This topic is empty.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3535642
  Anonym none

  Hej

  Jeg skal på en vandpræget rejse og overvejer derfor at købe et vandtæt kamera.

  Er der noge der har erfaringer med battteri- og billedkvalitet?

  Anbefal også gerne et kamera, hvis du har gode erfaringer med et 🙂

  På forhånd tak.

  #3535643
  Anonym Allan

  Det afhænger også lidt af prisen.. hvis du vælger et kamera i canons eos serie hvor der kun er 1 cifre før D’et mener de er vandtætte, men prisen er også derefter..

  #3535644
  Anonym DanielJohansen

  Olympus laver en serie af kompaktkameraer kaldet ‘µ TOUGH’. De er vandtætte på op til 10 meters dybde, tåler fald fra 1-2 mtr og tryk op til 100 kg – selvfølgelig helt an på hvilken model du vælger. De kan erhverves fra omkring 1.500 kr., så det må siges at være overkommeligt for et digitalkamera i min optik. Jeg stødte på en amerikansk pige i sommers jeg rejste med et par uger frem, hun havde et kamera fra den serie som hun var meget tilfreds med.. Jeg synes også selv at billederne var rigtig gode og batteritiden ganske fornuftig, det skal dog ses i lyset af jeg bestemt ikke er mere end amatør indenfor fotografering:)

  Alternativet kan du købe et lidt bedre kamera, med underwater housing til. Hvis du ser på kompaktkamera savner µ TOUGH-serien i mine øjne lidt optisk zoom. Se evt. på Panasonic Lumix TZ10, har mødt en del rejsende der er meget tilfredse med det, ellers kan du tage et kig på Sony DSC-HX5V. En god ven har lige købt det sidstnævnte og han snakker rigtig varmt om det. De to har hhv. 12x og 10x optisk zoom, mod Olympus maximum på 5x optisk zoom. Hvis du kan betjene det skal du købe et manuelt kamera, f.eks. Canons G-serie som kun er få hundrede kroner dyrere. Tror de er ved G11 eller G12 nu, men du kan sagtens finde en ældre model som også er rigtig god, og så ligeledes købe underwater housing til. Med undervandsbilleder gælder det, at du har brug for en masse lys for at gengive farverne, hvorfor du under alle omstændigheder har brug for en ekstern lygte for at tage gode billeder når du kommer under 2-3 mtrs dybde (naturligvis an på forholdene).

  Endelig kan du som Allan siger gå all in på Canons EOS-serie.. Det kræver i mine øjne, ligesom med G-serien at du skal kunne betjene manuelle kameraer rigtigt for at vinde noget ved at købe det.

  Jeg har uploaded nogle billeder som min ven har taget med sit gamle Canon G7 (2007) og en ekstern lampe til. Som sagt ved jeg ikke en masse om fotografering..men jeg ved hvad jeg synes ser flot ud:) Filen hedder nyt_arkiv.zip.

  http://www.filesavr.com/A3WI6TBP0UDSYJ1

  Lad os høre hvad du vælger, hvorfor og om du bliver tilfreds:)

  #3535645
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  Jeg bruger selv et ixus kamera med en tilhørende undervandsboks. Det har jeg efterhånden gjort i nogle år og er rigtig glad for det. Jeg bruger ikke nogen lampe når jeg dykker, så det har naturligvis en del begrænsninger. Jeg synes dog også det har sine fordele.

  Fordele:
  -Du kan få et godt pocketsize kamera hvor pengene er brugt til de “vigtige” ting fremfor at putte penge i at gøre kameraet vandtæt.

  Ulempe:
  -Undervandsboksen koster et sted ml. 1500 og 2000 kr. og der er ikke nødvendigvis én standard. Hvis du derfor køber en ixus model som du skifter ud om nogle år, skal du være opmærksom på at den model du køber ikke nødvendigvis passer til din gamle boks.
  – O-ringen til boksen skal skiftes ud en gang imellem og det kan være svært og bekosteligt at købe O-ringene. Hvis du sørger for at smøre dem ind i det medfølgende fedt hver gang du har brugt kameraet under vandet, kan du dog forlænge levetiden for sådan en O-ring betragteligt.

  Billeder jeg har taget med mit UV-sæt.
  http://www.facebook.com/album.php?aid=13027&id=764663430&l=388b2513b4

  #3535647
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  Btw.:
  De undervandsbokse der kan købes til IXUS er garanteret (af producenten) vandtætte ned til 30 meter, men jeg har haft dem med på 40 meter uden skade på kameraet.

  #3535649
  Anonym Anonym

  Hej Cleo,

  Jeg er selv ude og kigge efter kamera i øjeblikket.

  Jeg er blevet anbefalet Canon Powershot D10 af alle fotohandlere jeg har snakket med, da de har specialiseret sig i at lave ordentligt lys og jeg har set billeder kameraet har taget og de er virkelig flotte. Ulempen ved dette kamera som jeg ser det er at det ikke er så handy et kamera – det minder lidt om bobbel – og man vil måske ikke kunne benytte det til alm. kamera.

  Olympus U-Tough kamera har jeg set billeder fra og har selv lånt et kamera og taget billeder og jeg var ikke synderligt imponeret.

  Min kærlighed er faldet på Sonys nye model Sony DSC-TX5, som er vandtæt ned til 3 meters dybde. Der er også flere fotohandlere der har anbefalet det som et alternativ hvis jeg ikke ville have Canon-modellen.
  Det er lille og til at have med alle steder.

  Men som alle andre også har skrevet, kommer det an på hvad du skal bruge kameraet til.

  Hilsen Louise

  #3535659
  Anonym none

  Hej alle

  Mange tak for jeres svar!
  Tror jeg vil se lidt ekstra efter sådan et undervandshus/box 🙂

  Ps. nogle fede billeder, Perry

  #3535660
  Anonym none

  Hej alle

  Mange tak for jeres svar!
  Tror jeg vil se lidt ekstra efter sådan et undervandshus/box 🙂

  Ps. nogle fede billeder, Perry

  #3535657
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  @Daniel: tak for det. Jeg er også ganske glad for dem, selvom lys naturligvis havde givet et ekstra touch 🙂
  @Cleo: Det skal retfærdigvis siges, at ikke alle billederne er taget med mit kamera, eftersom jeg selv medvirker på nogle af billederne. Billederne er dog taget med lignende løsninger, med andre mærker, dog med Undtagelse af billedet hvor jeg svømmer med hvalhajen. Det er taget med et spejlrefleks-kamera i hus.

  #3535654
  Anonym DanielJohansen

  Jeg må tilslutte mig Perry’s pointe i, at det er rigtig smart at have undervandshuset ved siden af så du har et handy kamera til alt andet brug også..

  Bruger selv det samme system, men har ikke fundet det nødvendigt at skifte o-ringe, igennem det sidste tre år hvor jeg har brugt mit nuværende setup (gennemsnitligt Sony kompaktkamera). Havde også oplevelsen, at selvom der står til 40 mtrs dybde, så holdt det til 45 mtr. Når det så er sagt ville jeg, hvis jeg kunne vælge, havde taget et IXUS fremfor det Sony T-serie jeg har nu..men de kan selvfølgelig have forbedret sig i mellemtiden.
  Det primære problem med mit Sony T-serie i forhold til mange andre kompaktkameraer er, at der utroligt få scenevalg. Jeg har valgt kompaktkamera for, at have automatiske indstillinger da jeg slet ikke ved nok om det til at betjene et manuelt, men kan ikke engang vælge noget så relevant som solnedgang, hvorfor mine billeder af solnedgange får nogle rigtig mærkelige farvegengivelser.. men det kan selvfølgelig have ændret sig og blevet bedre siden dengang:)

  Dine billeder er rigtig flotte, Perry:)

  #3535668
  Anonym Kiaveise

  Uhh en masse tekniske svar.. Jeg har et af der olympus kameraer til 15-2000kr.. Og brugte det på Hawaii og det tager gode billeder og kan også filme under vand som også er fint.. Men kommer jo an på hva behøv du har..

  #3535672
  Anonym Perry Dahl Christensen (send_flere_penge@hotmail.com)

  @Cleo
  Tak for det :-). Kan også tjene som inspiration til en must-go dykkerdestination 😀

  Der er iøvrigt en speciel indstilling på IXUS til undervandsbilleder/optagelser. Jeg ved ikke hvad det indebærer teknisk set, men det virker som om den tilføjer noget “kunstigt lys” Tænker at denne funktion også er på tilsvarende kameraer i andre mærker.

  #3535676
  Anonym Rasmus

  Jeg ville uden tvivl gå efter canon kamera og undervandshus. Canon laver huse til mange af deres point and shoot kameraer. Hvis du har råd / vil bruge pengene på det så tag et G10 11 eller 12 🙂 Sammen med et undervandshus er det noget at det bedste til menneske penge altså under 10- 15.000 kr.

  Jeg ville ikke bruge Olympus toughserien. Jeg har haft et 770 Sw og jeg var ikke tilfreds med billedkvaliteten.
  Har også haft et Ixus 110 + hus og det var meget bedre…

  Mvh
  Rasmus

  #3535681
  Anonym AnneDybkjær

  Hej! Der er allerede skrevet en masse godt herinde, så vil bare sige at har rigtig god erfaring med de små vandtætte kameraer fra Olympus. Havde først et mju 770 SW og har nu et fra Tough-serien.

  Se evt. denne rejsesnak, der også handler om vandtætte kameraer:
  https://www.backpackerplanet.dk/resjecafe/rejsesnak/29/30795/svar.htm

  Jeg har selv været glad for at have et lille og kompakt kamera, men hvis du primært er interesseret i at tage gode undervandsbilleder, kan en løsning med et større kamera og hus være en mulighed. For mig er fordelen ved det lille, at det generelt er godt at have med, hvor der er mulighed for at det får nogle stød og evt. bliver tabt. Derudover er det også godt til skiferien…

Viser 14 indlæg - 1 til 14 (af 14 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

KONTAKT OS

Vi er her ikke lige. Men du kan sende os en email og vi skriver tilbage til dig inden for 2 arbejdsdage.

Sender

© 1999 Backpacker Planet – mødestedet for rygsæksrejsende.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account