Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3546457
  Anonym Niklaes

  Hejsa..

  Min kæreste og jeg skal ud at rejse fra 8 januar. Vi skal være 1 måned i Sydafrika, 5 uger i Namibia, 1 måned i Nepal og godt 1 måned i Thailand/Cambodja. Flybilletterne er bestilt 🙂

  Det er første gang vi skal ud at rejse som backpackere, og jeg ville egentlig bare høre om der er nogen, som har nogle erfaringer fra deres rejser i samme lande, som de gerne vil give videre?

  I Sydafrika lejer vi en bil og kører fra Cape Town til Johannesburg og har 4 uger til det. Så skal vi se kysten og opleve hvad Sydafrika er for en fisk.

  Er der nogle der har erfaringer med biludlejning, attraktioner i Sydafrika særligt langs kysten fra Cape Town til Johannesburg, områder man skal holde sig fra og bare generelle ting man skal være opmærksomme på her?

  I Namibia skal vi arbejde frivilligt ved Harnas/Noahs Ark, så der har vi egentlig styr på det, bortset fra hvad man bør se når man er i Windhoek, hvor vi er i 5 dage inden det frivillige ophold.

  Vi håber der er nogen, som har noget spændende de gerne vil dele med os omkring de forskellige steder 🙂

  #3546463
  Anonym Tine

  Jeg har rejst 1,5 måned i Sydafrika. Det er et fantastisk land med masser at byde på! Det er lidt svært at komme med anbefalinger når man ikke ved hvad I er til? Vil I dyrke ekstremsport, se natur, opleve kultur, dykke eller noget helt femte?

  Sydafrikanerne er meget søde og hjælpsomme, så I skal ikke være bange for at rejse rundt i landet. Dog skal I nok holde jer fra townships med mindre at I rejser rundt med en guide eller en stedkendt (man kan virkelig fare vild i nogle af de store townships). I skal generelt undgå at køre når det er blevet mørkt, da der er mange eksempler på folk, som er blevet bestjålet. Generelt skal I ikke være bange for tyveri, de fleste oplever ikke at få stjålet ting i Sydafrika, men lad alligevel vær med at flashe for meget med værdigenstande 🙂 Når I kører rundt i landet, så kør i jeres eget tempo og giv plads til andre ved at køre lidt ind til venstre når de nærmer sig 🙂

  Jeg har ligeledes rejst i Thailand og Cambodia, så sig til hvis I har brug for nogle råd dertil 🙂

  #3546470
  Anonym Niklaes

  Hey Tine.. Tak for svaret! 🙂

  Jamen vi er sådan lidt til det hele, vi vil bare rigtig gerne opleve de must-sees når vi nu er der, og frygter at spilde tiden! Vi vil rigtig gerne opleve Krüger Nationalpark og noget safari der, ved du om det er noget værd at køre selv der, eller skal der guide på? 🙂
  Ligeledes synes vi det er interessant at se noget smukt og ekstremt natur og vil selvf. også gerne ting som hoppe bungee jump osv. 🙂 Men områder at gøre de forskellige ting ved vi ikke så meget om!

  Hvad mener du med Townships? Vi er også på bar bund hvad angår byer/områder vi skal holde os fra når vi kører fra Cape Town til Jo-burg og steder som er gode at overnatte og crashe for en tid. Vi har 3 uger til at køre ruten..

  Thailand og Cambodja har vi semi styr på. Det er mest Sydafrika vi vil have rigtig godt styr på forinden, også fordi det er et land man skal være lidt mere forberedt på ift. kriminalitet og fattige områder osv. Eller hvad? 😀

  Vh. Niklaes

  #3546475
  Anonym Tine

  Jamen der er en del at se, så jeg skriver lidt om de steder, som jeg bedst kan lide 🙂
  Jeg var selv i Krüger og havde guide på, da jeg rejste alene og derfor ikke havde lyst til at leje en bil. Det var en fantastisk god guide, som vidste meget om dyrene og området, da han havde arbejdet i Krüger i 15-20 år, som park ranger, walking guide og alm guide i parken, men man kan sagtens køre rundt selv og jeg kender en som så the big five mens han selv kørte rundt 🙂 Hvis I ikke har været på safari før, så ville jeg måske anbefale at vælge en af de mindre parker, da det er billigere og sandsynligheden for at se en leopard generelt er større 🙂

  Townships er slumområderne i byerne, de ligger oftest sådan at man ikke lige kommer til at gå ind i dem. Det er der at de fleste forbrydelser sker, men jeg synes klart at I skal besøge en township, det er virkelig en fantastisk oplevelse! Men som sagt, så husk en guide, da de kender området og beborerne 🙂

  Jeg var helt vild med Cape Town og boede på the green elephant i området Observatory, som ligger ca 10 min fra centrum, et rigtig hyggeligt, men også et af de lidt mindre sikre områder, men det er fint så længe at man tager en taxa om aftenen 🙂 ellers kan jeg også anbefale waterfront området, det er egentlig lidt turistområdet, men rigtig hyggeligt. I Cape Town, synes jeg at I skal besøge Robben Island, hvor Nelson Mendela sad i fængsel i mange år, bestige Table mountain, besøg nogle af strandene, tage en tur til Cape Point, afrikas mest sydvestligeste punkt, se pingviner i simons town, tage på markeder i centrum (I skal helt sikkert forbi madmarkedet cape town neighbourgoods market i weekenden, men kom tidligt, så alle de gode retter ikke er væk). Fra Cape Town kan I også tage på vintur eller cage diving, hvis I skulle have lyst til det.

  Jeg var vild med Knysna, hvor det danske fodboldhold boede under VM, det er en lille hyggelig havneby med smuk natur! Man er også vilde med Plettenberg bay, hvor der virkelig også er smuk natur (det regnede voldsomt alle dage, hvor jeg var der, men de havde smukke nationalparker!). Fra storms river, en by som ikke er værd at skrive hjem om, kan I prøve verdens højeste bungyjump fra en bro samt tage i tsitsikamma national park.

  Så ville jeg helt bestemt besøge de populære Port st. John og Coffee bay, men helt specielt natur, det er noget lidt fattigere Sydafrika, men helt fantastisk! I Coffee bay har de ligeledes en masse ture, som man kan tage på og verdens billigste surferskole (mener at det er ca 35 kr for en time inkl leje af våddragt og board)! En af Sydafrikas små hemmeligheder er landsbyen Bulungula, den er ikke kendt, men helt fantastisk. Her kan I bo, som de fattigste i SA og tage på en woman power tour, hvor I kan se og opleve hverdagen hos en af landsbyens fattigeste! og så kan jeg bestemt også anbefale deres sunrise pancakes! Virkelig en af bedste oplevelser jeg havde i SA!

  Strandene omkring Umkomaas er virkelig fantastiske og her kan man opleve noget af det bedste dykning i SA.

  Durban er endnu en fantastisk by, her kan I shoppe billigt, opleve kultur, sole på stranden og evt tage i byen 🙂

  Drakensberg mountains er virkelig smukke og byder på gode trekking muligheder 🙂

  Der er også lidt at se i Jo’burg. Jeg boede i Melville, hvor de fleste går i byen. I skal tage forbi apartheid museet, derfra kan I evt tage forbi the golden casino. Soweto skulle også være et besøg værd, man kan vist også bo derude, hvilket også skulle være fantastisk, jeg var ikke forbi Soweto, da jeg følte at jeg havde set nok townships.

  Jeg vil ikke sige, at Sydafrika er farligt, men selvfølgelig skal I tage jeres forbehold. Lad vær med at flashe for meget med værdigenstande og hold øje med folk der kommer for tæt på når I skal hæve og tag ikke i mod hjælp når I hæver. Jeg rejste selv rundt med et spejlfleks, da jeg var dernede og oplevede ikke problemer og jeg endte endda alene i udkanten af en township uden at der skete andet end at de kiggede lidt mærkelig på mig….men spørg på de hostels/hoteller, hvor I bor, de kender området og ved hvor man skal være og hvor man ikke skal være ::)

  #3546474
  Anonym Kim

  Hej Tina
  Brug Google map og tripadvisor – disse to værktøjer kan hjælpe dig rigtig meget. På Google map kan du oppe i hjørnet tage den lille mand og føre ham ned på kortet herefter kommer der billeder af vejen og området
  du er ikke i tvivl hvis det er et område som ikke er værd at køre ind i eller bruge tid på. Mht til overnatnings steder så check ud på tripadvisor.
  Mvh – Kim

  #3546574
  Anonym Marie

  Hej,

  Jeg har været i Namibia og arbejdet frivilligt 5 uger på Harnas, ligesom du skal. Vil bare lige sige, at det var en helt fantastisk oplevelse!
  Hvis du har spørgsmål om det, så kan du sende mig en mail mariemn@live.dk

  #3546613
  Anonym Niklaes

  Hey Tine.

  Undskyld det sene svar, men hverdagene går bare med arbejde, for at have godt med penge til rejsen 🙂

  Tusind tak for et dejligt svar, mange af byerne og stederne du nævner stemmer rigtig godt overens med, hvad vores rejsekonsulent har fortalt os er et besøg værd 🙂 Alle de steder du nævner indgår faktisk i den rute vi har planlagt vi vil køre, og så er det dejligt lige have hørt lidt om stederne fra en som har været der 🙂 Vi tænker vi kører via. panoramaruten fra Krüger nationalpark til Johannesburg.

  Vh. Niklaes

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account