Dette emne har 2 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 6 måneder, 1 uge siden af agnellaoral.

• Forfatter
     torrell
    Deltager

Are the odds offered genuinely competitive compared to other platforms, or would you get significantly better value elsewhere in the market for the same events and bet types?

nainoa
      Deltager

When comparing odds across different betting platforms, the value you get can vary depending on the specific event and market. For many popular sports and events, bizbet mongolia aims to offer competitive odds that are in line with industry standards. The platform focuses on providing balanced pricing to attract bettors, particularly for local tournaments and matches that matter most to regional users. However odds can fluctuate based on market demand and the depth of coverage for certain events. It’s always a good practice to compare a few platforms before placing significant bets to ensure you’re getting fair value.

agnellaoral
        Deltager

Mam taką zasadę, że nie narzekam publicznie na pieniądze. Uważam, że to obciach. Każdy ma swoje problemy, nie trzeba nikogo obciążać swoimi. Ale prawda jest taka, że od dwóch miesięcy żyłem na krawędzi. Wszystko szło nie tak. Zlecenia, które miały być, nagle się rozmyły, a te, które były, płacono z opóźnieniem. Siedziałem w mieszkaniu, patrzyłem na puste konto i myślałem, czy to już ten moment, kiedy trzeba zadzwonić do rodziców i poprosić o pożyczkę. Ostateczność, której chciałem uniknąć za wszelką cenę.

To był czwartek, późne popołudnie. Skończyłem kolejną rozmowę z potencjalnym klientem, który obiecał “odezwać się w przyszłym tygodniu”. Wiedziałem, co to znaczy. Siadłem na kanapie, włączyłem telewizor bez dźwięku i po prostu wpatrywałem się w ścianę. Wtedy zadzwonił telefon. Stary kumpel z liceum, z którym nie gadałem dobre kilka miesięcy. Po standardowym “co tam, jak leci” przeszedł do rzeczy.

Powiedział, że ostatnio trafił na fajną promocję w jednym z kasyn online. Że dostał darmowe spiny, wpłacił stówę, a wyjął prawie tysiąc. Na początku pomyślałem, że ściemnia, bo kto by się chwalił takimi rzeczami? Ale on mówił to takim podekscytowanym głosem, że brzmiało wiarygodnie. Na koniec rzucił: “Słuchaj, jak chcesz, to podeślę ci link, może akurat ty też masz szczęście”. Zgodziłem się, bo i tak nie miałem nic lepszego do roboty.

Pół godziny później dostałem SMS-a z linkiem i krótką instrukcją. “Wejdź, wpisz te kody, które są na stronie, i zobaczysz”. Otworzyłem link na telefonie. Strona wyglądała całkiem porządnie, nowocześnie, bez nachalnych reklam. Zacząłem rejestrację. Podanie maila, loginu, hasła – wszystko poszło sprawnie. Potem przyszła pora na najważniejsze. W zakładce z promocjami znalazłem miejsce, gdzie można było wpisać specjalne kody promocyjne. Kumpel podesłał mi kilka, ale jeden był chyba najważniejszy. Wpisałem go powoli, żeby nie popełnić błędu. Kody vavada – to była ta sekcja, którą musiałem odnaleźć.

Po aktywacji okazało się, że dostałem pakiet darmowych spinów na start. Żadnej wpłaty, po prostu 50 darmowych kręceń na automatach. Pomyślałem, że to jakiś żart, że pewnie trzeba będzie coś wpłacić, żeby w ogóle móc grać. Ale nie, system od razu doliczył mi te spiny do konta. No dobra, pomyślałem, zobaczmy, co z tego wyjdzie.

Otworzyłem pierwszą grę z listy, jakiś egipski klimat, pewnie klasyk. Zacząłem kręcić. Na początku szło słabo, wygrane były minimalne, po kilka złotych. Przy 20 spinie miałem może 15 zł na koncie. Nuda. Ale przy 25 spinie coś się zmieniło. Automat wszedł w jakąś dziwną sekwencję, bębny kręciły się same, a na ekranie pojawiały się tylko symbole book of ra. Nie znam się na tym, ale wiedziałem, że to musi być coś dobrego.

Licznik wystrzelił. 10 zł, 30 zł, 80 zł, 220 zł, 550 zł. Siedziałem z otwartymi ustami i patrzyłem, jak liczby rosną. Kiedy wszystko się skończyło, na koncie miałem 740 złotych. 740 złotych z darmowych spinów. Zerwałem się z kanapy, omal nie upuszczając telefonu do kibla. Zacząłem chodzić po pokoju, powtarzając w kółko “niemożliwe, niemożliwe”. Ale to było możliwe. I właśnie działo się na moich oczach.

Wtedy przyszła ta pokusa. Ta cholerna myśl, która pewnie zgubiła już niejednego: “A może by tak dołożyć swoje i spróbować pociągnąć dalej?”. Miałem na koncie bankowym 150 zł odłożone na jedzenie. Przez chwilę naprawdę się zastanawiałem, czy nie wpłacić tego i nie zaryzykować. Przecież jak udało się z darmowych spinów, to z własnymi pieniędzmi może pójść jeszcze lepiej, prawda?

Na szczęście w porę włączył mi się tryb rozsądku. Przypomniałem sobie o rachunkach, o tym, że nie mam na czynsz, o tym, że jedzenie w lodówce się kończy. Szybko wszedłem w ustawienia konta, żeby wypłacić kasę. System poprosił o potwierdzenie tożsamości. Wysłałem zdjęcie dowodu, wszystko poszło sprawnie. Po chwili dostałem maila, że przelew jest w realizacji.

Czekając na pieniądze, zacząłem przeglądać stronę. Z ciekawości wszedłem w sekcję z promocjami. Okazało się, że dla stałych graczy też są różne bonusy. Zobaczyłem tam całą listę różnych ofert, ale najbardziej zainteresowały mnie te z kodami. Kody vavada – to była zakładka, którą zapamiętałem, bo pomyślałem, że może kiedyś, jak już ochłonę, skorzystam z kolejnej okazji. Ale na razie wiedziałem, że muszę odetchnąć i nie szaleć.

Pieniądze przyszły następnego dnia rano. W piątek, przed południem, dostałem powiadomienie z banku. 740 złotych. Usiadłem na łóżku i uśmiechnąłem się szeroko. Pierwsze, co zrobiłem, to poszedłem do sklepu i kupiłem zapas jedzenia na dwa tygodnie. Potem zapłaciłem zaległy rachunek za prąd. Zostało mi jeszcze 300 złotych. Część odłożyłem, a za resztę kupiłem sobie butelkę dobrej whisky, żeby uczcić ten dziwny, ale cudowny zwrot akcji.

Wieczorem zadzwoniłem do kumpla i podziękowałem mu za link. Śmiał się i mówił, że wiedział, że mam szczęście. Nie powiedziałem mu dokładnie, ile wygrałem, bo nie lubię się chwalić, ale chyba się domyślił po moim głosie. Umówiliśmy się na piwo w weekend, żeby uczcić mojego “szczęśliwego trafa”.

I wiecie co? Minął już miesiąc od tamtego czwartku. Sytuacja finansowa wciąż nie jest kolorowa, ale jakoś daję radę. A najważniejsze, że tamtego wieczoru dostałem od losu lekcję pokory i radości w jednym. Nauczyłem się, że czasem warto zaryzykować, ale jeszcze bardziej warto wiedzieć, kiedy przestać. Bo gdybym wtedy nie wyszedł, gdybym próbował dalej, pewnie skończyłbym z przegraną stówą i gorzkim żalem. A tak mam fajną historię, trochę kasy w kieszeni i świadomość, że nawet w najgorszym momencie może wydarzyć się coś dobrego. I choć nie stałem się bogaczem, to poczułem, że świat jednak nie jest taki zły, jak czasem myślimy. Wystarczy tylko dać mu szansę.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account