This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3525284
  Anonym Wolderslund

  Planlægger 2 måneders rejse februar/marts 2009 til Borneo, Malaysia, Thailand og Cambodia. Har dog overvejet en smuttur til filipinerne også men begejstringen er aktuelt afløst af nogen bekymring ift. sikkerheden særligt i sabah-regionen og filipinerne. Er der nogen der har erfaring med sikkerheden i ovennævnte områder. Forskellige landes udenrigsministerier fraråder jo nærmest enhver rejse hertil…. er klar over at der ikke er grønt lys til nogen lande i asien aktuelt meeen vil jo gerne helskindet hjem igen. (Har tidligere rejst længere tid i Sydamerika og ikke oplevet nogen problemer).
  På forhånd tak for hjælpen.

  #3525286
  Anonym Anne

  Hej…
  Jeg var selv i Filippinerne for et år siden og hvis man virkelig gerne vil dertil kan man godt, hvis man tænker sig godt om, når man er i landet. Vi mødte en filippinsk familie, som vi boede hos det meste af tiden, og gennem dem fandt vi ud af, hvor det var sikkert at opholde sig.
  Vi besøgte selv Cebu, Leyte og Bohol uden at løbe ind i de store problemer, men blev frarådet at besøge de nordlige og sydlige dele af landet.
  Personligt vil fraråde hovedstaden Manila – en by som filippinerne ikke engang selv bryder sig om!

  #3525296
  Anonym Anna-Louise

  Kan kun varmt anbefale Filippinerne. Min kæreste og jeg var i sydøst asien sidste år. Vi tog til Filippinerne en måned, faktisk fløj vi fra Kota Kinabalu i Sabah, Malaysia. Filippinere er utrolig venlige, men det er en udfordring at rejse nogle gange, da man skal “hoppe” meget fra ø til ø. Men hold op hor er der smukt. Ud af de seks lande vi rejste i, er Filippinerne og Cambodia klart favoritter, så tag endelig dertil. Men hensyn til sikkerheden i Sabah, så synes vi at Malaysia er et meget nemt land at rejse i. Busser af rimelig stand går hele tiden, og folk er venlige. Fantastisk stat, sabah. Bestig endelig bjerget Mount Kinabalu, dyk ved Semporna, men frem for alt tag ud på “Uncle Tans jungle Camp”(siden findes på nettet), det er simpelthen såå fedt. Man ser en utrolig masse dyr, alt hvad der næsten er at se, og så bor man ude i junglen og har det så hyggeligt nogle dage, fuldstændigt enestående!!! Huha godt jeg selv er på vej til Indien og Nepal om en måned, bliver helt misundelig. God tur i hvert fald.
  Anna-Louise

  #3525297
  Anonym Anna-Louise

  Hov glemte lige at det er den sydlige region af Filippinerne du ikke skal rejse til, ellers ser jeg ingen fare. Man skal jo bare tænke sig om. Og lad være med at strejfe rundt i Manila om aftenen, men ellers okay:) Ellers har min kæreste og jeg aldrig oplevet noget hverken i Malaysia eller på Filippinerne vi var bekymrede. Bare man bruger sin sunde fornuft!
  Anna-Louise

  #3525305
  Anonym Anonym

  Jamen det lyder ellers godt så er Borneo ihvertfald fortsat på programmet. Har i arrangeret ture undervejs dernede eller bestilt noget hjemmefra? Er lidt fristende med de mange muligheder der er, men har erfaring for at det sjældent kan betale sig at bestille ture via danske udbydere…. Rejste i til Sarawak også eller?
  På forhånd tak for hjælpen, dejligt at høre fra nogen der har været der.
  Rigtig god rejse til jer. Det lyder skønt!
  Maiken

  #3525318
  Anonym Anna-Louise

  Vi var også i Sarawak. Der er en national park der hedder noget med taman negara, helt fantastisk. Men vi bestilte intet hjemmefra. Det kunne ikke betale sig. Turene er nemme at bestille på de enkelte steder. Undtaget hvis man skal bestige mount Kinabalu, så skal man lige tjekke at der er plads på det hostel man skal overnatte halvvejs oppe på bjerget. Borneo er virkelig en fed oplevelse, men vil altså virkelig anbefale Filippinerne hvis du har tid. Det er paradis på de øer, selvfølgelig alt taget i betragtning;)
  Anna-Louise

  #3525414
  Anonym Astrid

  Jeg var i Sabah i marts. Det var en fantastisk oplevelse! Jeg rejste rundt i Kina, Thailand og Malaysia, og Sabah var klart det fedeste! Det var så fantastisk. I Kota Kinabalu er der et turistkontor, hvor de er utrolig hjælpsomme. De hjalp os med at planlægge vores uger på Borneo, så vi, til trods for, at vi kun havde 2 uger der, nåede alt hvad vi ville. Dog var vi enige om bagefter, at 2 uger var for lidt. Jeg kan ikke huske adressen på turistkontoret, men det er markeret på kort over kota Kinabalu.
  Vi var på Mount kinabalu, det var utrolig hårdt, men det var det værd, da vi stod på toppen og havde klaret det. Vi var også i Sepilok Orangutangcenter, på Turtle Island, på nogle af de små øer ud for Kota Kinabalu, raftede og sejlede på Kinabatangan river. Især turen på floden var fantastisk. Vi så elefanter, krokodiller, orangutanger, næseaber, makakaber, næsehornsfugle, varaner og meget mere. Det kan klart anbefales! Og det er ret let og billigt at tage bus rundt i Sabah. Det er ret dyrt på Borneo, hvis man tager på alle de ture, men det var pengene værd. Du kan læse om det, vi oplevede på Borneo på min side, astrid.tlog.dk
  Er helt misundelig over, at du skal afsted!

  #3525415
  Anonym Maiken

  Det lyder rigtigt godt og som en fed tur i har været på, gode billeder – glæder mig virkelig meget! Er det muligt at give en idé om hvor meget man ca. skal regne med at bruge pr. dag på Borneo, resten af Malaysia og Thailand – regner bestemt med at vi vil på en række forskellige ture, det der er at opleve skal jo opleves når man er afsted 🙂
  Maiken

  #3525618
  Anonym Melkjaer

  Jeg var på en lignende tur i 2006 på samme tid af året.
  Hvis du beslutter dig for at smutte til Filippinerne på den årstid har du mulighed for at se hvalhajer i det sydlige Luzon i en lille by der hedder Donsol, det kan klar anbefales. Jeg var der i starten af marts og så ca 14 hvalhajer på 2 dage, hvilket kostede omkring 100 kr pr dag.
  På Borneo kan jeg tilslutte mig at Kinabatangan floden er et besøg værd i mindst et par dage. Derudover er området ud for Semporna (Sipadan og Mabul) fantastisk hvis du kan lide at dykke, har aldrig set så mange skildpadder og andet godt på ét sted.

  Man bliver jo helt misundelig, men er heldigvis selv i gang med at planlægge en tur til Indonesien til vinter 🙂
  Michael

  #3529480
  Anonym søren

  kommer hver år tilbage til filippinerne rejser altid rundt, det eneste sted man ikke skal tage til er regionen mindanao, noget af området er muslimsk, og det er derfra der altid er kampe mellem militæret, og muslimer. har været i lufthavnen i mindanao i 2006, hvor jeg talte med en katolsk præst, som sagde der var blevet mere sikkert, nu men han frarådede stadigvæk vesterlændinge til at rejse dertil.

  I de større byer skal man ikke bare bevæge sig ud om aftenene, men lige forehøre sig hos de lokale. manila er en by man skal passe på i, da dele af den er muslimsk domineret, og derfor farlig at færdes i, selv med guide som er filipino. de holder sig selv væk fra de områder. selv om dagen. men med lidt sund fornuft, høflighed over for filipinerne, nysgerrighed om deres liv, er hvergang en stor oplevelse.

  Landet omkring cebu, bohol,layte er sikkert, man stadigvæk pas på i byerne, i lokale barer drik kun øl og vand, hvor du ser flasken bliver åbnet. og lad den ikke være ude af syne. drik dig ikke fuld på lokale barer. men drik en øl eller vand, og du vil komme i kontakt med et andet filip. dette gælder ikke på feriestedet på panglao, der er helt tryk at være.

  Jeg kan ikke anbefale at leje bil el. knallert, da der pga. deres fattigdom kan være personer der bevidst hopper ud foran en, for at få erstatning, og det slipper man ikke let igennem, har hørt om flere tilfælde under mine ture dernede. deriblandt en dansker der flygtet derfra mens jeg var der.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account