Dette emne er tomt.

 • Forfatter
  Indlæg
 • #3546221
  Anonym PernilleSorensen91

  Hej,
  Vi er to søstre på henholdsvis 19 og 22 år, som skal ud og rejse til foråret. Vi vil rigtig gerne til Borneo og se et orangutangreservat, som ligger ved Sandakan i området Sabah. Vi kan dog ikke lade være med at blive lidt bekymrede, da vi kan læse på Udenrigsministeriets hjemmeside, at netop område af Borneo (altså Sabah), er et risikoområde i forhold til bortførelser (også af udenlandske turister).
  Er dette noget man skal være bekymret for, eller kan man trygt rejse til Borneo?
  Mvh
  Pernille

  #3546224
  Anonym Tine

  Jeg ville ikke tøve med at tage afsted. Det kan godt være, at de skriver, at der er en risiko, men det skal de skrive, selvom der er den mindste forøget risiko. Det er sjældent, at danskere bliver kidnappet i Malaysia. Myndighederne i Sabah har gjort rigtig meget for at sikre turister bedst mulig og har bl.a. oprettet flere militær poster i områder, hvor der er mange turister og hvor de tidligere har oplevet uroligheder fx ved det berømte dykkersted sipandan. Borneo er fantastisk! Og jeg følte mig fuldstændig sikker, da jeg rejste alene rundt i Sabah og Sarawak i 2011. Lokalbefolkningen er rigtig søde og passer generelt godt på turisterne!
  Selvfølgelig er risikoen der når det bliver skrevet på um.dk, men jeg ville mene at den er minimal ellers ville de fraråde danskerne at rejse dertil, hvilket de jo egentlig ikke gør 🙂

  #3546225
  Anonym PernilleSorensen91

  Tusind tak for svaret 🙂
  Det giver lidt mere tryghed at høre.

  Mvh Pernille

  #3546226
  Anonym Tine

  Det var så lidt 🙂
  I må endelig sige til, hvis I har brug for nogle tips til Borneo ellers god tur

  Mvh Tine

  #3546227
  Anonym PernilleSorensen91

  Igen tusind tak – det var sødt af dig 🙂

  #3546232
  Anonym Tine

  Ja, jeg var også i Kuching og i Miri, som også ligger i Sarawak 🙂
  Kuching er en rigtig dejlig by, var der i en uges tid. Derfra skal du helt sikkert til Bako national park, en rigtig smuk national park med vandfald, dyr og jungle (du tager bussen og dernæst en båd fra Kuching til Bako), der findes også flere forskellige grotter omkring Kuching. Men der er så mange nationalparker omkring Kuching, som Tanjung Datu NP hvor man kan se skildpadder lægge æg.

  Hvis du vil på stranden, så skulle Damai være den bedste (var ikke selv på stranden da jeg var i Kuching).

  Lad vær med at tage på en langhustur, det er virkelig kommercielt og spild af penge, synes jeg…Jeg ved at singasanah lodge har en tur, som de vist er de eneste arrangører af, til The village in the sky, som skulle være langt mindre turistet – det kunne jeg godt finde på at besøge næste gang.

  Så er der kayak/kano ture, trekking, madlavningskurser osv,…

  Skal I trekke op af Mount Kinabalu? Det skulle være vild fedt! Lad vær med at tage på turtle island, har stort set kun hørt dårligt om det…Niah caves ligger uden for miri og er fantastiske! Her kan I også se et 40.000 år gammelt hus. Mulu caves skulle også være fantastiske men ret dyre at komme til at opleve. I skal selvfølgelig også ud i junglen. Det kan gøres flere steder fra. Jeg tog selv til kinabatang river (eller hvordan det nu staves) med Uncle Tan og havde en helt fantastisk tid med fodbold, sang, musik, dyr og ellers bare hygge! Men så er der også de lidt dyrere steder som Danum valley og maliau basin conservations area.

  Hvis I dykker, så kan Tun sakaran marine park et besøg værd, det ligger ved semporna (øst på i sabah) og ellers er der nogle småøer udenfor kota kinabalu og generelt langs kysten på borneo.

  I kan godt glæde jer! Borneo er helt fantastisk!! Skøn natur! Ej, får helt lyst til at tage tilbage nu!

  #3546233
  Anonym Tine

  Et godt alternativ til turtle island er byen Cherating, som ligger ca 3 timer fra KL. Her kan I også komme med en ranger ud for at se skildpadderne lægge æg, men til en brøkdel af prisen 🙂

  #3546231
  Anonym Lone

  Hej Tine!

  Jeg har lige et spørgsmål – da du var på Borneo, var du da også i Kuching? Det ligger modsat Sabah, på vestkysten.. Jeg overvejer at bruge 1 1/2 måneds tid der efter mit semester i Kuala Lumpur til foråret. Ellers, hvor kan det anbefale sig at tage hen på Borneo? Hvad er must do’s and see’s? 🙂

  Mvh. Lone

  #3546237
  Anonym AfterglobeDK

  Vi har ikke oplevet nogle problemer, da vi var i Sabah på Borneo i 2009. Vi har faktisk netop skrevet noget om vores tur til Sabah på vores blog. Du kan se indlægget her, hvis du er interesseret: http://afterglobe.dk/rejsedagbog-1/ 🙂

  #3546240
  Anonym mads

  sørg for ikke at være ude om aftenen.

  #3546334
  Anonym Peter – Rustic Borneo

  Hej Pernille,

  Jeg bor på Borneo (Kota Kinabalu) og kan som andre har skrevet bekræfte at der ikke er noget at være nervøs for – Du kan trygt rejser her. UM er naturligvis nød til at være ekstra forsigtige I deres udmeldinger.

  Mvh
  Peter

  #3546400
  Anonym Anonym

  Hej Mathias,

  Det kommer helt an på hvad du vil opleve og hvad der skal indgå i din rejse? Du kan leve som backpacker for 100 kroner om dagen, men så kommer du ikke ud og oplever de attraktioner Borneo er mest kendt for. Hvis det er ti dage med wildlife ekspedition, dykning på sipadan, bestigning af Mount kinabalu, eller et besøg til Danum Valley kommer du hurtigt af med 11.000 kroner. Borneo har nogle verdensklasse naturoplevelser at byde på, men det koster og skal ofte bookes lang tid i forvejen.

  Mvh
  Peter

  #3546401
  Anonym Peter – Rustic Borneo

  Svar
  Hej Mathias,

  Det kommer helt an på hvad du vil opleve og hvad der skal indgå i din rejse? Du kan leve som backpacker for 100 kroner om dagen, men så kommer du ikke ud og oplever de attraktioner Borneo er mest kendt for. Hvis det er ti dage med wildlife ekspedition, dykning på sipadan, bestigning af Mount kinabalu, eller et besøg til Danum Valley kommer du hurtigt af med 11.000 kroner. Borneo har nogle verdensklasse naturoplevelser at byde på, men det koster og skal ofte bookes lang tid i forvejen.

  Mvh
  Peter

  #3546397
  Anonym Mathias

  Hej Alle!
  En kammerat og jeg skal på rundrejse i Sydøstasien fra januar til april, og Borneo er helt sikkert en af vores destinationer.
  Jeg har dog hørt at det skulle være dyrt at rejse igennem Borneo? Nogle af vores venner har bestilt igennem Jysk Rejsebureau, og skulle af med 11.000 kr for 10 dages ophold på Borneo?! For mig lyder det helt vildt dyrt?
  Hvad siger i? Hvad er priserne for at leve på Borneo?

  #3546414
  Anonym Mathias

  Hej Peter 🙂
  Tusind tak for svaret!
  Vi har snakket om at vi godt kunne tænke os at komme ud i regnskoven/junglen, bestige Mount Kinabalu samt noget trekking på Øen.
  Er det oplevelser der kræver, at vi booker i lang tid i forvejen?
  Mvh Mathias!

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 18 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

© 1999-2021 Backpacker Planet – mødestedet for backpackere.

Log ind med brugernavn & kodeord

eller    

Glemt dine oplysninger?

Create Account