Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3502687
  Anonym TheKo

  Hejsa!

  Jeg er så småt gået igang med at planlægge en backpacker-tur efter 3g (starter på mit sidste år her d. 15).

  Rejsemålene er indtil videre Kina, New Zealand og USA i en samlet periode på omkring 6 måneder.

  Turen er langt fra fastlagt så det jeg søger her, er gode idéer, links, erfaringer, forslag, osv.

  Især vil jeg gerne høre fra nogle som har haft erfaring med at skaffe billige billetter. Er det bedst at bestille alt hjemmefra, eller kan man få det ligeså billigt lokalt (hvilket jo giver større frihed)?

  Jeg har bestilt Lonely Planet, Turen Går Til og diverse andre rejsebøger om de respektive rejsemål. Kan I foreslå andre bøger?

  Derudover har jeg selvfølgelig researched lidt på nettet og har fundet følgende sider (det er de færreste af siderne som jeg har checket grundigt igennem!):

  |Backpackning generelt|
  http://www.backpacker.dk
  http://www.backpacker-online.dk
  https://www.backpackerplanet.dk
  http://www.rejsehaj.dk

  |Transport|
  http://www.mrjet.dk/
  http://www.low-cost-airlines.nu/
  http://flybillet.dk/
  http://www.travelmarket.dk/
  http://www.travelstart.dk/index.jsp

  Kan det virkelig passe at man ikke kan bestille enkeltbilletter over nettet og er det egentlig billigere? Planen er at vi flyver fra DK –> Kina –> NZ –> USA –> DK, så hvordan skal billetterne i fra henholdsvis Kina, NZ og USA ordnes?

  Hvis man ser bort fra flybilletter, hvor mange penge skal der så sættes af? Her er min ca. beregning (kun ud fra en forestilling af hvordan tingene står til…) og bær over med mig; jeg er trods alt sproglig 😉

  70 dage i Kina á 125 kr.
  50 dage i New Zealand á 200 kr.
  70 dage i USA á 200 kr.

  Total = 32 750 kr.

  Tag i betragtning at jeg medregner betaling til seværdigheder, lokal transports, etc.

  Hvad siger I? For meget eller for lidt?

  Hmmm, jeg har sikkert glemt noget, men jeg håber at flere af brugerne herinde har nyttige erfaringer at dele…

  #3502701
  Anonym julie

  I hvert fald en ting – jeg er helt chokeret over dit budget! selvom du skal campe tvivler jeg kraftigt på det kan gøres så billigt, også selvom du lever af ris eller pasta hver dag.

  jeg er selv lige kommet hjem fra en backpacker tur i Europa og lilleasien, og selvom jeg ikke har fuldstændig styr på tallene, brugte jeg ca (alene på mad) mellem 75 og 100 kroner.

  Så du skal i nok regne med et lidt større budget. Desuden er det sjovere at regne lidt for meget i budgettet (hvis det er muligt) for hvis man lige trænger til lidt ekstra behøves det ikke tages fra næste dags budget. (det har jeg lært på den hårde måde 🙂

  håber du kunne bruge dette til noget

  #3502710
  Anonym TheKo

  Ok, ved hjælp af rejsebøger og fora har jeg justeret dagsbudgettet lidt. 200 kr./dag/person i Kina og 300 kr./dag/person i NZ og USA.

  Mht. til flybilletter så er jeg igang med at indhente et tilbud fra Kilroy Travels. Det er mest for at få en lidt mere præcis pris på flyomkostninger. Som nævnt ville det optimale være at kunne købe billetterne lokalt som vi kommer frem. Det vil give en langt større frihed! Men er det overhovedet muligt, og kan man få det til nogenlunde samme pris?

  Vi har også overvejet at tage med den Transsibiriske Jernbane fra Moskva til Beijing. Nogle erfaringer med dette?-

  #3502711
  Anonym TheKo

  Og tak for svaret, Julie 🙂

  #3502712
  Anonym Karen

  Jeg tror CITS har de billigste flybilletter til Kina. I Kina kan du meget nemt købe billetter til rejse i Kina.
  Karen

  #3502718
  Anonym TheKo

  Tak Karen for svaret. Jeg er dog lige blevet kontaktet af Kilroy Travels. De vurderede at det ville kunne gøres for 10-12 tusind! Langt under min beregning så det tegner rigtig godt. Den største fordel udover prisen er at billetterne er åbne således at afrejsedatoen kan ændres frit inden for 1 år mod et mindre gebyr (ca. 180 kr.).

  Jeg søger stadig efter folk som har rejst i Kina, USA og NZ…

  #3502726
  Anonym TheKo

  OK, transporten igennem USA har været lidt af et problem for os pga. de mange stater og lange distancer. Nu har vi dog fundet ud af at man kan købe et kort til Greyhound-busserne. Dette virker som en god og forholdsvis billig rejseform. Ca. 4000 pr. person for et kort der gælder i 2 måneder.

  Nogle erfaringer med dette?

  I Kina regner vi med at bruge tog, men der kan det vel bedst svare sig at købe billetterne lokalt?

  I New Zealand er vi ikke sikre på transporten. Kender I til en billig metode (der er jo ikke helt så meget areal som i Kina/USA)?

  #3502767
  Anonym ahaubjerg

  prøv at se http://www.kiwiexperience.com.

  Det er sådan et busselskab alla greyhound i USA.
  Måske bare en anelse mere ‘kommercielt’, men til gengæld kommer de godt rundt over det hele, og så er der gang i den 😉

  -Anders

  #3502773
  Anonym Sussie

  I New Zealand kan i komme rundt med Inter City Coach.. De sælger både rute pas og en dags pas.. Jeg rejste selv i New Zealand i 1 mdr., og jeg synes det var den billigste løsning..! Der er mange andre backpackere med busserne.. Hvilket altid er hyggeligt! Men mange af de lokale tager dem også, så man kommer til at snakke med lidt forskellige mennesker.

  Greyhound i USA har fået en del kratik, da busserne skulle være i meget dårlig stand og tit går i stykker.. Jeg rejste selv et par turer med dem, og jeg havde ingen problemer med selskabet..!

  #3502784
  Anonym TheKo

  Tak for de seneste svar. Hvad ved I om at købe bil i USA? For at leje bil skal man åbenbart være 21, men man kan vel købe/køre bil fra 18? Hvad er priserne sådan ca.?

  #3502912
  Anonym jalte ozo (find mig på skype hvis du har flere spm)

  jeg har rejst i de lande du skal til. har du overvejet at købe bil i NZ og US da du ellers skal bumle rundt i busser? Backpackervrag kan købes billigt i begge lande (min chevolet impala til 350 usd kørte tværs over us unden problemer og min holden i NZ kostede ca. 200 NZD + en rep til 50 NZD). Hvis i køber det billigste i kan finde kan i jo bare dumpe den hvis den bryder sammen.

  mht. til dit budget er det værd at overveje om du vil rejse i dyre lande som NZ og USA leve spartansk eller rejse i et billigt og leve bedre?

  Guidebøgerne LP er de eneste der holder selvom de anbefalede steder godt kan være overrendt af backpackere.

  Har du tjekket med jydsk rejsebereau da det er min erfaring at de er de billigeste.

  #3502971
  Anonym TheKo

  tak for svaret!

  Vi har overvejet at købe bil, men vi skal måske genoverveje det. Hvordan er det med forsikring? Og hvor meget benzin bruger man på sådan en tur rundt i USA/NZ?

  Tak for tippet med Jydsk, det checker jeg 🙂

  Destinationerne skal der ikke rykkes ved sådan som situationen er nu.

  #3503926
  Anonym Susan

  Med hensyn til transport med tog i Kina skal I være opmærksomme på at der på visse strækninger gælder særlige regler for udlændinge, sådan at det ikke altid er muligt at rejse på “monkey-class”, men at man tvinges til at købe lidt dyrere billetter. Dog er transport stadig forholdsvis billig.

  En anden erfaring fra togrundrejse i Kina, er køb af selve billetten. På nogle banegårde findes særlige luger hvor udlændinge kan købe deres billetter – men det betyder ikke at der tales engelsk i lugerne…. Hav tålmodighed og en god palør – en masse sjove oplevelser venter der.

  Endelig kan det også i Kina med fordel overvejes at flyve indenrigs, da det ofte er meget billigt og tilmed nemt at få billetter – og afstandene af MEGET store hvis man skal opleve flere forskellige dele af Kina.

  Rigtig god tur – jeg er meget misundelig og gjorde gerne hele vores tur om igen.

Viser 13 indlæg - 1 til 13 (af 13 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account