This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3511877
  Anonym kasper C

  Jeg skal til Gambia i en uge på ferie. Skal bo på hotel ved kysten.

  Man hører en masse om diverse vaccinationer, men er de overhovedet nødvendige. Det er jo en forholdsvis dyr affære. Når man læser på fx rejsedoktor, er der forskellige vacciner de foreslår, afhængig af hvor længe man er der. Fx tyfus og minegitis. De står kun på listen, hvis man er i landet i længere end en måned. Men chancen for at blive smittet, er vel ligeså stor 1. dag. Når man spørger læger får man forskellige svar, så hvis der ikke er klare retningslinier, er det jeg tvivler på, om det overhovedet er så farligt og nødvendigt.

  Hvad er jeres erfaringer med vacciner, malariapiller osv. Er det nødvendigt, eller er det bare medicinal industrien der igen tjener penge af folks frygt?

  I den uge jeg skal være væk foreslåes vacciner imod gul feber og hipititis A + malariapiller. Men hvad er risikoen. Når man læser forskellige steder er der delte meninger om malariapiller, men min læge bankede bare en recept ud på det dyreste overhovedet. Derfor min skepsis. Skal de bare tjene nogle penge. Når man spørger om risikoen, får man jo aldrig et ordentligt svar, andet end at det ville være dumt ikke at gøre det. Ikke særligt brugbart svar.

  #3511887
  Anonym Anonym

  Hej Kasper,
  Jeg vil gerne prøve at give dig et fair svar. Min baggrund er at jeg har rejst i Afrika syd for Sahara siden 1980, jeg har boet og arbejdet i Namibia og Tanzania, Jeg har været gift med en læge og boet på et hospital i Tanzania og jeg har deltaget i Tropemedicinsk kursus på Rigshospitalet. MEN jeg er ikke læge!

  Omkring den anbefaling du får specifikt for den korte tid:
  Gul Feber: Det er vedtaget internationalt at ved rejser til bestemte tropiske lande skal alle der krydser en grænse have Gul Feber vaccination for at hindre denne farlige sygdom i at flytte sig fra et land til et andet. Så den slipper du ikke for.
  Hepatitis(Leverbetændelse): Denne sygdom er utrolig let at få, giver mange ubehagelige bivirkninger. Så et skud gammaglobulin ell.lign anbefales altid.
  Malaria: Ja, det kan man få . Det er både farligt og ubehageligt. MEN 1. du er jo kun væk en uge, så du får ikke et udbrud dernede, da inkubationstiden er en uge. 2. chancen er sikkert ikke så stor hvis du bruger myggenet og smører bare steder kl. ca 18 om aftenen med myggebalsam. 3. Hvis du skulle få malaria, ved de mange steder i DK ikke hvad det er, og behandling i DK kræver indlæggelse – 4. Malerone: Det dyreste malaria middel er også det bedste.
  KONKLUSION: Jeg ville tage malaria profylaksen, da det kun er en uge og omkostningen er begrænset.

  Dertil kommer, at jeg ville tage den vaccine der hedder indeholder tyfus og diftiritis. HUsk at kontrollere om du har stivkrampevaccine.
  GOd rejse
  Michael

  NB. Jeg kender ikke Gambias hoteller, men ofte får turister diarré af den mad der serves på turisthoteller. Jo mere lokalt man spiser jjo mindre ondt i maven er min erfaring, fordi den lokale mad serveres varm direkte fra gryden. Husk altid at vaske hænder med håndsæbe før du spiser og efter toiletbesøg.

  #3511888
   arbirk2

  Det er mig der har skrevet ovenstående, men maskinen nåede at logge mig ud medens jeg skrev svaret.
  mvh
  Michael

  #3511890
  Anonym Anonym

  Hej Michael – og tak for svaret.

  malaria profylaksen?

  Grunden til min skepsis er at min kæreste, også har været ved sin læge. Hun fik at vide at hun kunne nøjes med 1 pakke malarone, hvor jeg fik at vide at jeg skulle ha til ugen efter hjemkomsten også. Hun skulle tage Malarone 2 dage før, under opholdet og 2 dage efter. Altså næsten en uges forskel i antallet af deklarerede piller. Lægens forklaring til hende var at de jo var dyre, så det gik nok. Hvis helbredet ikke er mere værd end cirka 300 kr, så er det jeg tvivler på, om det overhovedet er nødvendigt.

  Et lille udsnit jeg fandt på rejsedoktor:

  Malaria i Gambia
  Risiko for smitte med malaria i Gambia afhænger af årstiden, med størst risiko fra maj til september. Hvis man kun bor på et hotel ved kysten og ikke rejser ind i landet, er risiko for smitte fra oktober til april lille.

  Vi skal af sted midt i marts, så der skulle ikke være så stor risiko.

  #3511893
  Anonym Anonym

  Hej igen,
  Jeg er enig i din betragtning. Som jeg skrev: chancen er ikke særlig stor. Jeg synes din kærestes læges bemærkning er meget uprofessionel.
  mvh
  Michael

  #3512957
  Anonym Mathilde

  Hej Kasper.
  Jeg synes ikke jeg kunne lade være lige med at skrive et par ord til dig, eftersom jeg selv var i Tanzania i 3 måneder i efteråret og skal afsted igen til maj.
  Jeg kan godt forstå, at både din kæreste og dig er forvirrede, for ja, tit siger læger forskellige ting!
  Det min læge gjorde var simpelthen bare at slå op i sin fine lægehåndbog for vaccinationer og udpegede så selv hvilke vacciner jeg skulle have. Jeg fik hepatitis A& B, tyfus, gul feber, meningococcer og difteri (stivkrampe). Ja, det var en ordentlig omgang og dyr, men man skal jo også være sikker.
  Selvom jeg heller ikke er læge, så vil jeg bestemt ikke tro, at du behøver dem allesammen, når du ikke skal være længere tid afsted men som Michael siger, skal du nok have hepatitisen ihvertfald + stivkrampe.
  Jeg håber, at din læge snart vil give dig et ordentligt svar.
  Maleriapiller: Jeg købte også malerone piller hjemmefra, hvilket er godt fordi man kun skal tage dem to dage før afrejse og to dage efter hjemkomst, som du også skrev. Jeg vil helt sikkert råde dig til at tage maleriapillerne, for ellers er du slet ikke sikret. De garanterer ikke 100% at man får maleria, men det er bedre end slet ikke at tage dem, hvis du forstår.
  Jeg tror umiddelbart også at malerone er de bedste på markedet. Jeg kunne desværre bare ikke tåle dem, og fik nældefeber. Det var så de penge! Jeg købte så nogle dernede, og det gik ok med dem.
  Medbring i det hele taget et lille håndapotek med fx. paragurt og evt. andre diarré piller.
  Det er ikke for at skræmme dig, men det er bedre at være på den sikre side, hvis der nu skulle ske noget.
  Rigtig god tur!

  Mvh. Mathilde

  #3512958
  Anonym Mathilde

  Nå ups, du er sku nok kommet hjem – det var flot, men håber turen var god og at du fandt ud af det hele:-)

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account