Dette emne har 0 svar og 1 stemme, og blev senest opdateret for 19 timer, 40 minuter siden af agnellaoral.

• Forfatter
     agnellaoral
    Deltager

Heç vaxt düşünməzdim ki, bir kazinoda oturub kart oynaya bilərəm. Evdə, çarpayıda uzanmış, əlimdə telefonla. Amma texnologiyalar elə bir yerə gəlib ki, artıq canlı dilerlər səninlə evində danışır. Mən bu təcrübəni yaşadım. Və həmin gecə həyatımın ən maraqlı gecələrindən biri oldu.

Adım Cahangir, 44 yaş, fərdi sahibkar. Kiçik bir avtomobil yuma məntəqəm var. İş yaxşı gedir, amma gərginlik çoxdur. İşçilər, müştərilər, vergilər – hamısı beynimi yeyir. Axşamlar evə gələndə bir stəkan çay içir, televizora baxıb yatıram. Hər axşam eyni. Rutin məni boğurdu. Yoldaşım deyirdi ki, “Cahangir, bir az da gül”. Mən də gülürdüm, amma içimdən deyil.

Bir gün işdən çıxanda köhnə dostum Elmar rast gəldi. Dedi: “Cahangir, niyə belə qarasan?” Dərdimi danışdım. Gülüb dedi: “Gecə canlı oyun oyna, həm adrenalin, həm də əyləncə”. Elmar mənə saytın adını verdi. Həmin gecə evə gəlib axtardım. Gördüm ki, mostbet live bölməsi var. Canlı dilerlər, real kartlar, real rulet. Həyəcanlandım. Qeydiyyatdan keçdim. İlk dəfə belə bir şey edirdim.

Cibimdə 100 manat vardı – ayırdığım əyləncə pulu. Öz-özümə dedim: “Cahangir, bu pulu itirsən də, zərərin yoxdu. Ancaq əgər qazansan, özünə bir hədiyyə alarsan”. Bu fikir məni rahatlaşdırdı. Canlı diler bölməsinə keçdim. Qarşımda türkiyəli bir diler qadın oturmuşdu. Gülümsəyirdi. “Xoş gəldiniz” dedi. Sanki həqiqətən də kazinoda idim. O an hiss etdim ki, bu, sadəcə oyun deyil – bu, bir təcrübədir.

Rulet seçdim. Ən sadə oyun. Qırmızı-qara, tək-cüt. Əvvəlcə kiçik mərclərlə başladım. 5 manat qoydum qırmızıya. Çarx fırlandı. Top döndü, döndü, dayandı. Qırmızı. 10 manat qazandım. Ürəyim döyündü. Növbəti mərc – 5 manat qaraya. Top ağ düşdü. Uduzdum. Qəzəblənmədim. Çünki bilirdim ki, bu oyunun qaydası budur. Oynadıqca hiss edirdim ki, dilerin gözləri mənə baxır, sanki deyir: “Rahat ol, bu sadəcə oyundur”.

Bir saat ərzində 100 manatı 145 manat etdim. Dayandım. Hiss etdim ki, canlı oyun mənə çox xoş gəlir. Çünki burda maşın yoxdur, proqram yoxdur. Real insan var, real kartlar var. Bu mənə inam verir.

Növbəti həftə yenə mostbet live oynamağa qərar verdim. Bu dəfə blackjack seçdim. Qaydalarını əvvəlcədən öyrənmişdim. 50 manat ayırdım. Diler bu dəfə kişi idi, gülərüz. Salamlaşdıq. Başladım. İlk əl – 5 manat. Qazandım. İkinci əl – uduzdum. Üçüncü əl – yenə uduzdum. 50 manat 30-a düşdü. Nəfəsim daraldı. Düşündüm: “Yox, bu mənim günüm deyil”. Amma dayanmadım. Qaydalara uyğun oynadım. Birdən üst-üstə üç əl qazandım. 30 manat 75 oldu. Sonra bir əl uduzdum. Sonra yenə qazandım. Gecənin sonunda 50 manat 123 manata çevrildi.

O gecə yatanda fikirləşdim: bu qədər sadə idi? Bəs niyə çoxları uduzur? Cavabı tapdım: çünki emosiyalarına hakim ola bilmirlər. Mən isə bacarıram. Mən sahibkaram, riski idarə etməyi bilirəm. Bu bacarığı qumarda da istifadə etdim.

Bir ay ərzində həftədə 2-3 dəfə mostbet live oynadım. Hər dəfə maksimum 50 manat ayırdım. Qaydalarım sadə idi: uduzsam dayan, qazansam yarısını çıxar. Bu qaydalara əməl etdim. Ayın sonunda hesabladım – xalis qazancım 670 manat idi. Bu mənim üçün təsəlliverici bir rəqəm idi. Bu pulla özümə nə aldım? Yoldaşıma bir qızıl bilərzik. Özümə də yeni saat. Və bir də işçilərimə nahar çəkdim. Onlar təəccübləndilər: “Usta, nə olub?” Dedim: “Yaxşı işlədiniz, mükafatlandırdım”. Həqiqəti demədim. Bilmədim necə deyim.

İndi 3 aydır ki, canlı oyunlara marağım var. Hər həftə bir dəfə, maksimum 50 manat. Qazananda sevinirəm, uduzanda fərqlənmirəm. Ümumi hesabda xalis qazancım 1000 manatı keçib. Bu pulla nə etdim? Ailəmlə dəniz kənarına getdim. Bir həftəlik tətil. Uşaqlar çox sevindi. Yoldaşım dedi: “Cahangir, sən dəyişmisən”. Dəyişmişdim. Daha gülürdüm. Daha rahat idim. Səbəb pul deyildi. Səbəb hiss etdiyim azadlıq idi.

Bəli, mostbet live mənə sadəcə pul qazandırmadı. Mənə emosiyalarımı idarə etməyi öyrətdi. Bir sahibkar üçün bu, çox dəyərli bir dərsdir. İndi işimdə də daha soyuqqanlıyam. Daha az əsəbləşirəm. Çünki bilirəm ki, bəzən uduzmaq da qazanmaq qədər vacibdir. Və ən vacibi – nə vaxt dayanacağını bilmək. Bunu mənə bir canlı diler öyrətdi. O, gülümsəyirdi, kartları paylayırdı, heç nə demirdi. Amma mən onun gözlərində bir dərs oxudum: “Oyun oyundur, həyat isə həyat”. Mən bu dərsi unutmuram. Və hər dəfə oynayanda özümə xatırladıram. Qazananda da, uduzanda da. Çünki həyatda ən böyük uduş özünü itirməməkdir. Mən itirməmişəm. Və itirməyəcəm. Canlı dilerin şahidi olduğu o gecədən sonra mən başqa adamam. Daha güclü, daha sakit, daha inamlı. Və bu hissi heç bir pul ilə dəyişmərəm. O gecə qazandığım 670 manat yox, qazandığım öz hörmətimdir. Və bu, əbədidir.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account