget bedre muligheder for at se Orangutanger. Det ligger lidt udenfor Kuching.

  Højdepunkter i Vietnam
  – Sapa (trekking eller motorcykeltur i nordvietnam)
  – Halong Bay
  – Hoi an
  – Mekong Deltaet

  #3535089
  Anonym Karin

  Hvis i besøger sandakan / sipilok så tag også en tur til lebuk bay probiscus sanctuary. Vi var en del mere imponeret over det besøg end over sipilok – dele er taxa med et andet par og gav ikke ret meget.
  Sipidan er fantastisk, men ja man skal måske have lidt erfaring som dykker selvom de da tager folk med der lige har fået deres licens. Man kan da også komme på snorkle tur der ud – ved ikke hvordan der er med trængsel i december / januar – vi var der i marts og der var det nødvendigt at booke dyk hjemmefra, der kommer kun ca 120 personer ud på sipidan pr. dag.
  Hørte fra andre at Mulu skulle være fantastisk, vi nåede det ikke.

  #3535090
  Anonym DanielJohansen

  Der er da i øvrigt også Batu Caves lidt 10 minutter udenfor KL:)

  Jeg er altså uenig med udtalelserne omkring Sipadan. Jeg kan godt se fordele i at have AOW, men hvis tiden og lysten ikke er der til både at tage OW og AOW mener jeg ikke det er en absolut nødvendighed. I mine øjne handler det ikke om du har den ene eller den anden titel, det handler om hvorvidt du er tryg ved dit dyk, og først og fremmest sund fornuft og ansvarlighed overfor dig selv og dine medmennesker. Fortæl i diveshoppen hvad du har af erfaring inden du booker, og fortæl det samme til din divemaster inden dykket. AOW gjorde ikke mig en bedre dykker, det gjorde rescue måske, men det der har gjort mig en bedre dykker er frem for alt erfaring. Jeg har konsulteret et par andre fora, hvor der er bred enighed om det. Personligt havde jeg tre OW dykkere med uden de mindste problemer.. når du først kommer igang vil du sikkert ha AOW alligevel:)

  Det er bestemt ikke for at starte en diskussion, men jeg synes at Sipadan er fantastisk – ligesom jer kan jeg næsten læse – og synes det ville være virkelig ærgeligt hvis Christian og hans kæreste skulle gå glip af denne oplevelse hvis tiden ikke er der til mere end OW:)

  #3535097
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  @Daniel
  Fair nok, nu ruller diskussionen så alligevel 😉

  Selvfølgelig gør AOW dig ikke nødvendigvis til en bedre dykker. Man bliver primært en dygtig dykker med erfaring. Så er det klart at der er nogen der er hurtigere til at fange hvordan man klarer sig under vandet, end andre, samt hurtigere får styr på deres bouyancy. Hvis man tager et AOW lige efter sit OW har man i sagens natur dobbelt så meget erfaring som udelukkende med et OW. Derudover har du prøvet at dykke dybt og er på den måde blevet bevidst om at du tænker og handler langsommere hvis du er på 30 meters dybde.

  De fleste dykkeroperatører tager dog alle med, uanset erfaringsniveau, da de først og fremmest er interesseret i at tjene penge. Nogle gange kunne jeg personligt godt ønske at de måske var lidt mere kritiske end tilfældet er.

  Når alt dette er sagt, så vil de fleste formentlig sagtens kunne klare sig med OW på Sipadan på den ene eller den anden måde. Alt andet lige, må det dog være meget betryggende at vide at man har styr på sin egen opdrift når man ikke kan se bunden og at man iøvrigt føler sig tryg i vandet hvis der pludselig kommer meget strøm.

  #3535099
  Anonym Anonym

  Hehe Perry:)

  Tror mere eller mindre vi er enige. Synes mere at stærke strømme er et problem end opdriftskontrol, i og med du “bare” kan holde dig på samme dybde eller på mindre dybde end din divemaster.

  Min tanke var, at hvis jeg stod i Christians situation og muligvis aldrig har dykket, så ville jeg have mine bekymringer omkring Sipadan efter et par indlæg der nævner sværhedsgraden..og ville helst ikke skræmme ham og hans kæreste væk fra det.

  Når alt dette er sagt er jeg helt enige i, at der rigtig mange steder mangler kritisk sans og professionalisme fra centrenes side.. Jeg dykkede i Komodo National Park for en måned siden og det var lige ved fuldmåne, hvor strømmen selv sagt var rigtig stærk. Der var en uerfaren pige der rigtig hurtigt var ved at drive rigtig langt væk og endte med at måtte hooke mig selv fast til en sten med et reb og krog jeg havde bundet til BCDen indtil gruppen var samlet. Hun var ikke engang min buddy.. På den måde kan man også undre sig over, hvorfor man altid vælger at OW og OW skal buddy up, mens divemaster og divemaster skal buddy up..

  #3535100
  Anonym DanielJohansen

  Hehe Perry:)

  Tror mere eller mindre vi er enige. Synes mere at stærke strømme er et problem end opdriftskontrol, i og med du “bare” kan holde dig på samme dybde eller på mindre dybde end din divemaster.

  Min tanke var, at hvis jeg stod i Christians situation og muligvis aldrig har dykket, så ville jeg have mine bekymringer omkring Sipadan efter et par indlæg der nævner sværhedsgraden..og ville helst ikke skræmme ham og hans kæreste væk fra det.

  Når alt dette er sagt er jeg helt enige i, at der rigtig mange steder mangler kritisk sans og professionalisme fra centrenes side.. Jeg dykkede i Komodo National Park for en måned siden og det var lige ved fuldmåne, hvor strømmen selv sagt var rigtig stærk. Der var en uerfaren pige der rigtig hurtigt var ved at drive rigtig langt væk og endte med at måtte hooke mig selv fast til en sten med et reb og krog jeg havde bundet til BCDen indtil gruppen var samlet. Hun var ikke engang min buddy.. På den måde kan man også undre sig over, hvorfor man altid vælger at OW og OW skal buddy up, mens divemaster og divemaster skal buddy up..

  #3535102
  Anonym Karin

  Vi dykkede på sipidan i marts og har begge “kun” OW – min mand har 35-40 dyk og jeg omkring 20 (har ikke lige checket logbøger) – Scuba Junkie – som vi dykkede med – ville have at man havde dyk andre steder omkring fx øen Mabul – dette mente vi var en måde at få flere penge, men var bagefter glade for det. Vi dykker normalt kun få ferier og det første dyk er altid lidt uroligt, man skal lige finde sig tilrette i elementet og det havde været ærgeligt at bruge et dyk på sipidan på det. Jo der er en hel del kraftig strøm ved sipidan, men så er det heller ikke værre. Der var flere dykkerer der lige havde fået deres licens på Mabul og så var de på sipidan. Selvom at dykker firmaerne selvfølgelig har en økonomisk interesse i at få folk ud at dykke tror jeg ikke de behøver at tage nogen risk med uerfarende dykker – der er hver dag vente liste – hvert fald i marts da vi var der.

  #3535104
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  @Daniel
  Ja, i bund og grund er vi meget enige 🙂 Strøm er da iøvrigt også helt sikkert værre end opdriftskontrollen. I yderste konsekvens kan man bruge sine finner hvis man ikke formår bruge BCD’en til dette. Som uerfaren dykker er opdriften jo ofte det man har flest problemer med og med alt det der er at se på Sipadan er det måske ikke alle der holder øje med dive masterens dybde. Det var ihvertfald tydeligvis det der skete med de dykkere jeg dykkede med, da jeg var på Sipadan.

  Mht. den måde man vælger sin makker på, så er jeg enig med dig udfra en sikkerhedsbetragtning, men udfra en almindelig oplevelsesmæssig betragtning synes jeg det er en fornuftig måde at vælge buddy på. Hvis man er divemaster og arbejder for operatøren eller er leder af dykket – fair nok. Så er det mest logisk at den erfarne parres med en mindre erfaren, men som turist (som jeg er når jeg dykker), så vil jeg gerne parres med en som har mit erfaringsniveau. Det vil være frustrerende hvis man ikke kan nyde dykket fordi man hele tiden frygter for sin makker, endsige bliver nødt til at afbryde dykket 10 minutter før 50 bar fordi ens makker er løbet tør. Heldigvis dykker jeg som regel med fast makker i form af min kæreste og det er meget betryggende.

  Når det så er sagt, så er der selvfølgelig ingen garantier for evnen, blot fordi man har et AOW. Min værste dykkeroplevelse havde jeg i Ecuador, da jeg blev parret med en som efter eget udsagn havde over 200 dyk, men at det var et stykke tid siden sidste dyk. Selv havde jeg vist 15 dyk på det tidspunkt. Halvvejs inde i dykket var han tør for luft og vi måtte lave en nødopstigning. Der var Divemasteren til gengæld også et fjols og jeg har heldigvis aldrig før eller siden haft så dårlig en dykkeroplevelse.


  @Karin
  :
  Med 20 – 40 dyk og et “opfriskende dyk” vil jeg også mene at man er ret godt hjulpet ift. nyerhvervet OW og 4 dyk.

  Der er så vidt jeg ved, ingen operatører der ikke laver pakketurene. Jeg dykkede med Sipadan Scuba (Semporna) og her var det nøjagtig det samme. Jeg synes egentlig det var OK, for så var der noget at glæde sig til og f.eks. dykningen ved Sibuan eller Platformen v. Mabul var også rigtig gode dyk, synes jeg.

  Jeg synes iøvrigt det er godt, at de har lavet en begrænsning på 120 dykkere. Det er selvfølgelig med til at presse prisen op, men omvendt er det med til at bevare stedet og så ser man ikke så mange dykkere selvom det er et relativt lille område man dykker på.

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account