This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3517973
  Anonym Cathrine H

  Hvordan gør man det? Altså kommer fra det ene mellemamerikanske land til det andet? Er det de store busser ved pan-american-highway, eller hvordan? Tror ikke vi skal flyve, da vi gerne vil holde det så billigt som muligt. – Uden dog at have høj risiko for at blive overfaldet på turen.
  Derudover: KAn det godt passe, at man ikke behøver visum til de mellemamerikanske lande sålænge man ikke er i hvert land over 3 mdr? Virker sådan på um’s hjemmeside..
  MVH Cathrine

  #3517982
  Anonym Kasper

  Det er meget simpelt at krydse grænser i mellemamerika. I kan både bruge store busser (ticabus, kings quality etc) samt mindre gennem rejseagenter. I skal ikke have visum, men får stempel eller kort ved grænsen. Lad jer ikke distrahere af de mange indfødte som prøver at narre jeg til at betale dem ved grænser.

  Håber i kan bruge råddene.

  #3517983
  Anonym Trine

  Hejsa,

  der er forskel på grænseovergangene så stik lige en finger i jorden når I er der – nogle gange lukker de mindre brugte grænseovergange eller også er der nogen hvor det tager en krig at komme over osv.

  Nogle steder skal man betale for at komme ind i landet (og det er ikke snyd!), men man kan tydeligt se forskel. Vi prøvede een grænseovergang fra Guatemala til Mexico hvor vi fik en “kvittering” der skulle betales i en af bankerne i Mexico og vi kunne ikke komme ud af landet uden en ny “kvittering”. Vi skulle desuden betaler for at komme ud af Guatemala…Men andre steder betaler man intet, så det kan være lidt svært at vide og det ændrer sig også hele tiden. Det kommer også tit an på nationalitet. Fx amerikanere skal betale indgang lige meget hvor de tager hen.

  Efter alt mit vrøvl skal det dog lige påpeges at man simpelthen IKKE kan tage fejl hvornår man skal betale og hvornår man ikke skal betale. Skal I betale skal I have en kvittering af den ene eller anden art eller også er det skiltet. Men ingen tvivl, det er super let at krydse grænser

  Praktisk info: Grænseovergangene i Mellem og Sydamerika er næsten alle efter samme princip. Der er et kontor på det ene land hvor I får et “udgangstempel” og så skal I gå fra det kontor og så 50m hen til det næste kontor hvor Jeres bus så venter og her skal I have indgangsstemplet. Det er rimelig simpelt!

  1. ALDRIG VEKSEL PENGE ved de snyltere der står ved grænseovergangen!
  2. MODTAG ALDRIG HJÆLP fra søde børn eller andet godtfolk der tilbyder at slæbe Jeres tasker osv.

  Håber I kan bruge det til noget! Hav en fantastisk tur!

  Mvh Trine aka. Mohnton

  ***www.mohnton.dk***

  #3518000
  Anonym solskinsglad

  Mht. de 90 dage i de mellemamerikanske lande, så indgik Guatemala, El Salvador, Honduras og Nicaragua for et år siden en aftale, der betyder, at man ved rejse mellem disse lande ikke får et stempel i sit pas. Når man ankommer til et af disse lande, får man et stempel i passet, der siger, at man har lov til at opholde sig i landet i 90 dage. Efter ændringerne for et år siden gælder de 90 dage, som man bliver tildelt ved indrejse, til alle 4 lande, og man skal derfor forlade de fire lande inden for 90 dage (et smut over grænsen til Belize, Mexico eller Costa Rica giver 90 dage mere, når man vender tilbage).

  Det er let at rejse i Mellemamerika, der er mange turister, og informationerne er derfor rigelige. Det er altid let at finde frem til oplysninger om de store busselskaber, der kører mellem hovedstæderne.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account