This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3507523
  Anonym camillabacher

  Vi havde en pragtfuld tur til Rom! Vi fløj derned med SAS og boede på Hotel Amalfi, som ligger ved St. Maria Maggiore kirken, relativt centralt lige syd for Termini stationen. Vi havde booket via hotel.com og gav 1080 kr per nat for at dobbeltværelse.

  Vi havde seks dage. Her er ca planen:

  Mandag: Rejste derned om morgenen. Eftermiddagen og aftenen traskede vi rundt i Roms centrum. Vi så Trevi fontænen og kastede den obligatoriske mønt i, så vi kommer tilbage. Vi var inde at se Pantheon, som man kan kigge ind i – gratis. Vi spiste en original pizza på Piazza Navona om aftenen og gik hjem via Trastevere (komplet med vasketøj i bedste “Lady og Vagabond” stil) og Tibern. VI sad længe og nød Collosseum i nattemørket.

  Tirsdag: Collosseum og Forum Romanum / Palatinerhøjen.

  Onsdag: Vatikanmuseerne (med det sixtinske kapel) og Peterskirken og Peterskirkens “nye” katakomber. Mange lange køer, da folk skal ned og se Paul Johannes’ gravsted. Aften så vi solnedgangen fra en af Roms mange høje, den lige bag Piazza Popolo, hvorfra man har frit udsyn mod solen i vest.

  Torsdag: Tilbage til Peterskirken – op i kuplen. Vi gik hele vejen og sparede 3 euro :o) Denne dag købte vi en rundtur med “Christian Rome”, en bus hvor man kan stå af og på hele dagen, så meget man orker. Af samme grund så vi mange kirker denne dag. Vi var også en tur ude ved Roms domkirke, San Giovanni. Fantastisk flot!

  Fredag: Kørte med Archeobus ud til katakomberne. Hvilken vits!! Archeobus altså! To busser var fyldte pga reservationer. Da vi endelig kom af sted, virkede høretelefonerne i bussen ikke. På vej hjem fik vi at vide, at sidste bus kørte kl. 15, modsat hvad der stod på alle skiltene. Vi valgte alligevel at stå af, og se San Callisto katekomberne. Da vi gik hjem blev vi overhalet af en Archeobus fyldt med turister. Da var klokken 17! I billetsalget på Termini fik vi at vide, at vi kunne betale på bussen og at de kunne give byttepenge. Dette spurgte vi to gange deres medarbejdere om. Alligevel blev vi afvist med en 50 euro. Heldigvis havde vi i forvejen vekslet. De aner ikke en skid om hvad der foregår, og jeg skal bare ikke køre med Archeobus igen! Næste tur til Rom tager vi ud og ser Via Appia og katekomberne på en søndag, hvor der er lukket for biltrafik. Så kan vi gå. På hverdage er dette ikke muligt, da Via Appia en del af vejen er meget smal og uden fortorv. Sagt på en anden måde: Livsfarlig for fodgængere!

  Vi så San Callisto og San Sebastian katekomberne og begge var store oplevelser. Der er ca 4 km derud fra centrum.

  Lørdag: Vi rejste først hjem om aftenen, så hele dagen traskede vi igen rundt i de smalle gader i centrum. Var forbi det hele igen en sidste gang: Barbarini springvandet, den spanske trappe, Trevi fontænen, Peters kirken, Piazza Navona og Colosseum.

  Vejret var dejligt, det var 25 grader og perfekt i Rom.
  Lækkert at kunne sidde ude kl. 21 og drikke en kold øl. Og koldt at komme hjem, da det danske vejr havde slået om til rigtigt efterårsvejr!

  #3507549
  Anonym Anonym

  Hej Camilla!
  Det lyder til at I havde en god tur til Rom undtaget jeres oplevelse af Archeobus. Da jeg og min kammerat var i Rom i uge 39 her i år tog vi med metro linie A til San Giovianni og holdt en rigtig lang pause der, hvor vi så en del af Roms bymur (metrostationen ligger lidt indenfor bymuren), San Giovanni in Lateraro kirken og gik lidt rundt i bydelen og fik lidt at spise inden vi tog med en alm. bus ud til Callisto katakoberne. Da vi var kommet derud så vi San Sebastiano kirken og Callisto katakoberne.
  Mvh. Jesper

  #3507557
  Anonym none

  En rettelse og en tilføjelse til svaret på dit indlæg her:
  Hej Camilla!
  Metrostationen San Giovianni ligger ikke indenfor bymuren, men lidt udenfor bymuren. Vi tog med bussen fra en lille rutebilstation ved San Giovanni in Lateraro kirken indenfor bymuren til Katakomberne.
  Mvh. Jesper

  #3507558
  Anonym camillabacher

  Hej Jesper,

  Ja, metroen er til at finde ud af!

  Fordelen ved Archeobus er, at den kører lidt længere ud og giver et indtryk af Via Appia som den ser ud “på landet” og så var akvadukterne helt ude ved endestationen vældigt flotte:

  http://www.romasegreta.it/images/acquedotto%20claudio.jpg

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account