This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3539776
  Anonym Anonym

  Hej alle sammen
  Vi er en familie på 3 – far, mor og 3 årig, der gerne vil rejse rundt i enten Malaysia inkl. Borneo eller Sumatra næste år i juli.
  Vi er vant til at rejse og kan finde os tilrette de fleste steder.
  Nu søger vi inspiration, gode ideer, tips og tricks til hvordan vores tur kan blive helt fantastisk…

  Vi havde egentlig sat os fast på Malaysia/Borneo med ca. 14 dage hvert sted, men blev så anbefalet at tage fra f.eks. Singapore med båd til Sumatra og se bl.a. Lake Toba, Bukit Lawang, Medan og Pulau Weh… da det skulle være mindre turistet, billigere, masser af dyr og til at lade sig gøre med en 3-årig…

  – Vi vil gerne dykke, rafte, trekke og andre strabadser men også se en masse dyr og slappe af… vores dreng må meget gerne kunne være med på et eller andet niveau, men det er ikke et must, da vi godt kan arrangere at far eller mor tager afsted alene en enkelt gang..

  – Vi regner med at vi skal ha’ ca. 3-4 steder, hvor vi i længere tid, og så rejser derudfra til vores oplevelser.

  – I Malaysia ville vi gerne se KL om omegn, Teman Negara, Cameron Highlands og Perhentian. Desuden skildpaddeøen og orangutanger på Borneo (gerne både i rehab.center og i det fri, hvis muligt)…
  Og så havde vi tænkt lidt på evt. at finde et homestay, hvis det er muligt som familie…?

  – Hvad regner I med at budgettet vil ligge på? Hvad koster det gn.snit at overnatte i rimelig standard (rent…) og spise ude.

  – Vi vil gerne leje bil. Kan det anbefales? – nogen gode firmaer, og hvad koster det i leje og benzin?

  Og ellers nogen gode ideer eller hostels/hoteller, restauranter, rejsearrangører eller…

  Og hvad ville I vælge???

  På forhånd tak – Mange hilsner fra den lille familie
  TAK – på forhånd…

  Mange hilsner fra familie på 3

  #3539781
  Anonym jj83

  Hej

  Jeg kan på det varmeste anbefale Borneo og Malaysia! Min kæreste og jeg var afsted i sommer – primært Borneo – og havde en fantastisk tur. Har ikke selv været på Sumatra, men at dømme fra udtalelser fra folk vi mødte på vores vej, var det væsentligt mere fattigt og “u-landsagtigt” end Malaysia, med de fordele og ulemper der følger med det.

  Mht. Budget brugte vi ca. 15000 pr mand alt inklusiv (ture, transport, mad overnatninger osv.) dernede på 25 dage. Et værelse kostede i gennemsnit ca, 100 kr pr mand og hvis man køber mad på deres lokale “food-courts” kan man få et måltid for 10-20 kr. Bare sørg for at det er frisklavet!! På restaurant koster det nok ca. 50-? kr for et måltid – selvfølgelig alt efter hvad man vælger.

  Vi så mange der havde lejet bil dernede men gjorde det ikke selv. På Borneo kan det være en fordel at flyve mellem byerne, da billetterne er billige og infrastrukturen tvivlsom. Vi tog bussen hvilket også var fint, men langsommeligt og til tider halsbrækkende. Hvis I lejer bil så husk de kører i venstre side og pas på jer selv;-) Til gengæld vil det være lettere for jer at finde et homestay, hvilke vi så en del af på Borneo, men de lå ofte en del uden for byen.

  Håber I kan bruge informationen til noget. Under alle omstændigheder er det en fantastisk oplevelse, nyd den uanset hvad I ender med at vælge.

  #3541417
  Anonym NinjaP

  Læser lige med i denne tråd:)

  @jj83: Hvilke steder valgte i at besøge (læs: mest interessante) og arrangerede i alle tur hjemmefra eller derude? Hvilke selskab brugte i??

  Har snakket lidt med cc travel – men syntes de er for dyre i deres ture/pakker.

  #3541665
  Anonym jj83

  Hej NinjaP

  Vi havde ikke bestilt nogle ture hjemmefra. Der er masser af agencies i Kota Kinabalu der kan hjælpe jer med dett og det var ikke noget problem for de steder vi ville hen… Hvis I overvejer at tage til bl.a. Turtle Island, Mount Kinabalu eller Danum Valley kan det dog efter sigende godt betale sig at reservere i forvejen.

  Vi kan anbefale
  1) Tunku Abdul rahman NP – en bunke paradis øer ud for KK’s kyst med flotte sandstrande og mulighed for snorkling o.lign. (bare pas på solen, den bidder;-))

  2) Sungai Kinabatangan – den klassiske flodtur, hvor sandsynligheden for at se wildlife er meget høj pga. skovrydningen der har efterladt 100 m skov på hver side af floden – synd for dyrene, men godt for turister…
  Kan ikke huske vores agency, men mener de fleste har 3d/2n pakker med solopgangs- og solnedgangssejlture og jungletrek både i dagslys og om natten, for at spotte nataktive dyr. Alt mad inkluderet – og så overnatter man i junglen, ihvert fald hvis man bestiller turen til “byen” Bilit.

  3) Tempurung seaside lodge er en god mulighed hvis I har brug for lidt afslapning langt fra byen og dyttende biler. 20 m fra stranden og fuld forplejning var i hvert fald hva vi havde brug for efter 5 ugers backpacking:-) Tjek det ud på nettet, der ligger masser af billeder og I kan bestille på http://www.borneo-authentic.com.

  4) Tabin wildlife resort var også en dyr, men fed oplevelse. Dog en billigere løsning end Danum Valley, men uden den omtalte Primære regnskov. Dyreliv er der dog nok af!!
  Vi var dog uheldige med vores guide den 2. dag, som mildest talt var pinlig. Rigtigt lækre huse man boede i.

  Håber det var til lidt hjælp… Kan ikke hjælpe mht. dykning osv. men der er det selvfølgelig Semporna I skal sigte efter:-)

  Mvh. JJ

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account