This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3503577
  Anonym Anonym

  Bombe i Pokhara i dag – Jeg gyser helt.
  Ingen kom dog til skade – måske har det ikke så galt.

  #3503573
   Kalkunen

  Se denne rejsevejledning fra i dag:

  Alle ikke-nødvendige rejser til Nepal frarådes.

  Den 3. januar 2006 udløber den ensidige våbenhvile, som de maoistiske oprørere erklærede den 3. september 2005. Der er en betydelig risiko for, at udløbet af våbenhvilen vil lede til en markant forøgelse af den væbnede konflikt i hele Nepal fra såvel maoistisk side som fra regeringens sikkerhedsstyrker med stigende forekomst af bombesprængninger, vejspærringer m.v. Det understreges, at også Kathmandu-dalen kan blive mål for voldelige aktioner.

  Stemningen i hele landet er meget anspændt, og der er risiko for, at situationen kan udvikle sig til bl.a. at omfatte voldelige, spontane demonstrationer også i Kathmandu-området, hvor der ofte forekommer sammenstød mellem demonstranter og politi. Lokalt og regionalt i Nepal forekommer der ofte generalstrejker og transportblokader, der vanskelig- eller umuliggør transport over land.

  Siden sammenbruddet af våbenhvilen mellem regeringen og maoisterne i august 2003 har der været mange blodige sammenstød over hele landet mellem de stridende parter, og siden marts 2004 er den væbnede konflikt blevet markant intensiveret. De stridende parter benytter sig endvidere i stigende grad af metoder, der rammer tilfældigt og dermed uskyldige. Landminer og bombesprængninger har således kostet adskillige uskyldige civile livet, og det er forbundet med risiko at benytte lokal, kollektiv transport uden for Kathmandu-dalen.

  Mere end 11.000 mennesker er blevet dræbt i den ni år lange konflikt mellem maoistiske oprørere og regeringsstyrker. Infrastrukturen overalt i landet, herunder broer, lufthavne, vand- og elforsyninger, kommunikations- og vejnet, har især i de senere år været genstand for terrorangreb. Desuden har der været mange blodige angreb på politistationer, militære forlægninger og andre offentlige bygninger rundt omkring i landet. Kampene mellem oprørerne og regeringsstyrkerne er tiltaget i august 2005. Kathmandu har også været ramt af bombeeksplosioner med civile dræbte og sårede til følge.

  Den 1. februar 2005 annoncerede Kong Gyanendra, at den nepalesiske koalitionsregering var afskediget, og at kongen overtog regeringsmagten i en periode på op til tre år. Politiske partiledere, studenter- og fagforeningsledere har været sat under husarrest eller i politiets varetægt. En del menneskerettighedsaktivister, journalister og andre repræsentanter for civilsamfundet har ligeledes været arresteret – og vilkårlige arrestationer fortsætter. Undtagelsestilstanden, der blev indført efter magtovertagelsen, blev ophævet den 30. april 2005. Faste telefonforbindelser til både ind- og udland samt internetforbindelser fungerer.

  Rejsende bør undgå demonstrationer og andre situationer, hvor større menneskemængder er forsamlet.

  Risikoen for voldshandlinger og voldelige uroligheder er til stede overalt i Nepal, og intet område kan i den nuværende spændte politiske situation siges at være sikkert – heller ikke de etablerede og meget populære turistruter i Annapurna og Everest regionerne. Selv om turister ikke direkte har været mål for voldshandlinger, har intensiveringen af konflikten øget risikoen for, at turister kan blive fanget i krydsild. Der har været eksempler på, at grupper af bevæbnede maoister er dukket op på trekkingruterne, og at turister ved disse lejligheder er blevet udsat for trusler og frarøvet penge, kameraer og trekkingudstyr. Der er enkelte eksempler på, at turister, som har sat sig til modværge, er blevet forulempet af maoisterne. Den usikre og ustabile situation i landet betyder endvidere, at lov og ordenssituationen i Nepal, herunder også i Kathmandu-dalen, er usikker, og det må frarådes, at turister bevæger sig alene rundt i knap så velbesøgte områder – selv i dagslys.

  Det frarådes absolut at tage på trekking alene. Nepal er et uvejsomt land og kun sparsomt udstyret med kommunikationsmidler, og telefonnettet er upålideligt mange steder. Befinder man sig uden for de større byer, er det svært at få hjælp, hvis man kommer ud for en ulykke. På grund af det uvejsomme terræn kan det vise sig at være yderst vanskeligt – nogle gange måske umuligt – at foretage redningsaktioner i tilfælde af alvorlig sygdom m.v.

  Rejser om natten bør undgås.

  Det anbefales, at man holder sig løbende orienteret om situationen i landet, herunder om bebudede demonstrationer, generalstrejker, udgangsforbud m.v. via nyhedsmedierne, Udenrigsministeriets rejsevejledning og på hjemmesiden for den danske ambassade i Kathmandu.

  Ved overtrædelse af deklareringsbestemmelserne vedrørende indførsel af valuta i Nepal risikerer man fængselsstraf og konfiskation af den medbragte valuta.

  Alle danske turister opfordres til at lade sig registrere på ambassaden i Kathmandu med henblik på mulighed for assistance i tilfælde af ulykke eller sygdom. Registreringsskema for turister findes på ambassadens hjemmeside:
  http://www.ambkathmandu.um.dk

  #3503676
  Anonym Starchild

  jeg bor halv time til fods fra hvor et voldsomt skyderi og bombespraegning var i loerdags, her i Kathmadu. EN Halv time tidligere var jeg kun nogle faa meter derfra, det er selvfoelgeligt noget jeg taenker paa, men de lokale som jeg bor hos paavirkes ikke af det.

  #3503692
  Anonym Anonym

  Fra 18/1

  Skærpet advarsel mod at rejse til Nepal
  forvejen har Udenrigsministeriet givet det røde kort til det lille land i Himmalaya, og nu er der udgangsforbud om natten i Kathmandu.
  Selv om der længe har været rødt kort (læs: al unødvendig udrejse fra rådes) fra Udenrigsministeriet i rejsevejledningen, har mange unge fortsat taget turen til det spændende land med trekking og natur af højeste, attraktive klasse.

  Nu begynder det at stramme til. I går advarede Udenrigsministeriet i endnu stærkere vendinger på den baggrund, at der er indført udgangsforbud i Kathmandu og en række byer om natten. Generelt rådes danskere til slet ikke at gå ud efter mørkets frembrud.

  Stemningen i landet er meget anspændt, og det forventes, at perioden frem mod by-kommunevalg den 8. februar vil være præget af spændinger og stigende anvendelse af vold.

  Mere end 11.000 mennesker er dræbt i den ni år lange konflikt mellem maoistiske oprørere og regeringsstyrkerne.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account