This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3543758
  Anonym Anonym

  Hej,

  Vi er et kærestepar som tager til Tanzania og Zanzibar fra slutningen af November til midten af December. Gerne 18-20 dage i alt.
  1. spørgsmål.
  De billigste billetter er med Kenya Airways. Vi har hørt forskelligt om dette flyselskab, men vil I anbefale at flyve med dem? Umiddelbart betyder comforten ikke det store for os, men vi vil dog gerne være i sikre hænder 🙂

  2. spørgsmål.
  Det er en t/r til Dar es Salaam, og vi vil derfor høre om erfaringer med safari herfra. Umiddelbart virker det bedste safari til at være i områderne Ngorongoro og Serengeti, men vil det være muligt at se the Big-Five i safariområderne nær Das es Salaam? Ellers overvejer vi at tage bussen til Arusha for at få bedre safarioplevelser. Hvis det kan betale sig altså?

  3. Spørgsmål
  Vil I anbefale at bestille safaripakken hjemmefra eller er det muligt at bestille med kort varsel, når man er kommet derned? Vores datoer passer nemlig dårligt i forhold til Kilroy osv. Kom gerne med indput om mulige rejsearrangører med billige ture på mellem 4 og 7 dages varighed – både fra Dar es Salaam og Arusha.

  Mange mange gange tak for hjælpen 🙂

  Mads

  #3543759
  Anonym Claus

  Kenya Airways var, da jeg fløj med dem, ikke noget pragende selskab. Betjeningen var ok, og selskabet udførte jo opgaven fint, altså at transportere mig fra Afrika til Europa.
  Tjek airlinequality.com

  Tag til Arusha med det samme. Spild ikke tiden unødigt meget i Dar es Salaam. Kender dog ikke til gameparks omkring Dar, men hvis I er taget til Tanzania for at se på dyr, så bør i simpelthen tage til de to store trækplastre, Ngorongoro og Serengetti. Der vil I med garanti komme til at se The Big 5.

  Man skal selvfølgelig passe på med at komme med garantier, men det ville være underligt, hvis det ikke skete for jer. Ngorongoro er et sted, hvor man kommer meget tæt på dyrene. Fordi det er ikke et særligt stort område.

  I Arusha findes der jo et hav af forskellige bureauer, så brug en dag på lige at shoppe lidt rundt. Så det kan bestemt betale sig.
  Kilroy skal jo også tjene lidt på jeres rejse, og det led springer I jo over, hvis I selv arrangerer turen.

  mvh
  Claus

  #3543766
  Anonym MadsBirke

  Fedt. Tak for svar.

  Tror også vi tager ganske hurtigt til Arusha. Det lyder jo som om, at det er STEDET at tage på safari. Og ganske rigtigt, så ønsker vi ikke at spilde tid. Planen er nemlig at have ca. 10-11 dage i selve Tanzania, som skal udnyttes udelukkende på safari (og måske noget kultur og stammefolk, men det er vidst en del af oplevelserne på mange af safariturene også? Og er det, det værd?). Ved ikke om der er andet at opleve i selve Tanzania? Desuden tænker vi, at der nok skal cuttes to dage af de i alt 10-11 på Tanzania pga. transport til og fra Arusha. Altså 8-9 dages effektiv safari/kultur oplevelse. Og så 8 dage med dykning og afslapning på Zanzibar.

  Hvad vil I desuden regne med, at vi skal bruge af penge på 7 dages safari i Ngorongoro og Serengetti?
  Og er der nogle, der har erfaringer med at dykke på Zanzibar?

  #3543767
  Anonym Claus

  Hvis I har interesse i at opleve massaiernes levemåde og evt besøge en landsby, så kan det blive en del af turen. Det er bestemt ikke noget, der automatisk følger med.

  Der er jo også Kilimanjaro, men som jo på ingen måder er billigt at bestige. Det vil jo også kræve yderligere tid. Som kan betyde, at I må droppe Zanzibar.

  Regn med ca 100,- USD/dag til safari. I kunne jo også overveje at flyve fra Arusha til Zanzibar. Det koster selvfølgelig noget, men I sparer jo også en del tid på landevejen. Som ikke er særlig interessant. Og så tage hurtigbåden tilbage til Dar es Salaam.

  mvh
  Claus

  #3543773
  Anonym Anonym

  Så er billetterne bestilt – Vi rejser fra d. 21/11 – 12/12 og vi glæder os helt sindsygt meget :-). Altså 21 dage, Jubiiiii

  Har hørt en masse fascinerende ting om massaierne, og da vi nu har nok dage til ca. 8-9 dages safari, så tænker vi bestemt at tage en tur forbi stammekulturen også. Men de lever vidst også i de to store national parker, ik?
  Zanzibar er et must, da vi begge er ret dykkerglade. Ved dog ikke, hvor de bedste steder er at dykke? Og desuden har vi hørt om muligheder for at dykke/snorkle med både hvalhajer, rokker og delfiner. Er det noget I kan bekræfte?
  Det er desuden blevet gjort klart for os, at vi ved indrejsen i tanzania skal kunne påvise første hotelophold. Er der nogle af jer, som kan anbefale et billigt men fint hostel i Dar es Salaam? Vi regner med at tage til Arusha allerede dagen efter, at vi lander så det behøver ikke være noget fancy.

  Vi har også læst at safaripriserne er steget, og er noget dyrere end i de omkringliggende lande, øv. Men hvis vi skal regne med kun 100 USD pr. dag, så er det helt fint 🙂 Det er vel også med mad og overnatning i telte?

  Og mange mange gange tak for jeres interesse i vores rejse. Og tak for de rigtige gode indlæg. Gerne flere 🙂

  Mads

  #3543768
  Anonym Anonym

  Nu har jeg aldrig været i Tanzania, så mit spørgsmål er ren nysgerrighed. Men er priserne på safari i Østafrika ikke steget de sidste par år pga stigende entry fees? Var selv i Kenya for 5 år siden, hvor man netop skulle regne med 100 USD per dag og det var absolut det billigste

  #3543914
  Anonym Camilla L W

  Er der nogen, der kan anbefale nogle gode (budget) overnatningsmuligheder i Dar Es Salaam?

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account